Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Βαριές κατηγορίες για χρηματιστηριακή απάτη αντιμετωπίζει στέλεχος της Goldman Sachs

e14798a4-29e5-11de-9e56-00144feabdc0Ομοσπονδιακός εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγγέλθηκαν έξι κατηγορίες για το αδίκημα της "εσωτερικής καταχρηστικής πληροφόρησης", σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Goldman Sachs και πρώην γενικού διευθυντή του επενδυτικού οίκου McKinsey, του Ρατζάτ Γκούπτα, που έχει εμπλακεί στη κακοδιαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης παντός κινδύνου 'Galleon'. Μία απο τις ανωτέρω έξι κατηγορίες είναι η "συνωμοσία προς τέλεση χρηματιστηριακής απάτης".

Ο κατηγορούμενος Ρατζάτ Γκούπτα παραδόθηκε σήμερα το πρωί στη αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο 62χρονος κατηγορούμενος εντός της ημέρας πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή.

Σύμφωνα με μια πηγή της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, τα αδικήματα που βαρύνουν τον Γκούπτα "επισύρουν, συνολικά, ποινή κάθειρξης κοντά στα 100 έτη", αλλά και καταβολή προστίμου 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κατηγορούμενος, ινδικής καταγωγής, έχει φιλική σχέση με τον πολυεκατομμυριούχο απο τη Σρι Λάνκα, Ρατζ Ρατζαρατνάμ. Ο συνήγορος του Γκούπτα, Γκάρι Ναφτάλις, τόνισε σήμερα ότι, "ο πελάτης του είναι άνθρωπος εντιμότητας και ακεραιότητας".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου