Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΣτΕ: Παραίτηση του αντιπροέδρου - ανάληψη καθηκόντων στο γραφείο πρωθυπουργού

CLOWNΤης Δικαιοσύνης το κάγκελο
  • Σύμβουλος του πρωθυπουργού ο άνθρωπος που έβγαλε Συνταγματικό το Μνημόνιο!
  • Ο  μέχρι πρότινος  εισαγγελέας-εποπτεύων του ΣΔΟΕ, βραβεύτηκε σε παγκόσμιο επίπεδο ως ο "Εισαγγελέας της χρονιάς"

Εντελώς απροκάλυπτα και προκλητικά γίνονται κάποια πράγματα στην Ελλάδα και μάλιστα μπροστά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών!

Ένας από τους ανθρώπους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που πριν λίγες εβδομάδες απεφάνθη ότι το Μνημόνιο είναι Συνταγματικό, παραιτήθηκε από την θέση του για να πάει στο πλευρό του Παπανδρέου!

Πρόκειται για τον Νο2 στο ΣτΕ, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρός του και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος, Γεώργιος Σταυρόπουλος.

Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση δεν είναι ακριβώς το Μνημόνιο Ι ή το ΙΙ που μας έρχεται.

Ο κ. Σταυρόπουλος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, ειδικά εν όψει της εξαγγελθείσας αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Παπανδρέου θα φέρει το δημοψήφισμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τέτοιο τρόπο ώστε να “βγάζει λάδι” ό,τι παράνομο έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα!

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχε παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος (τότε) του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Ανεμογιάννης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Ένα “έγκλημα” δηλαδή, προμελετημένο σε όλο του το μεγαλείο, αφού τον Οκτώβρη του 2009, τον ίδιο μήνα που ανέλαβε καθήκοντα το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία με το “Λεφτά Υπάρχουν”!

Έλληνας ο "Εισαγγελέας της χρονιάς"

sam_1859Ο εισαγγελέας της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο είναι Έλληνας.

Η παγκόσμια Ομοσπονδία Εισαγγελέων, ένα όργανο που έχει ως μέλη της όλους τους εισαγγελείς του κόσμου, αποφάσισε σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Σεούλ της Κορέας να απονείμει τον τίτλο για το 2010 στον Έλληνα εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάρη Αδάμη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο εισαγγελέας-εποπτεύων του ΣΔΟΕ.

Η απολύτως τιμητική αυτή διάκριση -που του επιφυλάχθηκε από τους συναδέλφους του παγκοσμίως- για τον κ. Αδάμη έρχεται σε μια εποχή που το γόητρο της χώρας πλήττεται και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δέχεται πυρά από παντού. Αποτελεί δε υψίστη διάκριση για κάθε εισαγγελικό λειτουργό.

Ο εισαγγελέας Πάρης Αδάμης έγινε γνωστός από τη δίκη του χρηματιστηρίου

Πηγή1

Πηγή2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου