Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

“Παραγράφηκε η δωροδοκία σε βάρος του Άκη για τα υποβρύχια”

  • tsohatzopoulos-660Ανάλογη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στην υπόθεση του Βατοπεδίου

Παραγεγραμμένο είναι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, υπογραμμίζει ο ανακριτής του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη διαφωνία -όπως λέγεται στη νομική ορολογία -προς τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, Νικόλαο Μαύρο.

Αντίθετα, ο κ. Λαμπρόπουλος ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αποδίδεται στον πρώην υπουργό, επισημαίνει ότι αρμόδια για την εκδίκαση του επίμαχου αδικήματος είναι τα τακτικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση τής απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Ειδικότερα, ο κ. Λαμπρόπουλος αφού μελέτησε τη δικογραφία, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή, διαπίστωσε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει από τη διάπραξη του αδικήματος δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής. Κατά συνέπεια, το αδίκημα αυτό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είναι ήδη παραγεγραμμένο.

Ακόμη, στην 30σέλιδη διαφωνία του ο κ. Λαμπρόπουλος επισημαίνει ότι για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου δεν είναι αρμόδιο το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά τα Ποινικά Τακτικά Δικαστήρια.

Επί της διαφωνίας αυτής του κ. Λαμπρόπουλου, ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κ. Μαύρος θα υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά με βούλευμα.

Ανάλογη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου