Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αντώναρος: «Είχαμε συμφωνήσει υπό ορισμένους όρους σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

antwnaros_533_355

  • Αντώναρος: “Είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή να στηρίξουμε σημαντικούς νόμους και αυτό είναι το ζητούμενο.”

Σε συνέντευξη στη γερμανική ραδιοφωνία ο βουλευτής της ΝΔ Ευ. Αντώναρος μίλησε για τις επιπτώσεις της κρίσης, την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις αλλά και την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ανακούφιση σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που προβλέπουν για την Ελλάδα το «κούρεμα» του χρέους κατά 50%. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλά για μια ευκαιρία που δίνει η κρίση για να αλλάξει η Ελλάδα αρκετές ελληνικές εφημερίδες γράφουν για καταστροφή, για μόνιμη παραμονή της τρόικας στην Αθήνα και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk τονίζει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι πανηγυρισμοί δεν είναι η κατάλληλη αντίδραση. Σαφέστατα οι αποφάσεις προκαλούν μια σχετική ανακούφιση διότι μειώνουν το βάρος του χρέους. Για την σημερινή κρίση αποδίδει ωστόσο την κύρια ευθύνη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό διότι την τελευταία διετία δεν έχει επιτελεσθεί έργο:

«Με την άνετη πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πολλά. Ο πρωθυπουργός έχει αποδειχθεί ανίκανος, με άλλα λόγια θα έλεγα ότι δεν είχε την πολιτική βούληση να εφαρμόσει τους νόμους για έναν απλό λόγο: για να μην θίξει τους ψηφοφόρους του, τους πολλούς, τους υπερβολικά πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Αν δεν δράσει αποφασιστικά -και εμείς φοβόμαστε ότι δεν έχει την αποφασιστικότητα που πρέπει- τότε σε μερικούς μήνες θα προκύψουν νέα προβλήματα. Το ζητούμενο είναι τώρα να πειστούν οι Έλληνες ότι δεν βρεθούν αντιμέτωποι με νέους φόρους και νέες περικοπές μισθών. Ο ελληνικός λαός έχει φθάσει πια στα όριά του».

Η αποτυχία σχηματισμού εθνικής κυβέρνησης

Είναι ωστόσο πολλοί οι πολιτικοί παρατηρητές που επικρίνουν την απουσία πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα κατηγορώντας στην ουσία τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν συμβάλλει όσο θα έπρεπε στην επίλυση της κρίσης.

«Ψηφίσαμε περισσότερους από τους μισούς νόμους ή νομοσχέδια, που θεωρούμε αναγκαία και ωφέλιμα και περιμένουμε τώρα από τον κύριο Παπανδρέου να τα εφαρμόσει. Και είναι σημαντικό να γίνει αυτό. Δεν αρκεί να ψηφίζεις νόμους. Η εφαρμογή τους είναι σημαντική. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε νόμο που ωφελεί τη χώρα».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητα που οδηγήθηκαν τελικά σε αδιέξοδο:

«Δεν αρνηθήκαμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον πρόεδρο του κόμματός μας σε τρία τηλεφωνήματα τη δημιουργία μιας τέτοιας κυβέρνησης. Και εμείς, είχαμε συμφωνήσει, πώς να το πω, υπό ορισμένους όρους. Και μερικές ώρες αργότερα ο κ. Παπανδρέου υπό την πίεση του κόμματός του και της δικής του, αν θέλετε, νομενκλατούρας, μέσα στο κόμμα του, απέσυρε την πρότασή του. Και διερωτώμεθα: Γιατί; Ήταν όλα αυτά απλά ένα τέχνασμα; Πιθανότατα. Όπως σας είπα. Όμως είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή να στηρίξουμε σημαντικούς νόμους και αυτό είναι το ζητούμενο. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε υπό την προϋπόθεση ότι οι νόμοι αυτοί είναι ωφέλιμοι», κατέληξε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου