Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ρέσλερ: Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις και «Αθωώστε» τη Siemens!!!

  • SAMARAS RESLERΞεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί
  • «Αθωώστε» τη Siemens για να σας φέρουμε επενδύσεις
  • Θα δημιουργήσουμε Ζώνες-προτεκτοράτα
  • Σαμαράς: Κοινή η γλώσσα της ανάπτυξης με Ρέσλερ
  • Το βλακώδες "μυαλό" της Γερμανίας

Ξεχάστε τις αποζημιώσεις και δουλέψτε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρέσλερ κάλεσε τους Έλληνες να ξεχάσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Ο Ρέσλερ χαρακτήρισε  «πρόσκομμα» τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν γνωρίζει πότε θα καταβληθούν αυτές οι αποζημιώσεις, απάντησε: "Εχω τη βεβαιότητα ότι αυτή η συζήτηση στη βάση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θα αποτελέσει ένα πρόσκομμα. Γι' αυτό λοιπόν καλό θα είναι να συγκεντρωθούμε, να επικεντρώσουμε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, να καταπολεμήσουμε την κρίση και τα προβλήματα εδώ και όλα τα άλλα θα επακολουθήσουν".

«Αθωώστε» τη Siemens για να σας φέρουμε επενδύσεις

Ασφυκτικές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για να επιστρέψει η Siemens στην ελληνική αγορά (προμήθειες διαγωνισμών, έργα κ.λπ.) άσκησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ κατά τη διάρκεια της εδώ επίσκεψής του προκειμένου να προωθήσει τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική των προθέσεών του είναι η αποστροφή των δηλώσεών του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ελληνα αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Αυτό που συζητήσαμε, επίσης, με τον κ. Υπουργό», είπε, «είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων και του ελληνικού κράτους και είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που ο υπουργός ανέλαβε ο ίδιος να δώσει λύση εδώ. Τις επόμενες ημέρες ήδη θα έχουμε αποφάσεις και θετικά αποτελέσματα».

Και για να γίνει ακόμη περισσότερο κατανοητό το τι εννοεί, συμπλήρωσε: «Αυτό αποτελεί ένα πραγματικά ηχηρό μήνυμα για τη γερμανική βιομηχανία, για τη γερμανική ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτως ώστε να έχει κάθε λόγο ο Γερμανός επενδυτής να έρθει στη χώρα σας να κάνει επενδύσεις, πράγμα το οποίο θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας σας».

Αρα, σε αυτό το ταξίδι, κατέληξε «μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευτυχής και ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα.»

Λίγο νωρίτερα πάντως, είχε σημειώσει ότι «για να υπάρξει αποδοχή από πλευράς των λαών όλων όσων καλούνται να πράξουν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό όραμα. Αυτήν ακριβώς την άποψή μου και αυτή την αρχή μου επαναλαμβάνω συνεχώς: ότι θα πρέπει να υπάρξει μια Ενωση για τη σταθερότητα.»

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του στις δικές του δηλώσεις σημείωσε: «Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνομιλία για το μεγάλο κοινό όραμά μας, που είναι η Ευρώπη, η Ευρωζώνη, το ευρώ.

»Ο κ. Ρέσλερ βλέπει την Ελλάδα πάντα ως μέλος του ευρώ και το μήνυμα που στέλνουμε είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και προοπτικής για το κοινό μας νόμισμα και για το κοινό θεσμικό σπίτι, που είναι η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Η Ελλάδα διέρχεται μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη φάση. Η κρίση όμως είναι και ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας μέσα από δύσκολες αλλά αναγκαίες αλλαγές διαρθρωτικού χαρακτήρα. Οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι αποφάσεις που βοηθούν τη χώρα μακροπρόθεσμα, βοηθούν τους Ελληνες πολίτες και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να το κατανοήσουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

»Η Ελλάδα είναι και θέλει να γίνει ακόμη περισσότερο μια φιλο-επενδυτική, φιλο-αναπτυξιακή χώρα. Η παρουσία των γερμανικών επιχειρήσεων εδώ είναι μακρά και επιτυχής και θέλουμε τώρα να πολλαπλασιαστεί. Θα λύσουμε όλα τα εκκρεμή προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία είναι μικρά και λίγα. Κυρίως όμως διαμορφώνουμε το θεσμικό πλαίσιο που θα προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η Γερμανία θα είναι πρωταθλητής στις ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, με τη στήριξη και των ευρωπαϊκών θεσμών, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών Ταμείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.»

Ζώνες-προτεκτοράτα ζητάει ο Ρέσλερ

    ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ 50 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (!) ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

      Ο Ρέσλερ παρέσχε πλήρη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το θάρρος της να πάρει δύσκολες αποφάσεις και την προέτρεψε να προσαρμόζεται στις ανάγκες και όχι στις δημοσκοπήσεις.

      Ο αντικαγκελάριος ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα των επιχειρηματικών συναντήσεων των δύο χωρών λέγοντας ότι ήδη αποφασίστηκαν επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ στον τομέα της μεταφοράς φυσικού αερίου (σ.σ. αφορά τον αγωγό ΤΑΡ, όπου συμμετέχει η ΕΟΝ), μια κοινή ελληνογερμανική επένδυση σε φωτοβολταϊκά 68 εκατ., μια τουριστική επένδυση σε νησί (γήπεδα γκολφ, μαρίνα) 50 εκατ. ευρώ και μια επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ γερμανικής εταιρείας σε συνεργασία με την εταιρεία Κλήμης στην περιοχή της Μεσσηνίας για την τυποποίηση ελαιόλαδου, όπου θα απασχοληθούν 50 εργαζόμενοι.

      Στον τομέα της χρηματοδότησης, που αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της συνεργασίας, στο σχετικό μνημόνιο που υπογράφτηκε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας προβλέπεται ότι η γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW θα δημιουργήσει ειδικό επενδυτικό εργαλείο με το όνομα «Ελλάδα», μέσω του οποίου θα αποδεσμεύονται δάνεια προς Γερμανούς επιχειρηματίες ή ελληνογερμανικές κοινοπραξίες που θέλουν να προωθήσουν επενδυτικά σχέδια στη χώρα μας. Θα χρηματοδοτεί projects μέχρι 10 εκατ. ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια προτείνονται η δημιουργία fund που θα βγει στις αγορές για να συγκεντρώσει κεφάλαια και η δημιουργία κοινού Ταμείου με αξιοποίηση και κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

      Η KfW, παράλληλα, θα παράσχει τεχνογνωσία προς την ελληνική κυβέρνηση με στόχο να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα αντίστοιχη επενδυτική τράπεζα, η οποία θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια.

      Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ώστε με εγγύηση την κρατική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ να αντληθούν κεφάλαια για επενδύσεις σε μεγάλα έργα, δίκτυα κ.ά.

      Πέραν της χρηματοδότησης των σχεδίων, οι άλλοι δύο βασικοί άξονες της συμφωνίας που υπέγραψαν Χρυσοχοΐδης και Ρέσλερ αφορούν την παροχή διοικητικής και συμβουλευτικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την «τακτοποίηση» των εκκρεμών υποθέσεων που έχουν γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα (Siemens, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Χόχτιφ, Μπάγερν διεκδικούν λεφτά από το Δημόσιο για έργα που έχουν υλοποιήσει). Στο θέμα αναφέρθηκε με έμφαση και ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

      Σε ό,τι αφορά τη διοικητική υποστήριξη, αυτή θα παρασχεθεί από Γερμανούς σε θέματα οικονομικής νομοθεσίας και οικονομικής διαχείρισης. Νομοθετική τεχνογνωσία θα παρασχεθεί κυρίως σε θέματα ενίσχυσης ανταγωνισμού και ενεργειακού και τηλεπικοινωνιακού δικαίου. Στο μνημόνιο προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή υπαλλήλων και εμπειρογνωμόνων.

      Στο θέμα της νομοθετικής τεχνογνωσίας η γερμανική Ομοσπονδία Συμπράξεων και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων θα προσφέρουν διοικητική υποστήριξη.

      Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας έθεσε ως προαπαιτούμενο για τη συνεργασία την ασφάλεια των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και την υλοποίηση των δεσμεύσεων με νόμους.

      Σαμαράς: Κοινή η γλώσσα της ανάπτυξης με Ρέσλερ

      "Με τον κ. Ρέσλερ μιλάμε την κοινή γλώσσα της ανάπτυξης", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.

      Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, συνάντηση με το Γερμανό Αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.

      Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Στ. Δήμας, οι Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Μηταράκης και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρ. Λαζαρίδης.

      Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι: "Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα. Τη γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία -όπως ξέρετε- παλεύω και επιμένω δύο χρόνια τώρα. Και η οποία, δυστυχώς, υπονομεύεται ή βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

      Ως εκ τούτου, η πρόθεση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί από όλους μας ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη".

      Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει κάποια εικόνα για τα  σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε:

      " Όπως θυμάστε και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια. Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

      Πηγές: epikaira.gr, iefimerida.gr, enet.gr, euro2day.gr

      Το βλακώδες "μυαλό" της Γερμανίας

      Οι σύγχρονοι Γερμανοί, ασκούν έναν ιμπεριαλισμό, αγνοώντας τον κίνδυνο που αυτός συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους ως πρόσωπα όσο και για τον λαό τους σε περίπτωση που ο ιμπεριαλισμός αυτός καταρρεύσει ...Σε περίπτωση που οι λαοί αντιδράσουν και στραφούν εναντίον τους. Αυτήν την πιθανότητα της ανεπιθύμητης εξέλιξης δείχνουν να αγνοούν. Αυτή η άγνοια τους κάνει προκλητικούς. Το γεγονός ότι έχουν "πιασμένους" τους δωσίλογους προδότες, που κυβερνάνε τις χώρες-θύματα, δεν σημαίνει ότι μπορούν και να τις προσβάλουν. Το γεγονός ότι ελέγχεις έναν ελεεινό και "τελειωμένο" προδότη, όπως είναι ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, δεν σημαίνει ότι μπορείς να προσβάλεις τον ελληνικό λαό. Αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα ...Μιλάμε για πρόκληση.

      ...Μιλάμε για μια γελοία ηγεσία —που είναι προφανές ότι πρόκειται περί διορισμένων "ανδρείκελων"—, η οποία βγάζει κόμπλεξ ...Το κόμπλεξ ενός κακάσχημου τέρατος, όπως η Μέρκελ ...Το κόμπλεξ ενός σακάτη, όπως ο Σόιμπλε ...Το κόμπλεξ μιας χαρούμενης "τρελής", όπως ο Βεστερβέλε ...Το κόμπλεξ ενός φυλετικά "Ασιάτη" Ρέσλερ, ο οποίος αισθάνεται σαν μεταμφιεσμένος, που πρέπει να εκφράσει την Άρια φυλή. Μιλάμε για έναν "θίασο" εξουσίας, που όμοιός του δεν έχει ξαναυπάρξει ...Έναν "θίασο", που είναι φανερό ότι τα μέλη του επιλέχθηκαν με κριτήρια ατόμων "ειδικών" αναγκών, προκειμένου να δώσουν στη σύγχρονη γερμανική κυβέρνηση την νεοταξίτικη "πολυπολιτισμική" εικόνα, που έχουν ανάγκη τα αφεντικά της. Αυτοί είναι το βλακώδες "μυαλό" της Γερμανίας, όπως επιβάλουν τα συμφέροντα της διαβόητης παγκόσμιας διακυβέρνησης ...Το άρρωστο "μυαλό", που κάποιοι "μεταμόσχευσαν" στον γίγαντα της Κεντρικής Ευρώπης.

      Αυτοί είναι σήμερα, που απειλούν, διατάζουν και εμπαίζουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Αυτοί είναι, που, σε συνεργασία με τα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ, διέβαλαν στο παγκόσμιο κοινό τον ελληνικό λαό ...Υπάλληλοι των αφεντικών εκείνων, που έβαλαν στα έντυπά τους την Αφροδίτη να μας δείξει το "δάκτυλό" της. Αυτοί είναι οι πιο προκλητικοί και άρα άσχετοι ιμπεριαλιστές, που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Αυτό είναι και το όλο θέμα μ' αυτούς. Δεν είναι ότι απλά θέλουν να σε εκμεταλλευτούν. Είναι ότι σε αντιμετωπίζουν σαν "κορόιδο" —για να μην πούμε κάτι άλλο—. Σε αντιμετωπίζουν σαν βλάκα ...και αυτό ίσως είναι το χειρότερο. Όταν μάλιστα αυτό το κάνουν εις βάρος ενός λαού φημισμένου για την ευφυΐα του, όπως είναι οι Έλληνες, αυτό δεν είναι μόνον προκλητικό. Είναι κι επικίνδυνο ...για τους ίδιους.

      http://lailapa.blogspot.com/2011/10/blog-post_8645.html

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου