Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τα Top 5 μέρη που δεν πρέπει να βρίσκεσαι όταν καταρρεύσει το δολάριο

talemeΣτο άρθρο του Chris Duane που ακολουθεί αναλύεται το γιατί η κατάρρευση του δολαρίου είναι αναπόφευκτη και παρουσιάζονται τα top 5 μέρη που θα επηρεαστούν περισσότερο από το γεγονός αυτό.

Η κατάρρευση του δολαρίου θα είναι ΤΟ γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία

Αυτό θα είναι το πρώτο γεγονός που θα επηρεάσει όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα διεξάγεται με την χρήση χρήματος. Ο πλούτος μας, η δουλειά μας, το φαγητό μας, η κυβέρνησή μας, ακόμη και οι σχέσεις μας επηρεάζονται από το χρήμα. Κανένα άλλο νόμισμα στην ανθρώπινη ιστορία δεν έχει τόσο μεγάλο εύρος και βάθος όσο το δολάριο. Είναι το de facto παγκόσμιο νόμισμα. Όλες οι άλλες καταρρεύσεις νομισμάτων θα ωχριούν μπροστά σε αυτή. Όλες οι άλλες νομισματικές κρίσεις ήταν τοπικές και υπήρχαν άλλα νομίσματα για να γραπωθούν οι άνθρωποι πάνω τους. Αυτή η κατάρρευση θα είναι παγκόσμια και θα γονατίσει όχι μόνο το δολάριο αλλά και όλα τα άλλα χάρτινα νομίσματα, καθώς στην ουσία τους δεν διαφέρουν από το δολάριο. Η κατάρρευση των νομισμάτων θα οδηγήσει στην κατάρρευση ΟΛΩΝ των χάρτινων assets. Ο αντίκτυπος θα έχει απίστευτες συνέπειες παγκοσμίως.

Χάρη στην παγκοσμιοποίηση και στα γιγαντιαία βρυκολακίσια πλοκάμια της Αγγλο-Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας, το δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα

Στηρίζει την παγκόσμια οικονομία ρυθμίζοντας το παγκόσμιο εμπόριο, και κυρίως το εμπόριο του πετρελαίου. Τα χρήματα αυτά ανακυκλώνονται μέσω του City του Λονδίνου (να μην μπερδεύεται με το Λονδίνο) και της Ν. Υόρκης. Αυτό προμηθεύει με καύσιμο τα εταιρικά βαμπίρ που συλλέγουν τον παγκόσμιο πλούτο. Οι εταιρικές δυνάμεις συμπιέζουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ assets όπως τους φυσικούς πόρους και την εργασία για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Αυτό το φασιστικό, στατιστικό, κολλεκτιβιστικό μοντέλο προμηθεύει την οικονομία με χρήμα για να χρηματοδοτεί μία διαρκώς μεγαλύτερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση μεγαλώνει κατόπιν περισσότερο δίνοντας στα τσιράκια της εργασία για να ελέγχουν τους συμπολίτες τους. Τελικά, για να κλείσει ο κύκλος, η κυβέρνηση ελέγχει άλλα κράτη μέσω του Στρατιωτικού Βιομηχανικού Συμπλέγματος.

Ο κύκλος αυτός θα κοπεί όταν μαθηματικά και αναπόφευκτα συμβεί η κατάρρευση του δολαρίου

Προκειμένου να λειτουργήσει το βασισμένο σε χρέος χρήμα ΠΡΕΠΕΙ να αυξάνουμε το χρέος κάθε χρόνο διότι διαφορετικά θα μπούμε σε ένα θανατηφόρο αποπληθωριστικό σπιράλ. Όταν δημιουργείται χρέος, δημιουργείται χρήμα. Όταν πληρώνεται χρέος, το χρήμα καταστρέφεται. Δεν υπάρχει ποτέ αρκετό χρήμα για να αποπληρώσει το χρέος, αφού τότε δεν θα έμενε ούτε ένα δολάριο.

Είμαστε στο σημείο που είτε πάμε σε default, είτε το θέλουμε είτε όχι, ή δημιουργούμε περισσότερο χρήμα/χρέος για να συνεχίσει να γυρνάει ο τροχός

Το πρόβλημα είναι ότι φθάνουμε στο σημείο του ροπάλου του μπέιζμπολ όπου όσο περισσότερο χρέος δημιουργείται τόσο περισσότερο αναποτελεσματικό καθίσταται οδηγώντας μας σε υπερπληθωρισμό. Χρειάζονται μόνο δύο πρωταγωνιστές για αυτό τον υπερπληθωρισμό, ο Τελικός Δανειστής, η Fed, και ο Τελικός Καταναλωτής, η κυβέρνηση. Αυτοί οι δύο μπορούν (και θα το κάνουν) να τινάξουν στον αέρα το σύστημα. Πιστεύω θα περιμένουν μέχρι την επόμενη κρίση και την οσμή μιας αποπληθωριστικής ύφεσης πριν βάλουν φωτιά στις εκτυπωτικές μηχανές. Η κρίση αυτή θα έρθει σύντομα, στο τέλος του καλοκαιριού ή το χειμώνα. Το χρήμα και τα έκτακτα μέτρα έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους. Είναι γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα προβλήματα που προκάλεσαν την κρίση του 2008 δεν έχει επιλυθεί. Το μόνο που συνέβη είναι ότι αντί για εταιρικά προβλήματα, τώρα έχουμε εθνικά. Σε αυτό το έργο η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο της Lehman Brothers και οι ΗΠΑ τον ρόλο της AIG. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα υπάρχει κανένα χαλί για να κρύψουμε από κάτω την σκόνη και δεν θα υπάρχει πλέον καμία παγκόσμια κυβέρνηση για να απορροφήσει το χρέος.

Και αυτό μου φέρνει στο μυαλό τα Top 5 μέρη που δεν πρέπει να βρισκόμαστε όταν καταρρεύσει το δολάριο

1. Ισραήλ, 2. Καλιφόρνια, 3. Αγγλία, 4. Ν. Υόρκη, 5. Washington D.C.

"Μπορείς να αγνοείς την πραγματικότητα, όμως δεν μπορείς να αγνοείς τις συνέπειες του να αγνοείς την πραγματικότητα" - Ayn Rand

Αυτά είναι τα μέρη όπου το δολάριο παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο και θα είναι πιθανότατα τα χειρότερα μέρη για να ζήσεις όταν θα καταρρεύσει το δολάριο.

Πολλοί από εσάς θα διαβάσετε διαγώνια αυτό το άρθρο, όμως να είστε σίγουροι ότι η κατάρρευση του δολαρίου έρχεται. Είναι μαθηματικά αναπόφευκτη. Δεν θα είμαστε τόσο τυχεροί ώστε να τα κουτσοκαταφέρουμε με αυτή την κατάρρευση όπως κάναμε το 2008 όταν επρόκειτο για εταιρικό πρόβλημα. Αυτή την φορά πρόκειται για εθνικό και παγκόσμιο πρόβλημα. Τα παγκόσμιο σχήμα Ponzi εξάντλησε το καύσιμο με την δημογραφική πτώση, την εξάντληση του άφθονου και φθηνού πετρελαίου και την παρακμή της ηγεμονικής ισχύος. Αυτό οδηγεί στο χρονικό σημείο όπου λαμβάνει χώρα η εκθετική πτώση ή αλλιώς κατάρρευση του χρήματος. Το Παράδοξο της Ακαταμάχητης Δύναμης λέει, "Τι συμβαίνει όταν μία ασταμάτητη δύναμη συναντά ένα αμετακίνητο αντικείμενο;" Σύντομα θα μάθουμε τι συμβαίνει όταν το άπειρο χρήμα προσκρούει σε έναν πεπερασμένο κόσμο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου