Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Λουκέτα στη γερμανική Media Markt

ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗΚλείνει μαγαζιά και διώχνει κόσμο η Media Markt

Μπορεί να ήρθαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 70 Γερμανοί επιχειρηματίες για να διερευνήσουν την προοπτική συνεργασίας και επενδύσεων στην Ελλάδα, όμως μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αυτή της Media Markt, φαίνεται να περνά δύσκολες ώρες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ώρες επίκειται ανακοίνωση κλεισίματος δύο πολυκαταστημάτων της πολυεθνικής. Το πρώτο είναι το πολυκατάστημα με το οποίο πραγματοποίησε εγκαίνια στην Ελλάδα στο Παλαιό Φάληρο και το δεύτερο στην Πυκαία Θεσσαλονίκης το οποίο είναι μια από τις πιο πρόσφατες επενδύσεις της.

Ταυτόχρονα, η εταιρία αναμένεται να απομακρύνει ποσοστό άνω του 50% των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα, ενώ και το σήμα Saturn κλείνει τα φυσικά καταστήματά του και μετατρέπεται e-shop.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν μονάχα το πρώτο βήμα καθώς η διοίκηση της γερμανικής πολυεθνικής μετά από σειρά αποτυχημένων επενδύσεων και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, το Μάρτιο θα επανεξετάσει το κατά πόσο θα μείνει η θα φύγει από την ελληνική αγορά.

Πηγή

σχετικό θέμα Media Markt - Saturn: Μαύρα μαντάτα από Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου