Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στην Αθήνα στις 17-18 Ιουλίου η Χίλαρι Κλίντον

papclint-thumb-largeΤις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τα προβλήματα της περιοχής θα συμπεριλαμβάνει η ατζέντα της επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιουλίου.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσει πρώτα επίσκεψη στην Τουρκία (15 και 16 Ιουλίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Κλίντον θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη και θα διεξάγει διμερείς επαφές με Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως τονίζεται, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, η υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου και άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει τα ζητήματα της Λιβύης, της Συρίας, καθώς και ένα "πλήρες φάσμα" των κοινών διμερών και πολυμερών ζητημάτων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Κλίντον θα βρίσκεται στις 17 και 18 Ιουλίου στην Ελλάδα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Λαμπρινίδη και άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσει "θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος".

Η κ. Κλίντον, μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, θα μεταβεί στην Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου