Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Fed: Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία

  • mpernaki "Για το λόγο αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν στο δρόμο που έχουν χαράξει και ο οποίος συνίσταται στην προσπάθεια ρύθμισης του προβλήματος" της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) Μπεν Μπερνάνκι, προειδοποίησε για τις πιθανές συνέπειες που θα είχε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας στην οικονομία των ΗΠΑ, μολονότι, όπως διευκρίνισε, η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών είναι "ελάχιστη".

"Η άμεση έκθεση των τραπεζών μας στην Ελλάδα είναι ελάχιστη", είπε ο Μπερνάνκι μιλώντας στη μικτή οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου.

"Όμως στην περίπτωση μιας μη συντεταγμένης χρεοκοπίας (της Ελλάδας) που θα προκαλούσε πανικό, χρεοκοπία άλλων χωρών ή εντάσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυτό θα δημιουργούσε αστάθεια στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές που θα είχε σημαντικές συνέπειες στην οικονομία και στο χρηματοπιστωτικό σύστημά μας", είπε.

"Για το λόγο αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν στο δρόμο που έχουν χαράξει και ο οποίος συνίσταται στην προσπάθεια ρύθμισης του προβλήματα" της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, πρόσθεσε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου