Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Επεισόδια και τραυματισμοί – Τουρκοκύπριοι εναντίον Ερτογάν

ertogan2-300x167Με συλλήψεις και τραυματισμούς αμαυρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν χθες στα κατεχόμενα εναντίον της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

Έξι άτομα συνελήφθησαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο των ”τ/κ αερογραμμών” κατά τη διάρκεια επεισοδίων, όταν ”αστυνομικοί” διαπληκτίστηκαν με τους διαδηλωτές, απαιτώντας να κατεβάσουν πανό με συνθήματα που θεωρούνταν υβριστικά.

Έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ”συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων” KTAMS, Αχμέτ Καπτάν τραυματίστηκαν στα επεισόδια και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές φώναζαν ”Να πεθάνει ο φασισμός” και ανήρτησαν στο κτίριο πανό που έγραφε ”Αρνούμαστε την πολιορκία του ιμπεριαλιστή. Δεν θέλουμε ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τα λεφτά, ούτε το πακέτο του”, το οποίο η ”αστυνομία” προσπάθησε να κατεβάσει.

Νωρίτερα, η ψευδοαστυνομία με ”δικαστικό ένταλμα” είχε εισέλθει στο κτίριο της KTAMS για να κατεβάσει πανό που είχε θεωρηθεί επίσης προσβλητικό και έγραφε «Δίνεις ένα, παίρνεις πέντε! Και χωρίς να ντρέπεσαι μας λες τρόφιμους». Δημιουργήθηκαν επεισόδια και δύο άτομα συνελήφθησαν. Το ίδιο σημειώθηκε και στο κτίριο της KTOS, της συντεχνίας των δασκάλων, όπου δεν έγιναν συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ επεισόδια σημειώθηκαν και στον κυκλικό κόμβο του χωριού Χαμίτ Μάνδρες στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου εκπρόσωποι και μέλη διαφόρων πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων των κατεχομένων είχαν πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα Κόμματα Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), Κυπριακό Σοσιαλιστικό (ΚΣΚ) και Νέα Κύπρος (ΚΝΚ), τα πολιτιστικά κέντρα Μπαράκα και E.K.I.M., τις εφημερίδες Barikat και Gelecek, καθώς και τις τρεις συντεχνίες των εργαζομένων στο λεγόμενο πανεπιστήμιο ανατολικής Μεσογείου, των γιατρών και των εργαζομένων στο ”δημόσιο” Cag-Sen.

Ομάδα διαδηλωτών της συνδικαλιστικής πλατφόρμας που ετοιμάζονταν να υποδεχθούν με διαμαρτυρίες τον Τούρκο Πρωθυπουργό, στον κυκλικό κόμβο του χωριού, δέχθηκαν βίαιη επίθεση ”αστυνομικών”, οι οποίοι προσπάθησαν να τους διαλύσουν με δακρυγόνα και με τη χρήση βίας.

Η εφημερίδα Αφρίκα σημειώνει ότι ομάδα γκρίζων λύκων επιτέθηκαν στους διαδηλωτές όμως η ψευδοαστυνομία παρέβλεψε τα επεισόδια αυτά. Οταν θα περνούσε από εκεί η αυτοκινητοπομπή του Ταγίπ Ερντογάν οι ”αστυνομικοί” τοποθέτησαν μπροστά από τους διαδηλωτές μικρά λεωφορεία της αστυνομίας για να μην δει ο Τούρκος Πρωθυπουργός τους διαδηλωτές, ενώ δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν τον κυκλικό κόμβο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: «Τα σκυλιά του Ερντογάν δεν μας τρομάζουν», «Αϊσέ γύρνα στο σπίτι σου», «Στο διάβολο φασίστα».

Στο μεταξύ, χάκερς ”έριξαν” για λίγη ώρα την ιστοσελίδα της λεγόμενης προεδρίας. Η ομάδα ονομαζόταν Guardpress και έγραφε: ”Αμεση διαμαρτυρία στους διαδηλωτές ενάντια στον Πρωθυπουργό μας” και ζητούσε από τους Τ/κ να μην ξεχάσουν τη ”μητέρα πατρίδα” τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου