Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος-Καν

strauss2Θα κρατηθεί το διαβατήριό του, ενώ αποφασίστηκε να του επιστραφεί η εγγύηση που είχε καταβάλει προκειμένου να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ενάμισι μήνα αφότου τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος καμαριέρας.

Θα κρατηθεί το διαβατήριό του, ενώ αποφασίστηκε να του επιστραφεί η εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει προκειμένου να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε ο δικαστής Μάικλ Όμπας, «η υπόθεση δεν κλείνει». Το δικαστήριο όρισε την επόμενη ακρόαση της υπόθεσης για τις 18 Ιουλίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν εθεάθη να βγαίνει από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Πάντως ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση υποστήριξε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα» όσον αφορά τα γεγονότα, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που φέρνει τα πάνω - κάτω εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία της.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, μία ημέρα μετά την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε, η 32χρονη είχε τηλεφωνική επαφή με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος-Καν και η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί.

Ο Στρος-Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου αφότου η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να τη βιάσει.

Ένας από τους αδελφούς της πάντως, μιλώντας από το Κόνακρι της Γουινέας, απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα η γυναίκα να εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες, σε εμπόριο ναρκωτικών ή σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πηγή: .naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου