Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου …και ο κοινός τους στόχος

  • papandreou_samarasΗ στάση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ δείχνει ξεκάθαρα και ποιοι είναι και τι κάνουν.

  • Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ είναι της “παραλλαγής”, ενώ ουσιαστικά τα ίδια συμφέροντα υποστηρίζει.

Η ΝΔ και η ηγεσία της έχει χάσει ήδη την αξιοπιστία της στον λαό. Εδώ και καιρό, λίγο μετά από τότε που άρχισε όλη αυτή η ιστορία. Εάν η ΝΔ και η ηγεσία της είχε την βούληση, μπορούσε, τότε πέρυσι, με ένα και μόνο κάλεσμα να συγκεντρώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο σε μια πλατεία και να απαιτήσει τις σωστές πολιτικές ή και την ανατροπή της κυβέρνησης.

Δεν το έκανε όμως η ηγεσία της ΝΔ αυτό τότε που δεν είχε χάσει ακόμη την εμπιστοσύνη του λαού. Τώρα και να το επιχειρήσει θα είναι άσκοπο. Δεν έκανε ποτέ ούτε μια αντι-μνημονιακή συγκέντρωση. Ετσι για τα μάτια. Και μόλις λίγες μέρες πριν η νεολαία τους, η ΔΑΠ, έριξε και το σύνθημα “Πληρώνω δίκαια“. Είναι πράγματι απίστευτα είρωνες.

Αφησαν να περάσουν 14 μήνες για να φτάσουν κάποια στιγμή να ψελλίσουν “ζητάμε εκλογές”. Ενώ γύρω τους η χώρα είχε γίνει βομβαρδισμένο τοπίο.

Και ο κατάλογος των πράξεων και των παραλείψεών τους, δεν έχει τελειωμό.

Αυτή όμως η γιαλαντζί αντι-μνημονιακή στάση της ηγεσίας της ΝΔ, κατέδειξε, στους περισσότερους έστω, αυτούς που δεν τους εμπόδισε η συναισθηματική παραταξιακή τους ένταξη, πως η ηγεσία της ΝΔ είναι μέρος του συστήματος. Είναι αβανταδόρος του καθεστώτος. Και όχι πολέμιός του. Με το σύστημα είναι και όχι με τον λαό. Με τις τράπεζες είναι και όχι με τον λαό. Με τους δανειστές είναι και όχι με τον λαό.

Και οι εθνικές κορώνες τους λειτουργούν ως ξεκάρφωμα. Ετσι απλά.

Αυτή η επιλογή στρατοπέδου από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ, να είναι με το σύστημα δηλαδή και όχι με τον λαό, είναι και ο λόγος της “παράξενης” πολιτικής τους στάσης. Ναι μεν αλλά…

Είναι ο λόγος που αφήνουν καταγγελίες και ζητήματα (όπως αυτά τα τρομερά που βγαίνουν τελευταία με τον αδελφό του πρωθυπουργου), χωρίς να τα “αξιοποιήσουν” πολιτικά. Δώρο τους γίνεται δηλαδή και αυτοί ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.

Το Μνημόνιο 1 αποφασίσαν να το καταψηφίσουν επί της αρχής, ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ πριν ανοίξει η βουλή για την ψηφοφορία. Είναι πράγματι για  να μπαίνεις σε σκέψεις… Τι νύχτα κι εκείνη!

Και μετά που το καταψήφισαν επί της αρχής, υπερψήφισαν τα μισά του, τρόπος του λέγειν, άρθρα.

Δεν έβγαλαν τσιμουδιά, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ, για το ότι η δανειακή σύμβαση, μέρος της οποίας είναι το Μνημόνιο 1, ΔΕΝ ΗΡΘΕ ποτέ στην βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Στο μεσοπρόθεσμο εφάρμοσαν την ίδια τακτική. Καταψήφιση επί της αρχής αλλά υπερψήφιση των μισών άρθρων πάλι και μάλιστα των άρθρων εκείνων που έχουν να κάνουν με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δείτε για παράδειγμα τι λέει το άρθρο 5 του μεσοπρόθεσμου που η ΝΔ υπερψήφισε.

Και ενώ καταψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, όπως έκαναν εξάλλου και άλλα πολιτικά κόμματα με διάφορες κορώνες ανοησίας, έτρεξαν όλοι να πιάσουν στασίδι και να στελεχώσουν τον οργανισμό που θα κάνει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Που το βάφτισαν “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου”. Διότι εκεί είναι τα λεφτά. Εκεί θα γίνει το κρυφό φαγοπότι και η μοιρασιά της περιουσίας του λαού, μακριά από τα μάτια του λαού και τον έλεγχό του. Εκεί θα πέσουν οι μίζες.

Η στάση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ είναι ξεκάθαρη. Είναι ολοφάνερο και ποιοι είναι και τι κάνουν. Ξέρεις με τι έχεις να κάνεις.

Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ είναι της “παραλλαγής”. Ουσιαστικά υποστηρίζουν ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με εκείνους του ΠαΣοΚ, αλλά το καθεστώς τους κρατάει σαν ΧΡΥΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, και δεν επιτρέπει την έκθεσή τους στην λαϊκή απαξίωση και στην φθορά. Προσπαθεί τουλάχιστον. Διότι το αισθητήριο του λαού πια δουλεύει και δεν είναι όπως παλιά εκείνος ο κοιμισμένος λαός.

Γι’ αυτό και παρά τη λεηλασία του ΠαΣοΚ στον λαό, η ΝΔ είναι δημοσκοπικά καθηλωμένη (βέβαια αυτό είναι και θέμα σχεδιασμού, δεν θέλουν τώρα πριν ολοκληρώσει το ΠαΣοΚ την δουλειά του, ούτε να απειληθεί ούτε εκλογές ούτε τίποτε)

Εν ολίγοις οι της ΝΔ είναι κρυφές ….

Τα έχω γράψει όμως αυτά χίλιες φορές. Και ξέρω πως έγιναν αιτία να με αντιπαθήσουν πολλοί οπαδοί της ΝΔ που ακόμα δεν μπορούν να απογαλακτιστούν ψυχολογικά.

Δεν θα ρθει η λύση από τα κόμματα. Εχουν άλλα συμφέροντα να εξυπηρετήσουν. Οχι τα δικά μας.

Οτι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας.
Μόνοι μας είμαστε.

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου