Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

“Γη και ύδωρ” στην εκκλησία… Tο αντίτιμο για την σιωπή της στο ξεπούλημα

  • ieronimos_papandreouΗ Εκκλησία αποδεικνύεται ένας μηχανισμός που στέκει πάντα στο πλευρό του αστικού καθεστώτος εξουσίας και αμείβεται για αυτό

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση της παραχώρησης στρατοπέδου στην Εκκλησία που ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Με περίσσια υποκρισία και πασοκική διγλωσσία, ο ΥΠΕΘΑ έρχεται να εκμεταλλευτεί τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της οποίας αποτελεί«πρώτο βιολί», σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, προκειμένου να προωθήσει τα σχέδια της άρον άρον παραχώρησης δημοσίας περιουσίας σε ιδιώτες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, με πρόσχημα το «φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας» δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα της εφαρμογής των κοινών πλάνων Βενιζέλου-Μπεγλίτη για το ξεπούλημα των στρατοπέδων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που λαχταρά να εκμεταλλευτεί εμπορικά και τουριστικά τα φιλέτα γης που βρίσκονται σε περιοχές απίστευτου φυσικού κάλλους ή στην περιφέρεια αστικών κέντρων.

Η κυβέρνηση λοιπόν του ΠΑΣΟΚ που ξεπουλά τα πάντα σε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο νομιμοποιώντας τη φοροδιαφυγή των μεγαλοκαρχαριών (εφοπλιστές, Εκκλησία, τραπεζών, μιντιαρχών κλπ)επιβάλλοντας το Αφορολόγητο τους. Η κυβέρνηση που διέλυσε το όποιο κράτος πρόνοιας, ιδιωτικοποιώντας και εμπορευματοποιώντας κάθε κοινωνικό αγαθό,έρχεται σήμερα, δια στόματος Π.Μπεγλίτη να κάνει τις εξής προκλητικές δηλώσεις: "Βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται να δουλέψουμε σε στενή συνεργασία για να βοηθήσουμε να εμπεδωθεί ένα αίσθημα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, να συμβάλουμε στην λειτουργία αποτελεσματικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης. Το κάνετε με επιτυχία. Προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας να ανταποκριθούμε σ' αυτή την αποστολή", δήλωσε ο ΥΕΘΑ και πρόσθεσε: Μετά την παραχώρηση τον περασμένο Δεκέμβρη του 2010, της αποθήκης στο στρατόπεδο«Καποτά», στην περιοχή του Μενιδίου, το οποίο αξιοποιεί η Αρχιεπισκοπή για τα συσσίτια του προγράμματος “Αγάπη”, τώρα μαζί με τον συνάδελφό μου κ. Σπηλιόπουλο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,αποφάσισε την παραχώρηση μιας μεγάλης έκτασης, στο ανενεργό στρατόπεδο «Λιόση»,ώστε να αξιοποιηθεί από την Αρχιεπισκοπή, με στόχο την υλοποίηση του κοινωνικού σας προγράμματος για την κατασκευή προνοιακών υποδομών για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Alzheimer και για τα παιδιά μας που έχουν νοητική υστέρηση.Περνώντας στο τυπικό κομμάτι, θα ήθελα εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να σας παραδώσω το παραχωρητήριο του στρατοπέδου,ώστε να ξεκινήσουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιό σας, το όραμά σας. Εύχομαι καλή δύναμη. Είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε να λυθούν προβλήματα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πάντα γραφειοκρατικές δυσκολίες, όμως Μακαριότατε, θα σας βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε.”

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα:

Πρώτον: έχει ανάγκη η Εκκλησία να της παραχωρηθεί και άλλη δωρεάν δημόσια γη; Δεν της φτάνει η απέραντη και ανυπολόγιστη Εκκλησιαστική περιουσία, όπου σημαντικό τμήμα είναι οι τεράστιες εκτάσεις γης, που για ιστορικούς λόγους οι Ιεράρχες καπηλεύτηκαν και ποτέ δεν θεώρησαν σκόπιμο να επιστρέψουν στην κοινωνία;

Δεύτερον, τι σημαίνει«Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας»; Η Εκκλησία είναι ένας Οργανισμός με κυρίαρχη την πνευματική διάσταση, που όμως αποκαλύπτεται πλήρως αναμεμειγμένος στις πιο σκοτεινές πτυχές των επίγειων. Ως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης της Ελλάδας και με πολύ μεγάλη ιδιοκτησία ακινήτων, παραμένει Αφορολόγητος, ενώ επιπλέον έχει φορτώσει μεγάλο μέρος των λειτουργικών του εξόδων στο δοκιμαζόμενο φορολογούμενο, τον συνήθης ύποπτο εργαζόμενο και συνταξιούχο.

Συμμετείχε και συμμετέχει σε σκάνδαλα εκμετάλλευσης της γης, ήταν βασική συνιστώσα στο κουκουλωμένο οικονομικό και περιβαντολλογικό έγκλημα του Βατοπεδίου, ενώ σε αγαστή συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο και την κυβέρνηση επιχειρεί ξανά να λυμανθεί τη κοινωνική περιουσία.

Η ακόρεστη δίψα των Ιεραρχών για κέρδος, δόξα και πολιτική δύναμη εκπροσωπήθηκε στο παρελθόν από τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, αλλά σήμερα στο πρόσωπο του Ιερώνυμου βρίσκει έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και αντίστοιχα μεγάλων προσδοκιών αφαίμαξης της δημόσιας περιουσίας. Ο μεγαλοϊδεατισμός της Εκκλησίας την έφερε στο Χρηματιστήριο, την οδήγησε να συνεργαστεί με την Ε.Ε. εκμεταλλευόμενη κονδύλια, ενώ ως επιχειρηματίας ενορχηστρώνει τα επενδυτικά της σχέδια εις βάρος του λαού και της φύσης. Ποιος ξεχνά την εισβολή της Εκκλησίας στον Υμηττό για να φτιάξει ξενώνες και Συνεδριακό Κέντρο!

Τέλος, ποιος έχει ανάγκη το«φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας»; Στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για τον φερετζέ ενός τεράστιου δικτύου Διαπλοκής και Διαφθοράς που με πρόσχημα την κοινωνική προσφορά έρχεται να νομιμοποιήσει στη μέση συνείδηση όσα παραπάνω καταγγέλλονται: Αφορολόγητο, παπαδίστικο REAL ESTATE, εκμετάλλευση της περιουσίας που ανήκει στο λαό μας, βάρβαρα επιχειρηματικά σχέδια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από την ακόρεστη δίψα του κάθε επιχειρηματία για κέρδος.

Ουσιαστικά, ο Ιερώνυμος φέρνει το «Χρηστός Ξανασταυρώνεται» στην εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και λειτουργεί με τους Νόμους της Δικτατορίας της Αγοράς. Απαιτούμε τον πλήρη Διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Αρνούμαστε τους παραπάνω σχεδιασμούς και καλούμε σε εγρήγορση τις τοπικές κοινωνίες. Τα στρατόπεδα δεν είναι ιδιοκτησία του Στρατού, αποτελούν βίαιη αφαίρεση δημόσιας περιουσίας από το λαό μας σε εποχές ακραίας κρατικής καταπίεσης, που οι όποιοι αμυντικοί σχεδιασμοί είχαν τελείως διαφορετικές προτεραιότητες και θα πρέπει να επιστραφούν άμεσα στο λαό για να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας ως χώροι πράσινου, αθλητισμού και ψυχαγωγίας

Η Εκκλησία αποδεικνύεται ένας μηχανισμός που στέκει πάντα στο πλευρό του αστικού καθεστώτος εξουσίας και αμείβεται για αυτό. Κοινωνική Απαίτηση η Φορολόγηση της Αμύθητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας και η Δήμευση αυτής. Στις δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός μας οι ίδιοι οι πιστοί θα πρέπει να απαιτήσουν όχι μόνο η Εκκλησία να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, που και η ίδια αποτελεί πτυχή του Σκανδάλου και της εκμετάλλευσης του λαού μας, αλλά να σταθούν και οι ίδιοι εμπόδιο στα νέα σχέδια λεηλασίας της κοινωνικής περιουσίας, που από κοινού επεξεργάζονται και υλοποιούν κυβέρνηση-Ιεράρχες-Επιχειρηματίες.

Τέλος, δεν έχουμε ανάγκη την Φιλανθρωπία των εκμεταλλευτών μας (μεγαλοκυράδες αδίστακτων επιχειρηματιών,Εκκλησία κλπ.), ούτε τις χορηγίες τους που συγκαλύπτουν και ωραιοποιούν την λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής περιουσίας. Απαιτούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και κοινωνικών αναγκών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου