Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμια κρίση Χρέους

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

...Η μεγαλύτερη ιδιωτική απάτη της ανθρώπινης ιστορίας.

Ποιοι είναι οι μεγάλοι απατεώνες, που μετεξελίσσονται σε φονείς της ανθρωπότητας;

Πώς η «αρρώστια» της οικονομίας απειλεί την Δημοκρατία και την ελευθερία των λαών;

world-debt[7]

Θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας με μια πραγματικά ανατριχιαστική υπόθεση εργασίας. Φαντάζεται κάποιος να διασωληνωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε η ζωογόνος αναπνοή να γίνει το αίτιο του θανάτου του; ...Να εισπνέει, αλλά να μην εκπνέει ...Να εισπνέει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες αέρα και να μην εκπνέει καθόλου ...Να εισπνέει από το στόμα μέσω ενός σωλήνα μονής φοράς ...Ό,τι εισπνέει να παραμένει μέσα του και να μην μπορεί να εκτονωθεί με την εκπνοή ...Ό,τι εισπνέει να παραμένει μέσα του και να τον "φουσκώνει" ...Η ζωογόνος αναπνοή να γίνει σταδιακά ένας απόλυτα βασανιστικός "μονόδρομος" προς τον θάνατο ...Η κάθε νέα ανάσα να γίνεται ένα νέο επώδυνο "βήμα" προς το τέλος ...Να φτάνει στο σημείο ο ασθενής να αρνείται να αναπνεύσει, για να μην πονάει ...Να αρνείται να αναπνεύσει, για να μην "φουσκώσει", γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι -χωρίς αναπνοή- μειώνονται οι πιθανότητες του να ζήσει. Μιλάμε για ένα ιατρικό σενάριο άπειρου πόνου και μεγάλης διαστροφής.

Αυτό το απάνθρωπο σενάριο δεν είναι άσχετο με την κατάσταση αυτήν, στην οποία έχει περιέλθει η παγκόσμια κοινωνία. Είναι ό,τι ακριβώς συνέβη με τα κράτη και τις οικονομίες τους. Κάποιοι "δολοφόνοι" της οικονομίας πήραν τα "ζωντανά" κράτη της κοινωνίας των Εθνών και τα "διασωλήνωσαν" με τέτοιον τρόπο, ώστε να τα φέρουν στη σημερινή κατάσταση ...Στη σημερινή κατάσταση, όπου τα παλαιά χρέη φέρνουν νέα χρέη και τα κράτη, στην προσπάθειά τους ν' "ανασάνουν", στην πραγματικότητα βυθίζονται πιο πολύ στον "θάνατο" ...Όλα τα κράτη και όχι μόνο τα αδύναμα ...Κράτη όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία κλπ.. Δεν εξηγείται με βάση τη λογική η "επιτυχία" αυτών των κρατών ...Η "επιτυχία" τού να ασκούν οι ΗΠΑ παγκόσμιο ιμπεριαλισμό, να λεηλατούν ολόκληρο τον Πλανήτη και στο τέλος το ταμείο να δείχνει μείον.

Κάτι σοβαρό πρέπει να έχει γίνει, για να φτάσει η "Υπερδύναμη" να χρωστάει 14,5 τρις δολάρια. Τόσο "μπατιροϋπερδύναμη" δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος. "Κοσμοκράτορες", οι οποίοι να αφήνονται να υποφέρουν από τους πόνους, επειδή τα φάρμακα για τον καρκίνο είναι ακριβά, δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος. Κοσμοκράτορες, που, όταν χάνουν τη δουλειά τους, πάνε κατ’ ευθείαν στα "σκουπίδια", δεν υπήρχαν ούτε επί της εποχής του Τζέγκις Χαν. Κάπου υπάρχει πρόβλημα και αυτό αναζητούμε. Δεν είναι δυνατόν να τρώει κάποιος μέρα-νύκτα και να κινδυνεύει με θάνατο από υποσιτισμό. Είναι προφανές ότι είναι βαριά "άρρωστος" και αυτό τον απειλεί με θάνατο. Αυτό συμβαίνει με τις ΗΠΑ. Έχουν βάλει "χέρι" στις πλουτοπαραγωγικές πηγές ολόκληρου του Πλανήτη και "κατορθώνουν" σήμερα να απειλούνται με χρεοκοπία. Κάτι δεν κάνουν καλά. Κάτι δεν πάει καλά στον "οργανισμό" τους. Κάποιος εσωτερικός "καρκινικός" παράγοντας "ρουφάει" όλες τις εισροές τους και τους αφήνει να σέρνονται στα όρια του "θανάτου".

Τα εθνικά κράτη είναι όμοια με ζωντανούς οργανισμούς. Είναι σχεδιασμένα με ανάλογο τρόπο, για να "ζουν" και να εξυπηρετούν τους λαούς τους. Το καθένα από αυτά έχει τον δικό του "οργανισμό" και όλα μαζί μοιράζονται μια κοινή "παθολογία". Υπό φυσιολογικές συνθήκες αναπνέουν και εκπνέουν, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στο "ισοζύγιο" αυτής της φυσιολογικής λειτουργίας. Όπως όλοι οι φυσικοί οργανισμοί από το περιβάλλον παίρνουν ό,τι τους χρειάζεται ...στους όρους εκείνους, που τους επιτρέπει να ζήσουν. Αναπνέουν τζάμπα, αλλά πληρώνουν την τροφή. Αναπνέουν συνεχώς, αλλά δεν τρώνε συνεχώς. Λειτουργούν σε συνθήκες χαμηλού κόστους σ' αυτά που κάνουν συνεχώς και προσαρμόζονται σ' αυτά που κάνουν περιοδικά, προκειμένου να επιβιώσουν. Ζούνε με αυτά που διαθέτουν και αλλάζουν τη λειτουργία τους μόνον γι' αυτά που δεν διαθέτουν και τα οποία τα έχουν ανάγκη.

Για να καταλάβει ο αναγνώστης τι θέλουμε να πούμε, θα ξεκινήσουμε θέτοντας ένα απλό ερώτημα, το οποίο ο καθένας από εμάς μπορεί ν' απαντήσει ...Ο καθένας από εμάς, ο οποίος μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια και γνωρίζει τη βασική οικογενειακή οικονομία. Πώς δημιουργεί χρέος μια οικογένεια; Χρέος δημιουργεί η οικογένεια με τις αγορές της ...Με την αγορά προϊόντων, τα οποία έχει ανάγκη ...Με την αγορά υπηρεσιών, τις οποίες επίσης έχει ανάγκη. Δημιουργεί χρέη, δηλαδή, εξαιτίας των αναγκών της. Αυτή είναι η "φυσιολογία" του "οργανισμού" της. Πότε λοιπόν αυτό το όριο της "φυσιολογίας" ξεπερνιέται και τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα;

...Όταν για κάποιον λόγο το χρέος αρχίζει και δημιουργείται όχι εξαιτίας των αναγκών της, αλλά εξαιτίας της ίδιας της λειτουργίας της ...Όταν η ίδια η λειτουργία της -και άρα η "αναπνοή" της- δημιουργεί εξωτερικό χρέος ...Για παράδειγμα, όταν, χωρίς να υπάρχει μια συγκεκριμένη αγορά προϊόντος, δημιουργείται χρέος ...Χρέος, όχι επειδή αγοράστηκε μια τηλεόραση, για παράδειγμα, αλλά επειδή κάποιο μέλος της, για να δει τηλεόραση, ξάπλωσε στον ακριβό καναπέ και δεν κάθισε απλά στη φθηνή πολυθρόνα ...Χρέος, όχι επειδή χτίστηκε μια νέα τουαλέτα, αλλά επειδή κάποιο μέλος της πήγε σ' αυτήν δύο φορές και όχι μία ...Χρέος, επειδή απλά η οικογένεια λειτουργεί και άρα "αναπνέει" ...Απλά πράγματα.

Από τη λειτουργία της δεν πρέπει να δημιουργείται χρέος. Απαγορεύεται να δημιουργείται χρέος, γιατί θα τη "σκοτώσει". Η λειτουργία της είναι συνεχής και καθημερινή και δεν μπορεί μια τέτοια διαδικασία να δημιουργεί εξωτερικό χρέος. Γι' αυτόν τον λόγο, αν στη βεράντα "κάθεται" κάποιο μέλος της οικογένειας, είτε το περιμένεις να "σηκωθεί" είτε βρίσκεις διαφορετικό τρόπο να περάσεις την ώρα σου. Δεν δανείζεσαι από την τράπεζα χρήματα, ώστε να πληρώσεις τον αδερφό σου, προκειμένου να σηκωθεί από την καρέκλα. Αν την ώρα που πας στην τουαλέτα, βρίσκεται εκεί κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, περιμένεις να βγει και δεν δανείζεσαι από την τράπεζα χρήματα, για να τον "βγάλεις" άμεσα από αυτήν.

Η οικογενειακή λειτουργία, δηλαδή, επειδή ακριβώς αφορά άτομα, τα οποία έχουν μεταξύ τους συγγενική σχέση και λειτουργούν με επιπλέον γνώμονα και την αγάπη, διέπεται από μία συγκεκριμένη λογική ...Τη λογική του χαμηλού κόστους ...Τη λογική εκείνη, η οποία δεν έχει σχέση με την ελεύθερη οικονομία. Αυτή η λογική "απομονώνει" την οικογένεια από το εξωτερικό περιβάλλον και της δίνει τη δυνατότητα να επιβιώσει. Η εσωτερική της λειτουργία δεν επιβαρύνει απευθείας τις εξωτερικές της υποχρεώσεις. Η εσωτερική λειτουργία δεν μεταβάλει άμεσα την εξωτερική της υπόσταση. Από την αναπνοή δεν "παχαίνεις". Από την αναπνοή δεν "ψηλώνεις". Από την αναπνοή δεν αλλάζεις διαστάσεις, σαν να είσαι "σαμπρέλα". Αναπνέεις συνεχώς και το εξωτερικό σου μέγεθος αλλάζει με αργούς ρυθμούς, οι οποίοι εξαρτώνται από άλλες παραμέτρους.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Τα μέλη της κάθε οικογένειας λειτουργούν με τον τρόπο που επιβάλει ο πολιτισμός τους και η λογική και αυτό δημιουργεί όρια. Από τη στιγμή που δεν μπορεί το κάθε μέλος να έχει δική του τηλεόραση, τουαλέτα, βρύση ή μπαλκόνι, είναι οι πάντες υποχρεωμένοι να λειτουργούν με αυτό το δεδομένο. Τα μέλη της αποδέχονται το γεγονός αυτό και λειτουργούν με βάση αυτήν τη λογική. Με αυτόν τον τρόπο "αναπνέει" η οικογένεια και λειτουργεί. Από εκεί και πέρα αυτή η λειτουργία βγαίνει στο "εξωτερικό" μόνον για να εξασφαλίσει ό,τι είναι άκρως απαραίτητο, αλλά δεν μπορεί η οικογένεια να το καλύψει με τις δικές της δυνάμεις. Η διαφορά είναι τεράστια και ο αναγνώστης μπορεί να την καταλάβει εύκολα. Χρωστάει η οικογένεια την τηλεόραση που αγόρασε, αλλά δεν χρωστάει για τη σειρά με την οποία τα μέλη της βλέπουν τηλεόραση. Χρωστάει η οικογένεια το αυτοκίνητο που αγόρασε, αλλά δεν χρωστάει για τη σειρά με την οποία αυτό χρησιμοποιείται.

Το ένα είναι η δαπάνη για μια αναγκαία αγορά και το άλλο είναι μια λειτουργία, η οποία υποχρεωτικά πρέπει να είναι τζάμπα. Εύκολα ή δύσκολα, με φασαρία ή με τάξη, όλα αυτά πρέπει να διευθετούνται τζάμπα. Η "αναπνοή" τής οικογένειας δεν σταματάει ποτέ, αλλά είναι "τζάμπα". Ό,τι λαμβάνει η οικογένεια απ' έξω ως "τροφή" δημιουργεί χρέος, αλλά ό,τι αφορά την "αναπνοή" της αυτό είναι τζάμπα. Αυτή η ιδιομορφία προστατεύει τη λειτουργία και άρα την επιβίωση της οικογένειας. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο "τροφή" και "αέρας" μπαίνουν από την ίδια "είσοδο" έχουμε το πρόβλημα εκείνο, το οποίο περιγράψαμε στην αρχή του κειμένου ...Τη λανθασμένη τεχνητή "διασωλήνωση", που οδηγεί στον θάνατο.

Τα ανάλογα αφορούν και τα κράτη. Τα κράτη είναι μεγάλες "οικογένειες", οι οποίες λειτουργούν με έναν ανάλογο τρόπο ...Που λειτουργούν με έναν τρόπο, ο οποίος πολλές φορές υποχρεούται να "αγνοεί" την οικονομική λογική ...Έναν τρόπο, ο οποίος τους επιτρέπει ν' "αναπνέουν", χωρίς να εμπλέκουν στη ζωή τους ξένους παράγοντες. Με την εθνική παραγωγή πρώτος τρώει το λαός και κατόπιν γίνονται εξαγωγές ...όσο κι αν αυτές συμφέρουν παραπάνω. Με την εθνική περιουσία γίνονται ιδιοκτήτες αποκλειστικά τα μέλη του έθνους και όχι ξένοι ...όσο κι αν αυτό συμφέρει παραπάνω εκείνους, οι οποίοι πουλάνε ιδιοκτησίες. Δεν υπάρχει, δηλαδή, πάντα η αυστηρή οικονομική λογική στην εσωτερική λειτουργία των κρατών ...όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις οικογένειες.

Ένα εθνικό κράτος πώς μπορεί να δημιουργήσει εξωτερικό χρέος; Όπως ακριβώς δημιουργεί μια οικογένεια ...Με τις αγορές εκείνες, που καλύπτουν τις ανάγκες του ...Με τις ανάγκες εκείνες, τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει με τις δικές του δυνάμεις. Μπορεί να δημιουργήσει, για παράδειγμα, εξωτερικό χρέος με την εισαγωγή πρώτων υλών ...Με την εισαγωγή προϊόντων στρατηγικής σημασίας ...Με την εισαγωγή ενέργειας ...Με ό,τι πρέπει να "φάει" για να επιβιώσει και το οποίο δεν μπορεί να παράγει το ίδιο ...Απλά πράγματα. Ό,τι συμβαίνει με μια οικογένεια, συμβαίνει και με ένα κράτος.

Βγαίνει ο κάθε νεοταξίτης καραγκιόζης και λέει ότι οι Έλληνες τα "έφαγαν" τα χρήματα που χρωστάνε ...Πράγματι τα "έφαγαν". Όμως, αυτό δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι αν τα "έφαγαν", επειδή αυτό συνέφερε τους ίδιους ή επειδή συνέφερε τους τοκογλύφους; Τα "έφαγαν", επειδή έπρεπε να "φάνε" ή απλά τα "ανέπνευσαν", επειδή κάποιοι εγκληματίες τοκογλύφοι τούς παγίδευσαν; Αν τα "έφαγαν", εξαιτίας της θέλησής τους να ζήσουν πολυτελώς, αποκτώντας "τροφή" υψηλής ποιότητας, την οποία δεν διέθεταν, θα πρέπει να τα επιστρέψουν στους δανειστές τους. Αν τα "ανέπνευσαν" -και άρα εξαιτίας της ανάγκης τους απλά να επιβιώσουν-, πρέπει οι δανειστές να πάνε φυλακή για απόπειρα δολοφονίας.

Αυτό πλέον αναζητούμε. Πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το ελληνικό χρέος; Πράγματι το χρέος δημιουργήθηκε από την οικονομική λειτουργία της Ελλάδας. Ποια όμως λειτουργία της; ...Τη φυσιολογική ή την πάρα φύση;

Πώς δημιουργήθηκε; Αγόρασαν οι Έλληνες περιουσίες στο εξωτερικό και ως εκ τούτου βρέθηκαν με δάνεια; Όχι βέβαια. Τα δικά τους σπίτια αγόραζαν διαρκώς και ακριβότερα με ξένα δάνεια. Τα ίδια προϊόντα, τα οποία πάντα χρησιμοποιούσαν, τα αγόραζαν διαρκώς ακριβότερα σε μια κατάσταση καλπάζουσας ακρίβειας. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι έγινε; Οι αλήτες Έλληνες τραπεζίτες, υπό την καθοδήγηση της διεθνούς τοκογλυφίας, δημιούργησαν τη "φούσκα" των ακινήτων. Γιατί τη δημιούργησαν; Για να "διασωληνώσουν" την ελληνική κοινωνία με τη "δεξαμενή" των τοκογλύφων ...Για να της βάλουν στο "στόμα" έναν "σωλήνα", ο οποίος θα ελέγχει την "αναπνοή" της ελληνικής κοινωνίας και θα της δημιουργεί χρέος στην "αναπνοή" ...Εκεί, δηλαδή, όπου δεν θα έπρεπε επ' ουδενί να δημιουργείται χρέος.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ελληνική κοινωνία έπρεπε να λειτουργεί "τζάμπα" στο επίπεδο της "αναπνοής". "Αναπνοή" είναι η αγορά της κατοικίας. Γιατί; Γιατί καθημερινά γεννιούνται και πεθαίνουν άνθρωποι. Καθημερινά παντρεύονται, κάνουν οικογένειες και γεννούν παιδιά. Καθημερινά, δηλαδή, σπίτια αλλάζουν χέρια, επειδή ακριβώς η κοινωνία ζει και "αναπνέει". Δεν μπορείς αυτήν την εσωτερική συνεχή δραστηριότητα να την κάνεις παραγωγό χρέους. Δεν μπορείς, δηλαδή, να βάλεις ξένα κεφάλαια στη χρηματοδότηση αυτής της δραστηριότητας.

Αν η ελληνική κοινωνία ήταν μια φτωχή οικονομία φτωχών εργαζομένων, έπρεπε να έχει και φτηνά σπίτια. Να αγοράζουν μόνον με ό,τι είχαν στις τσέπες τους, είτε αυτά ήταν πολλά είτε λίγα. Αν οι φτωχοί Έλληνες είχαν μόνον κουκιά στα χέρια τους, τα σπίτια τους έπρεπε να υπολογίζονται σε κουκιά και όχι σε ευρώ ...Στην καλύτερη περίπτωση να διευκολύνονται οι αγοραστές από τα ασφαλιστικά τους ταμεία με πραγματικά χρήματα από τις δικές τους πραγματικές εισφορές. Όχι να χρηματοδοτούνται από εξωγενείς παράγοντες. Όχι να δανείζονται σε ευρώ από τις τοκογλυφικές τράπεζες και να δημιουργούν εξωτερικό χρέος. Όταν οι μισθοί βρίσκονται στο επίπεδο των 600 ευρώ τον μήνα, δεν είναι δυνατόν τα σπίτια να βρίσκονται στο επίπεδο των 300.000 ευρώ ...Απλά πράγματα. Θέμα αναλογιών είναι και οι αναλογίες δημιουργούνται από τη δυναμική της οικονομίας και άρα από την "ανάσα" του λαού.

Όταν βρισκόμασταν στη δραχμή, οι μισθοί ήταν στις 200.000 δραχμές, αλλά τα σπίτια βρίσκονταν στο επίπεδο των 20.000.000 δραχμών. Η αναλογία τού μέσου μισθού προς την αξία ενός καλού σπιτιού ήταν 1/100. Όταν μπήκαμε στο Ευρώ, οι μισθοί παρέμειναν στη "μετάφρασή" τους, αλλά τα σπίτια "πενταπλασίασαν" την αξία τους. Η αναλογία του μέσου μισθού προς την αξία του ίδιου αυτού σπιτιού έγινε 1/500. Ξαφνικά, δηλαδή, στην Ελλάδα των φτωχών έγινε φυσιολογικό να μιλάμε για σπίτια πολλών δεκάδων εκατομμυρίων. Γιατί; Γιατί με το Ευρώ η Ελλάδα μπήκε στο "κρεβάτι" της ευρωπαϊκής "εντατικής" και "διασωληνώθηκε".

Οι εγκληματίες τραπεζίτες έβαλαν έναν "σωλήνα" μέσα στην ελληνική οικονομία ...Έναν "σωλήνα", ο οποίος την συνέδεε ανεξέλεγκτα με το διεθνές κύκλωμα των τοκογλύφων. Αυτό είχε τραγικά αποτελέσματα. Γιατί; Γιατί οι εγκληματίες, χωρίς να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας -και άρα την "τροφή" της-, επενέβησαν εγκληματικά στην "αναπνοή" της. Μετέτρεψαν σε οικονομικά αποδοτική δραστηριότητα την "αναπνοή" της. Χρηματοδοτούσαν τη "φούσκα" των σπιτιών με τη χρηματοδότηση των στεγαστικών δανείων. Ήταν πρωτοφανές πολιτικό έγκλημα, το ότι αφέθηκαν ιδιωτικές τράπεζες να δανείζονται από τοκογλύφους του εξωτερικού, για να χρηματοδοτούν την εσωτερική αγορά κατοικίας.

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Το ίδιο σπίτι, το οποίο στον καιρό της δραχμής κόστιζε κάποια 20.000.000 δραχμές, έφτασε σε ένα αντίστοιχο των 100.000.000 δραχμών, αλλά χρηματοδοτούμενο από τις τράπεζες. Για μια κοινή αγοραπωλησία "αναπνοής" για την κοινωνία, η τράπεζα δανειζόταν από τους διεθνείς τοκογλύφους, για να δανείσει στους τοπικούς ηλίθιους 80.000.000 δραχμές επιπλέον για κάτι το οποίο πάντα υπήρχε και, ενώ παρέμενε το ίδιο, μυστηριωδώς πολλαπλασίαζε την αξία του. Για ν' αποκτήσει ένας Έλληνας ένα ελληνικό σπίτι, ξαφνικά, εκτός από τα χρήματά του, χρειαζόταν και ένα τεράστιο δάνειο από τους ξένους τοκογλύφους. Ξαφνικά, δηλαδή, χωρίς ν' αλλάξει το παραμικρό στην ελληνική οικονομία, άρχισαν οι Έλληνες να συσσωρεύουν χρέος στις τράπεζες και αυτές να συσσωρεύουν χρέος στη διεθνή τοκογλυφία.

Για κάθε νέα, δηλαδή, αγοραπωλησία σπιτιού στην Ελλάδα, η διεθνής τοκογλυφία εδώ και είκοσι περίπου χρόνια εισπράττει κατά μέσο όρο παρανόμως και παραλόγως τόκους 80.000.000 δραχμών ...Τόκους ενός τεράστιου ποσού, το οποίο μπήκε "καπέλο" από τις τράπεζες και τους τοκογλύφους. Για ένα σπίτι, το οποίο λίγες ημέρες πριν από τη νομισματική "ενοποίηση" δεν ξεπερνούσε τα 20.000.000 δραχμές -και δεν δημιουργούσε εξωτερικό χρέος- φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουμε τόκους τετραπλάσιου ποσού και αυτό να είναι ταυτόχρονα εξωτερικό χρέος ...Σαν να ήταν η Ελλάδα ένα τεράστιο άδειο "οικόπεδο" και οι τράπεζες μας έφερναν σπίτια "εισαγόμενα" στην τετραπλάσια τιμή ...Σπίτια "εισαγόμενα", τα οποία πλέον μάς δημιουργούσαν εξωτερικό χρέος.

Επειδή αυτοί οι τραπεζίτες ήταν άπληστοι, δεν περιορίστηκαν στη "φούσκα" των ακινήτων. Προκειμένου να κερδίσουν, "γκρέμισαν" ό,τι με άπειρο κόπο είχαν χτίσει οι προηγούμενες γενιές Ελλήνων, για να προσφέρουν στους απογόνους τους. Όπου ο Έλληνας έπρεπε να καλύψει μια ανάγκη, απλά και μόνον επειδή ήταν άνθρωπος, επενέβαιναν οι άθλιοι. Διέλυσαν το δημόσιο σύστημα παιδείας, για να πουλάνε "δάνεια", τα οποία δημιούργησαν τη "φούσκα" της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, για να πουλάνε "δάνεια", τα οποία δημιούργησαν τη "φούσκα" της ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης. Για ό,τι επένδυσαν οι προηγούμενες γενιές Ελλήνων τόνους χρημάτων, προκειμένου ν' "αναπνέει" ο ελληνικός λαός ελεύθερα, πήγαν τα κτήνη και το κατέστρεψαν, για να τ' "αρπάζουν" ...Για να μπορούν σε στοιχειώδεις λειτουργίες της ελληνικής κοινωνίας να δημιουργούν χρέη στους ξένους τοκογλύφους.

Κατάλαβε ο αναγνώστης το έγκλημα; Με την ανοχή μιας προδοτικής μητσοτακοσημιτικής πολιτικής ηγεσίας έκαναν τα αίσχη. Είναι σαν στο παράδειγμα της οικογένειας να χρηματοδοτούσαν αδέρφια να εκβιάζουν αδέρφια, χρησιμοποιώντας δανεικά χρήματα από ξένους. Επειδή δημιούργησαν μια ψευδή εικόνα οικονομικής ανάπτυξης, άρχισαν να υποβαθμίζουν την ίδια τη οικονομική λειτουργία. Όταν κάποιος έχει ένα διαμέρισμα και κάποιος άλλος ηλίθιος δανείζεται από τη διεθνή τοκογλυφία δεκάδες εκατομμύρια, προκειμένου να του το αγοράσει, εύκολα δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις. Όταν κάποιος από μία κοινή πώληση ενός ακινήτου βγάζει μέσα από μια πράξη όσα δεν θα έβγαζε σε όλη του τη ζωή με το μεροκάματο, εύκολα νομίζει ότι ανακάλυψε τη "φιλοσοφική λίθο", η οποία μετέτρεπε την πέτρα σε χρυσάφι ...Την "λίθο" εκείνη, η οποία μετέτρεπε το φτηνό διαράκι σε περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων.

Αυτό, το οποίο δεν γνωρίζει, είναι κατά πόσο μια τέτοια οικονομία μπορεί να λειτουργήσει και σε τι βάθος χρόνου θα τους καταστρέψει όλους μαζί ...Όλους μαζί, γιατί σε κάποια στιγμή είτε ο ένας δεν θα έχει κάτι να πουλήσει -για να επιβιώσει- είτε ο άλλος δεν θα έχει πιστοληπτική ικανότητα να δανειστεί -είτε για ν' αγοράσει είτε για να πληρώσει τις δόσεις του σε προηγούμενες αγορές-. Θέμα χρόνου είναι να μπλοκάρουν όλα σε μια οικονομία, όπου κανείς δεν εργάζεται και όλοι θέλουν να πουλήσουν ή ν' αγοράσουν με δανεισμό. Για πόσο διάστημα θα έχει κάποιος περιουσιακά στοιχεία να πουλάει και για πόσο διάστημα θα μπορούν κάποιοι ηλίθιοι να δανείζονται από τον Σόρος 100.000.000, για ν' αγοράσουν κάτι, το οποίο δεν άξιζε ούτε 20.000.000 πριν εμφανιστεί ο Σόρος;

Τι σημαίνει αυτό στο παράδειγμα της οικογένειας; Τα μέλη της οικογένειας έβαλαν τους ξένους δανειστές μέσα στην καθημερινότητά τους. Δανειζόταν από ξένους όχι για να κάνουν νέες αγορές ή επενδύσεις, αλλά για να παρακάμψουν αυτά, τα οποία μέχρι τότε ήταν δωρεάν και τα επέβαλε η λογική. Δανείζονταν από ξένους ο ένας, για να "σηκώσει" τον άλλο από τον καναπέ ή να τον "βγάλει" νωρίτερα από το WC. Αυτό δημιούργησε τις "θέσεις" εργασίας της νέας εποχής ...Θέσεις εργασίας, οι οποίες δεν υπήρχαν στην περίοδο της λογικής. Σηκωνόταν ο άλλος πρωί-πρωί, όχι για να πάει στη δουλειά, αλλά για να πάει στο WC ...Να πάει εκεί όχι γιατί είχε αυτήν την ανάγκη, αλλά για να περιμένει εκείνον, ο οποίος θα είχε την ανάγκη και θα τον πλήρωνε, για να του την παραχωρήσει.

Αυτός, ο οποίος "σηκωνόταν" από τον καναπέ ή που έβγαινε νωρίτερα από το WC επειδή πληρωνόταν, νόμιζε ότι εργάζεται. Νόμιζε ότι εργάζεται, όπως νόμιζε ότι εργάζεται ο βλάκας, που στην εποχή του χρηματιστηρίου έβλεπε σταυροπόδι την καθημερινή άνοδο των μετοχών σαν "μεροκάματο". Νόμιζαν όλοι ότι είχαν ανακαλύψει την Νέα Οικονομία. Δεν έβλεπαν την παγίδα. Δεν έβλεπαν ότι είχαν πιαστεί στη φάκα σαν τα ποντίκια. Νόμιζαν ότι είχαν ανακαλύψει τον μαγικό κόσμο των μεγιστάνων, που με καθισιό και υπομονή βγάζεις λεφτά. Όλοι έτρεχαν να προλάβουν τα πόστα, για να πληρωθούν. Πρωί-πρωί στη "δουλειά".

Η οικογένεια σε πλήρη ηλιθιότητα. Ο άλλος κλειδωνόταν στην τουαλέτα -ακόμα και χωρίς να την έχει ανάγκη-, για να βρεθεί εκείνος που θα την έχει και θα τον πληρώσει για να βγει. Ο άλλος έπιανε από το βράδυ θέση στο τραπέζι, για να τον πληρώσει εκείνος, οποίος θα ήθελε να φάει το πρωί. Ο άλλος έπιανε από τον χειμώνα την ξαπλώστρα στο μπαλκόνι, για να πληρωθεί το καλοκαίρι ...Ξεπάγιαζε ...κι αυτό νόμιζε ότι είναι "επένδυση". Η καθημερινότητα της οικογένειας έγινε ένα "παζάρι", όπου ο ένας την "έστηνε" στον άλλο, γνωρίζοντας την ανάγκη του. Ο "εκβιασμός" έγινε οικονομική δραστηριότητα ...Ο "σωλήνας" του αέρα είχε πλέον μπει στο "στόμα" και δεν ξεχώριζε η "τροφή" από την απλή "ανάσα" ...Το τέλος δεν θα ήταν μακριά.

Αυτή η οικονομία της πλάκας ήταν εκείνη που "μέθυσε" τους Έλληνες ...και όχι μόνον. Τότε ξέσπασε η μεγάλη διαφθορά ...Η διαφθορά, η οποία ήταν μια φυσική συνέπεια, εξαιτίας αυτής της εγκληματικής "διασωλήνωσης". Εφόσον κάποιοι έκαναν την εσωτερική λειτουργία της κοινωνίας "μαγαζί", θα υπήρχαν οι ανάλογες συνέπειες. Εφόσον κάποιοι βιάζονταν για την "υπογραφή" της πολεοδομίας, έπρεπε να δώσουν "φακελάκι" σ' αυτόν που την έβαζε. Εφόσον κάποιοι βιάζονταν να πιάσουν "κρεβάτι" σε ένα νοσοκομείο, έπρεπε να δώσουν "φακελάκι" σ' αυτόν που τα μοίραζε. Εφόσον κάποιοι βιάζονταν να περάσουν τα παιδιά τους στα Πανεπιστήμια, έπρεπε να δώσουν "φακελάκι" σ' αυτόν που θα τους τα περνούσε. Γύρισαν την πλάτη στο δημόσιο κεφάλαιο, το οποίο εξασφάλιζε ισότητα μεταξύ των πολιτών. Τους "μέθυσε" η Νέα Οικονομία, γιατί κάποιοι την εμφάνιζαν με παραπλανητικές ιδιότητες.

Κάποιοι εμφάνιζαν την οικονομία των τεμπέληδων και της διαφθοράς σαν μια οικονομία, η οποία "κάλπαζε" στον τομέα της ανάπτυξης. Πώς μπορούσαν να εμφανίσουν ένα τέτοιο κολοσσιαίο ψέμα; Πώς γινόταν να εμφανίσουν ως παραγωγική μια "οικογένεια", όπου στην πραγματικότητα δεν εργαζόταν κανένας και όλοι κυνηγιούνταν μεταξύ τους; ...Με ένα απλό τρυκ. Κάποιοι πονηροί έβαλαν μέσα στους δείκτες της "ανάπτυξης" και την κατανάλωση της ηλιθιότητας και κατόρθωσαν με αυτόν τον τρόπο να παρουσιάζουν την οικονομία με τον απόλυτα στρεβλό τρόπο. Ποιος μπορεί να λησμονήσει τον προδότη τον Σημίτη, ο οποίος προκαλούσε τους Έλληνες να δανειστούν για να ξοδέψουν, προκειμένου να παραμείνει η οικονομία σε κατάσταση ανάπτυξης; ...Τον Σημίτη, ο οποίος επέτρεπε στις τράπεζες να χρηματοδοτούν ανεξέλεγκτα την υπερκατανάλωση, για να μην πέφτουν αυτοί οι δείκτες.

...Η απόλυτη παράνοια. Έβαλαν τον "διασωληνωμένο" να παίρνει τεράστιες "ανάσες", για να "ψηλώνει". Ο πάλαι ποτέ υγιής οργανισμός είχε γίνει μια σάπια στο εσωτερικό της "σαμπρέλα", η οποία είχε ανάγκη τον "σωλήνα" των τοκογλύφων, για να διατηρεί το μέγεθός της ...Ο απόλυτος εφιάλτης ...Το απόλυτο "έγκλημα". Με αυτόν τον τρόπο κατέστρεψαν την πιθανότητα της ελληνικής κοινωνίας να επανέλθει στα λογικά της. Κατέστρεψαν την απασχόληση της ελληνικής κοινωνίας και άρα τη δυνατότητα να "τρέφεται" μόνη της. Την έμαθαν να "δανείζεται" και να μην εργάζεται. Την έμαθαν από τον ίδιο "σωλήνα" καί ν' "αναπνέει" καί να "τρέφεται". Αυτό ήταν το όλο κόλπο. Επειδή έπρεπε να υπάρχει κοινωνική λειτουργία σε μια οικονομία, την οποία οι τοκογλύφοι την κατέστρεφαν, έκαναν "οικονομία" την "αναπνοή" της.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι έκαναν οι τοκογλύφοι μέσω των δωσίλογων και των εγκληματιών τραπεζιτών; Κατάλαβε από πού προέρχεται η παγκάλεια ρήση ..."μαζί τα φάγαμε"; Μαζί τα έφαγαν οι εγκληματίες με τον "διασωληνωμένο". Οι άθλιοι κατέστρεψαν την παραγωγική λειτουργία της ελληνικής "οικογένειας". Έβαλαν το κέρδος μέσα στη λειτουργία της και τους εγκλώβισαν όλους σ' αυτήν τη λειτουργία. Τα χωράφια και τα εργοστάσια της "οικογένειας" εγκαταλείφθηκαν, γιατί τα κέρδη δεν βρίσκονταν εκεί. Ο καλός επιστήμονας έπαψε να είναι πρότυπο, όταν ο καλός απατεώνας "διαφημιστής" έβγαζε εκατομμύρια. Ο καλός εργάτης έπαψε να είναι πρότυπο, όταν ο καλός ποδοσφαιριστής με ένα ζευγάρι στραβά πόδια έβγαζε κέρδη φεουδάρχη. Η καλή εργάτρια έπαψε να είναι καλό πρότυπο, γιατί η Τζούλια εμφάνιζε ολόκληρο "εργοστάσιο" ανάμεσα στα πόδια της. Κανένας δεν ήθελε να εργαστεί, όταν αντιλαμβανόταν ότι θα μπορούσε να "καλοπουλήσει" ό,τι είχε στη διάθεσή του ...Από την κληρονομιά του μέχρι τον ίδιο του τον εαυτό.

...Όλοι "μπίζνεσμαν", χωρίς να υπάρχουν "μπίζνες". Όλοι έψαχναν "ευκαιρίες", τις οποίες χρηματοδοτούσαν με ξένα χρήματα και άρα πολλαπλασιάζοντας τα χρέη του ελληνικού λαού. Ως ηλίθιοι αγόραζαν με ξένα δάνεια διαμερίσματα της πλάκας, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν άλλοι ηλίθιοι άνθρωποι, οι οποίοι με καταναλωτικά δάνεια θα τους πλήρωναν τα πανάκριβα ενοίκια, για να τα ξεπληρώσουν. Αγόραζαν με ξένα δάνεια οικόπεδα, τα οποία "ήλπιζαν" ότι κάποτε θα είχαν αξία. Με το ξένο χρήμα αύξαναν τις αξίες, χωρίς να υπάρχει πραγματικός οικονομικός λόγος αυτές οι αξίες να αυξηθούν. Δανειζόμασταν, για να αυξάνουμε τις αξίες εκείνες, τις οποίες εμείς οι ίδιοι πληρώναμε.

Δανειζόμασταν, με αποτέλεσμα να ακριβαίνουμε διαρκώς τα προϊόντα, τα οποία εμείς οι ίδιοι καταναλώναμε. Δανειζόμασταν, για να βάλουμε γερμανικές γυψοσανίδες στα γυράδικα και στα καφενεία, για να φτάσουμε να πληρώνουμε τον γύρο ή τον καφέ ένα χιλιάρικο, για να ξεπληρωθούν οι άχρηστες γυψοσανίδες. Γιατί; Γιατί μέσω των ΜΜΕ οι τράπεζες μάς έκλειναν το "μάτι" και μας εμφανίζονταν σαν οι χουβαρντάδες και αφελείς συνέταιροι, οι οποίοι δανείζουν χρήματα, χωρίς να το πολυσκέφτονται. Δεν γνώριζε κανένας ότι αυτές οι τράπεζες ήταν συνεννοημένες με τις γερμανικές βιομηχανίες των γυψοσανίδων και τους διεθνείς τοκογλύφους εις βάρος των Ελλήνων. Όμως, όλα αυτά -εκτός από παράλογα και βασανιστικά- αύξαναν και τα χρέη ...Τα χρέη των ιδιωτών προς τις ιδιωτικές τράπεζες ...Τα χρέη αυτών των ιδιωτικών ελληνικών τραπεζών προς τους διεθνείς τοκογλύφους.

Όμως, όλα αυτά είναι εγκλήματα ...Εγκλήματα, τα οποία χωρίς τις "πλάτες" και τη συνενοχή της πολιτικής ηγεσίας δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Γιατί; Γιατί πάντα η εξουσία γνώριζε τις συνέπειες της κακής τραπεζικής λειτουργίας. Πάντα η εξουσία γνώριζε την άσχημη κατάληξη της "μέθης", την οποία προκαλούσαν τα "κεράσματα" των τοκογλύφων. Από τον Αριστοτέλη και την αρχαία Ρώμη οι πάντες στον αρχαίο κόσμο είχαν γνώση της έννοιας της τοκογλυφίας. Από τους ξεπεσμένους αριστοκράτες του Μεσαίωνα -οι οποίοι γνώριζαν την "τρελή" ζωή μέχρι να καταστραφούν από τους τοκογλύφους- μέχρι τους σημερινούς φουκαράδες των στεγαστικών δανείων, οι πάντες ήταν θύματα της ίδιας τακτικής ...Της τακτικής εκείνης, που γνώριζε η εξουσία. Η εξουσία, δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να "μπερδεύτηκε" ...Γνώριζε ακριβώς πού οδηγούσε τον λαό ...Γνώριζε από τότε ότι τον οδηγούσε στο σημερινό "σφαγείο" του ΔΝΤ.

Πού βρίσκεται στην περίπτωση της Ελλάδας το έγκλημα της εξουσίας; Σε ποια περίοδο αναζητάμε την προδοσία; Στην εποχή εκείνη, που επέτρεψαν στις ιδιωτικές τράπεζες και στους ξένους τοκογλύφους να βάλουν τον πρώτο "σωλήνα" εισαγωγής ξένων κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία ...Έναν "σωλήνα", ο οποίος ήταν πρακτικά ανεξέλεγκτος. Δεν δόθηκαν προδιαγραφές για την εισαγωγή αυτών των κεφαλαίων. Δεν τα προσανατόλισαν υποχρεωτικά σε παραγωγικές επενδύσεις. Δεν τα περιόρισαν σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Εκμεταλλεύτηκαν την "ξηρασία" της ελληνικής οικονομίας και άφησαν το "νερό" όχι να γίνει χρήσιμο, αλλά να "πνίξει" τα πάντα. Όχι μόνον δεν "πότισαν" νέα "φυτά" ανάπτυξης και απασχόλησης, αλλά "σάπισαν" και τα ήδη υπάρχοντα. Με αυτό τον "σωλήνα" δημιούργησαν τη "φούσκα" του χρηματιστηρίου. Εκεί παρέσυραν τον λαό και του έφαγαν τις "καταθέσεις". Γιατί λέμε τού έφαγαν; Γιατί τα όργανα της Πολιτείας δεν έλεγξαν τα κεφάλαια των τοκογλύφων. Δεν τους εμπόδιζαν να παίζουν παιχνίδια μέσα στο χρηματιστήριο. Δεν τους υποχρέωναν σε μια ελάχιστη παραμονή σε κάποια συμμετοχή. Δεν τους υποχρέωναν να κάνουν εκθέσεις επενδυτικών στόχων, προκειμένου να τους επιτρέψουν να επενδύσουν στο χρηματιστήριο.

Με αυτόν τον τρόπο οι τοκογλύφοι παρίσταναν τους "επενδυτές" και μετέτρεψαν το Χρηματιστήριο σε Καζίνο. Όμως, στο Καζίνο το πλεονέκτημα το έχει αυτός, ο οποίος έχει τα πολλά χρήματα και άρα ήταν θέμα χρόνου να την "πατήσουν" οι φουκαράδες, οι οποίοι δεν κατάλαβαν ότι οι τοκογλύφοι το "ανέβαζαν", για να τους παρασύρουν. Τριάντα τρις δραχμές έφαγαν από τον απλό κόσμο οι ελληνικές τράπεζες και οι διεθνείς τοκογλύφοι μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Η πολιτική εξουσία όχι μόνον δεν προστάτευσε τον ελληνικό λαό, αλλά τον βύθισε άλλο τόσο στην αθλιότητα. Επέτρεψε στα ασφαλιστικά του ταμεία να "τζογάρουν" κι αυτά μέσα στο χρηματιστήριο και να φύγουν από αυτό με τεράστιες ζημιές. Επέτρεψε στις τράπεζες να παρασύρουν τους αφελείς -οι οποίοι έχασαν τις καταθέσεις τους- σε νέα δάνεια, προκειμένου να κάνουν "σπλιτ" και "μουαγιέ" ...και άλλες "εξωτικές" επινοήσεις των τοκογλύφων και των απατεώνων.

Η εξουσία είναι συνένοχη σ' αυτό το έγκλημα ...Συνειδητά συνένοχη, εφόσον επέτρεψε στις ιδιωτικές τράπεζες να μπουν σε όλους τους χώρους της οικονομίας χωρίς κανέναν έλεγχο. Γι' αυτόν τον λόγο κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στα στεγαστικά δάνεια. Από τη στιγμή που τους επέτρεψε να μπουν στον χώρο των στεγαστικών δανείων, ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί "φούσκα" στην αγορά ακινήτων. Όταν την τράπεζα, η οποία "πουλάει" χρήμα, την ενδιαφέρει να γίνονται ακριβές αγοραπωλησίες στα όρια του παραλόγου, είναι θέμα χρόνου η "φούσκα". "Φούσκα" στην πιο βασική, ακριβή και απαραίτητη ανάγκη της κοινωνίας είναι έγκλημα ...Το απόλυτο έγκλημα.

Το ίδιο έγινε και με την υπόλοιπη αγορά. Η προδοτική πολιτική ηγεσία επέτρεψε στις ιδιωτικές τράπεζες να παρασύρουν τον κόσμο στην υπερκατανάλωση, εφόσον τους επέτρεψε να δίνουν ανεξέλεγκτα καταναλωτικά δάνεια ...Δάνεια, για να χρηματοδοτήσουν ηλιθιότητες και όχι επενδύσεις ...Δάνεια, για να χρηματοδοτήσουν ακριβά σχολεία εις βάρος των δημοσίων ...Δάνεια, για να χρηματοδοτήσουν ακριβές γέννες εις βάρος των δημοσίων μαιευτηρίων ...Δάνεια, για να χρηματοδοτήσουν ό,τι ηλιθιότητα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος.

Κατάλαβε ο αναγνώστης το έγκλημα; ...Τα ίδια ελληνικά σπίτια αγοράζαμε και σε κάθε αγορά βάζαμε και τον Σόρος να μας δανείζει δεκάδες εκατομμύρια ...Τα ίδια γράμματα μάθαιναν τα παιδιά και σε κάθε νέα εγγραφή στα ιδιωτικά σχολεία βάζαμε τον Σόρος να μας δανείζει νέα εκατομμύρια ...Τα ίδια παιδιά γεννούσαμε και σε κάθε νέα γέννα βάζαμε τον Σόρος να μας δανείζει νέα εκατομμύρια. Στα ίδια μέρη πηγαίναμε διακοπές και σε κάθε εξόρμησή μας βάζαμε τον Σόρος να μας δανείζει νέα εκατομμύρια ...Κάναμε τα ίδια ακριβώς πράγματα που κάναμε πάντα, βάζοντας έναν "νταβατζή" πάνω από το κεφάλι μας. Δεν μπορούσαμε πλέον να κάνουμε τίποτε με τον φτηνό τρόπο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε, χωρίς να πληρώσουμε κεφαλικό φόρο στη διεθνή τοκογλυφία ...Η "αναπνοή" μας πλέον είχε αρχίσει να γίνεται επώδυνη.

Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνεται επ’ άπειρον. Ο ένας χρωστάει στον άλλο μέχρι να μην μπορεί κάποιος ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και τότε "σπάει" ο "κύκλος". Αυτό δεν είναι μακριά όταν συνδυάζεται με μια καλπάζουσα ανεργία. Δανείζεται κάποιος και ξοδεύει τις αποταμιεύσεις του ...Στη συνέχεια ξαναδανείζεται και υποθηκεύει την ιδιοκτησία του. Στο τέλος δεν έχει τίποτε άλλο να βάλει "υποθήκη" και προκαλεί αυτό, το οποίο σήμερα γνωρίζουμε ως "πιστωτικό" γεγονός. Αυτό ήταν το ζητούμενο για τους τοκογλύφους. Γιατί; Γιατί θα έφταναν τους Έλληνες στα όριά τους και μετά θα τους έλιωναν ως λαό. Θα τους "έτρωγαν" τις ιδιωτικές καταθέσεις και θα τους υποθήκευαν τις προσωπικές τους περιουσίες. Αυτό ήταν το ζητούμενο, γιατί, μετά την καταστροφή των ιδιωτών, θ' ακολουθούσε η καταστροφή του κράτους τους. Οι Έλληνες ιδιώτες θα έφταναν στο σημείο να μην μπορούν ν' ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και αυτό θα έφτανε ως "απειλή" στις τράπεζες.

Από εδώ ξεκινάει το "κόλπο". Οι τράπεζες των συνενόχων των πολιτικών είχαν φροντίσει από την αρχή για την άμυνά τους. Αυτές θα οδηγούσαν τον λαό στη χρεοκοπία, αλλά δεν θα αφήνονταν να χρεοκοπήσουν οι ίδιες ...Για το "καλό" της οικονομίας και του έθνους θα λάμβαναν βοήθεια από το κράτος. Θα τις βοηθούσε το κράτος με το άλλοθι ότι προστατεύει τις ιδιωτικές καταθέσεις. Θα τις βοηθούσε "αυτές", για να κάνει καλό σε "εμάς". Το ιδιωτικό χρέος των εκατομμυρίων αφελών θυμάτων θα γινόταν δημόσιο χρέος ενός αφελούς κράτους ...Ενός κράτους όμως, το οποίο είχε αμύθητη περιουσία ...Ενός κράτους, το οποίο είχε την εξουσία να διαχειρίζεται ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, γη αμύθητης αξίας, αρχαιολογικούς χώρους τεράστιας χρηματοληπτικής αξίας, ορυχεία, μεταλλεία, πετρελαϊκά κοιτάσματα, εθνικές οδούς κλπ..

Όλα αυτά όμως, για να τα καταφέρουν οι τραπεζίτες, έπρεπε να έχουν υπό την ομηρία τους τον "αφελή" ...Τον λαό. Μόνον εξαιτίας αυτής της "ομηρίας" μπορούσαν να εξασφαλίζουν την "προστασία" του κράτους ...Την "προστασία" εκείνη, την οποία είχαν ανάγκη και τα αφεντικά τους, εφόσον μόνον έτσι μπορούσε να δημιουργηθεί η "γέφυρα" μεταξύ ιδιωτικού χρέους και δημόσιου χρέους. Αν δεν υπήρχε η "ομηρία", η κάθε "κανονιά" τού κάθε Έλληνα, ο οποίος δεν θα μπορούσε ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, θα "χτυπούσε" τις ελληνικές Τράπεζες και από εκεί τους ξένους τοκογλύφους, οι οποίοι κρύβονταν πίσω τους.

Ο κάθε αδύναμος δανειολήπτης, φτάνοντας στο σημείο να αδυνατεί ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, θα έκανε ζημιά σ' αυτόν, ο οποίος έκανε το λάθος να του "δανείσει" ...και αυτός ήταν ο τοκογλύφος. Αυτό όμως οι τοκογλύφοι δεν το δέχονταν. Οι τοκογλύφοι δεν θα δέχονταν να πληρώσουν τα λάθη τα δικά τους. Δεν θα δεχόταν να πληρώσουν τις αδυναμίες των Ελλήνων. Γιατί να τις πληρώσουν, όταν υπήρχε ένα ολόκληρο κράτος να λάβουν σαν αποζημίωση; Αυτό ήταν το κόλπο ...Το συνολικό ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων στις τράπεζές τους να γίνει κρατικό χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους.

Όμως, για να γίνουν όλα αυτά εφικτά, θα έπρεπε να υπάρχει δικαιολογία ...Θα έπρεπε να υπάρχει δικαιολογία, ώστε το κράτος να τρέξει να καλύψει με τη δική του περιουσία τα "λάθη" των Ελλήνων τραπεζιτών, τα οποία έγιναν υπέρ των διεθνών τοκογλύφων. Γι' αυτόν τον λόγο αναζητήσαμε πιο πάνω ένα "άλλοθι". Το "άλλοθι" αυτό ήταν οι ιδιωτικές καταθέσεις των Ελλήνων. Με τις καταθέσεις αυτές οι ιδιωτικές τράπεζες διατηρούν τον λαό υπό την "ομηρία" τους. Για να μην χαθούν αυτές οι ιδιωτικές καταθέσεις, χρηματοδοτούμε με κρατικά χρήματα τις επιχειρήσεις των εγκληματιών, για να μην καταρρεύσουν.

Για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες, "βυθίζεται" το κράτος και οδηγείται σαν πρόβατο στη σφαγή των τοκογλύφων. Για να μην βραχεί το τοκογλυφικό "αμόνι", το οποίο μας απειλεί με "πνιγμό", το σηκώνουμε ψηλά και βυθιζόμαστε εμείς οι ίδιοι. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο. Μετατρέπεται το ιδιωτικό χρέος -και άρα ακίνδυνο χρέος- σε δημόσιο -και άρα επικίνδυνο για την επιβίωσή μας χρέος-. Αντί να τρέμουν οι τοκογλύφοι για την ασφάλειά τους, εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιωτών πελατών τους να τους ξεπληρώσουν, τρέμουν οι λαοί για την ασφάλειά τους, επειδή τα κράτη αναλαμβάνουν τα "βάρη" και μπορούν να τους ξεπληρώσουν εις βάρος των λαών τους.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Με παράνομο και ολέθριο τρόπο οι τοκογλύφοι μπήκαν μέσα στην ελληνική κοινωνία και την έβαλαν να πληρώνει για την "αναπνοή" της. Αντί όμως αυτή η παράλογη πράξη να εμπεριέχει την έννοια του ρίσκου γι' αυτούς που παρανομούν, γίνεται ο απόλυτος εφιάλτης για το κράτος. Αντί αυτοί, οι οποίοι παρανόμως δανειοδοτήθηκαν -απλά γιατί "υπάρχουν"-, να σταματήσουν να πληρώνουν και άρα να σταματήσει εκεί το πρόβλημα, αυτό "μεταφέρεται" και γίνεται πρόβλημα του κράτους. Γιατί; Γιατί το κράτος έχει να πληρώσει. Γιατί η ζημιά του βλάκα, ο οποίος πήρε δάνεια, για ν' αγοράσει υπερτιμημένο σπίτι, πολυτελές αυτοκίνητο και να πάει πολυτελείς διακοπές, δεν γίνεται ζημιά του εγκληματία τοκογλύφου που του τα έδωσε, αλλά γίνεται δάνειο του κράτους.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες δεν ήθελαν ούτε μία τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο; ...Τον λόγο που βλέπουν με μίσος το σημερινό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή την Αγροτική Τράπεζα; Γνωρίζουν ότι, ακόμα και μία κρατική τράπεζα να υπάρχει, τους απειλεί. Γιατί; Γιατί σταδιακά -για λόγους ασφαλείας- όλοι οι Έλληνες καταθέτες θα μπορούσαν να μετακινήσουν προς αυτές τις καταθέσεις τους. Για να εξασφαλίσουν την εγγύηση του κράτους, θα μετακινούσαν τις καταθέσεις τους εκεί όπου θα μπορούσε το κράτος να τους βοηθήσει άμεσα, ως επιχειρηματίας και το ίδιο.

Αυτό όμως θα ήταν τραγικό για τις ιδιωτικές τράπεζες, γιατί θα έχαναν τον "όμηρό" τους. Μια τέτοια εξέλιξη θα άφηνε τις ιδιωτικές τράπεζες "γυμνές" από ασφάλεια. Άρα; Άρα θα αφήνονταν να πληρώσουν την ηλιθιότητά τους και άρα να χρεοκοπήσουν ...Να χρεοκοπήσουν για τα εκατομμύρια αναίτια και περιττά δάνεια, τα οποία μοίραζαν, προκειμένου να εισπράττουν μπόνους τα εγκληματικά στελέχη τους. Όταν αυτά τα εκατομμύρια δάνεια δεν θα μπορούσαν να τα εισπράξουν, θα έβαζαν λουκέτο και πολλοί από αυτούς θα κατέληγαν στη φυλακή.

Όμως, αυτό το ενδεχόμενο το απέτρεψαν με τη γενική και απόλυτη ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Αυτό το ενδεχόμενο το απέτρεψαν με τη συνομωσία εις βάρος των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζικών ιδρυμάτων ...Των ιδρυμάτων εκείνων, τα οποία, αν οι Έλληνες πολίτες ήταν πονηροί, θα έπρεπε ήδη να έχουν μεταφέρει εκεί τις καταθέσεις τους. Αυτήν την αθλιότητα εξασφάλισαν οι ιδιώτες τραπεζίτες με τη "συνεργασία" τους με τους πολιτικούς. Μια "συνεργασία" εντελώς παράνομη, την οποία τη γνωρίζουν όλοι, εκτός από τους κατά τον νόμο αρμόδιους, που είναι οι δικαστικές αρχές.

Γιατί μιλάμε για παράνομες συνεργασίες και για δικαστικές αρχές; Για τον εξής απλό λόγο. Ένα κόμμα είναι το πιο απλό -μέχρι γελοιότητας- νομικό "πρόσωπο". Δεν έχει καν ΑΦΜ, όπως έχει ένας πολιτιστικός σύλλογος ...Και όμως, αυτά τα κόμματα, χωρίς ΑΦΜ και άρα χωρίς κατά τον νόμο υπεύθυνους διαχειριστές, οι τράπεζες τα έχουν δανειοδοτήσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ποιες τράπεζες; Οι κρατικές, εφόσον είναι υπό τον δικό τους έλεγχο και οι διαπλεκόμενες, οι οποίες θέλουν να τα εκβιάζουν. Μόνον τα δύο μεγάλα κόμματα χρωστάνε στην Αγροτική Τράπεζα πάνω από 220 εκατομμύρια ευρώ. Μυθικό ποσό. 73 δις δραχμές. Χρέος, το οποίο δεν είχαν ούτε οι μεγάλες βιομηχανίες της εποχής της δραχμής. Τα υπόλοιπα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα χρωστάνε στις τράπεζες της διαπλοκής. Πώς και με ποια δικαιολογία τούς δόθηκαν τόσα πολλά χρήματα από τους τραπεζίτες;

Ποιο κόμμα δεν θα τους "εξυπηρετήσει", όταν αυτοί οι τραπεζίτες μπορούν να το εκβιάζουν με πλήρη καταστροφή και τον πρόεδρό του με φυλάκιση; Ποιο κόμμα δεν θα τους "εξυπηρετήσει", όταν τα περισσότερα στελέχη του εκλέγονται με τις χορηγίες των τραπεζιτών; Ένα εκατομμύριο Ευρώ δόση έχει η ΝΔ τον μήνα από τραπεζικά δάνεια. Πώς θα τα πληρώσει; Με κουπόνια; Περιμένει να της χαριστούν σε "αντάλλαγμα" "εξυπηρετήσεων". Πώς περιμένει ο κόσμος να τον προστατεύσουν οι πολιτικοί του ηγέτες από τα "κοράκια" των τοκογλύφων; Ποιος μπορεί ν' αμφισβητήσει ότι ο ίδιος ο Σόρος μπορεί να δίνει απευθείας εντολές στην πολιτική μας ηγεσία. Αυτός, ο οποίος δανείζει στους δανειστές των κομμάτων, ελέγχει τους πάντες ...Απλά πράγματα, τα οποία δείχνουν το πώς γίνονται οι σύγχρονες προδοσίες.

Ο παγκόσμιος σχεδιασμός.

Η ανθρωπότητα θύμα μιας "τρόμπας".

Ξεκινήσαμε την ανάλυση από την Ελλάδα για ένα θέμα παγκόσμιο, για να μπορέσει ο αναγνώστης να καταλάβει απόλυτα τι συμβαίνει ...Να καταλάβει πώς μπορεί η τοκογλυφία να μπει στην καθημερινότητα της λειτουργίας μιας κοινωνίας και να απειλεί την ίδια την κοινωνία με θάνατο ...Να καταλάβει πώς μια λάθος "διασωλήνωση" μπορεί να "σκοτώσει" έναν ολόκληρο οργανισμό ...όσο ισχυρός κι αν είναι αυτός ...Να καταλάβει πώς ένας λαός μπορεί από οικονομικά λάθη να κινδυνεύει να χάσει την πατρίδα του. Γνωρίζοντας κάποιος τι συνέβη στη Ελλάδα των δανείων, όπου οι τοκογλύφοι δημιούργησαν τις "φούσκες" και το σημερινό απάνθρωπο χρέος, μπορεί να καταλάβει τον απάνθρωπο σχεδιασμό στο σύνολό του ...Να καταλάβει από πού ξεκίνησε αυτός ο σχεδιασμός, για να φέρει όλα τα κράτη στην ίδια τελική κατάληξη ...Να καταλάβει πώς δρομολογούνται τέτοιου είδους σχεδιασμοί.

Όταν ένα εθνικό κράτος μπορεί να καταστραφεί από τη λανθασμένη οικονομική του λειτουργία, ευνόητο είναι ότι αυτό ενδιαφέρει εκείνους, οι οποίοι θα ήθελαν να το καταστρέψουν και δεν θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν βόμβες. Όταν ένας λαός μπορεί να χάσει την πατρίδα του από αυτήν την εγκληματική λειτουργία, ευνόητο είναι ότι ενδιαφέρει τους ιμπεριαλιστές να τη μεθοδεύσουν. Ιμπεριαλισμός και τοκογλυφία ταυτίζονται απόλυτα ...Ταυτίζονται, όπως παλαιότερα ταυτιζόταν ο ιμπεριαλισμός με τις πολεμικές συγκρούσεις. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι από τις συνέπειες κάποιων "λαθών" είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος τα "ελατήρια" αυτών που τα μεθόδευσαν.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, γίνεται μια διαρκής "ανακύκλωση" των ίδιων πρακτικών που οδηγούν στο σφάλμα και από εκεί στην καταστροφή. Η πρακτική, η οποία ακολουθήθηκε στην Ελλάδα, είναι μια μεταφορά της πρακτικής, η οποία ξεκίνησε από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για να σκορπιστεί στα πέρατα του κόσμου. Απλά στην Ελλάδα, η οποία είναι "τερματικό", τα τραπεζικά παράνομα υπερκέρδη δημιουργήθηκαν, για να "φάνε" οι τοκογλύφοι το ελληνικό δημόσιο κεφάλαιο, ενώ στο "κέντρο" του σχεδιασμού τα τραπεζικά υπερκέρδη δημιουργήθηκαν, για να "φάνε" οι τοκογλύφοι τις "Ελλάδες" της περιφέρειας. Ακριβώς τα ίδια παράνομα πράγματα δρομολογήθηκαν, για ν' αποφέρουν κέρδη στους τοκογλύφους εμπνευστές τους ...Παράνομα κέρδη.

Το πρόβλημα, όπως αντιλαμβανόμαστε, ξεκίνησε από εκεί όπου μπορούσε να ξεκινήσει και άρα από το κέντρο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού. Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Εκεί πρόλαβαν οι ιδιώτες τοκογλύφοι και πήραν στα χέρια τους μια "τρόμπα" ...Την "τρόμπα" της αμερικανικής οικονομίας ...Την "τρόμπα" εκείνη, η οποία θα τους επέτρεπε να επέμβουν στην "αναπνοή" των ΗΠΑ ...Να την κάνουν "τούρμπο" ...Να την κάνουν μη φυσική. Γιατί εκεί; Γιατί οι ΗΠΑ είχαν μια πολύ συγκεκριμένη ιδιομορφία. Είχαν μια ιδιομορφία, η οποία τους προσέφερε ιδιαίτερη "φυσιολογία" ...Μια "φυσιολογία", την οποία δεν είχε ποτέ και κανένα άλλο εθνικό κράτος στην παγκόσμια ιστορία ...Ούτε καν η βρετανική αυτοκρατορία. Ενώ ήταν εθνικό κράτος, λόγω της θέσης τους στην παγκόσμια ιεραρχία, μπορούσαν να χρηματοδοτούν εθνικά κράτη. Μπορούσαν ν' αναπνέουν "ενισχυμένα", γιατί τα παραφύσιν κέρδη δεν τις "φούσκωναν", αλλά τα απέβαλλαν σαν οικονομική βοήθεια στα εθνικά κράτη της Ευρώπης. Η FED, δηλαδή, "τρόμπαρε", αλλά υπήρχε ο "σωλήνας" αποβολής της "πίεσης", που οδηγούσε στην Ευρώπη.

Τα υπερκέρδη των τοκογλύφων στις ΗΠΑ δεν μετέτρεπαν τα δολάριά τους σε πληθωριστικά, αλλά τα πολλαπλασίαζαν και τα εξήγαγαν σαν "επενδύσεις" στο εξωτερικό. Τα παρανόμως "αυγατισμένα" δολάρια της εσωτερικής οικονομίας των ΗΠΑ γίνονταν τόνοι "επενδύσεων" στο εξωτερικό. Η FED τύπωνε φτηνό χρήμα και αυτό το χρήμα η τοκογλυφία το πολλαπλασίαζε αφύσικα μέσα στην αμερικανική οικονομία και το απέβαλε εκτός αυτής, για να μην την απειλεί. Οι ΗΠΑ έγιναν το πρώτο κράτος του κόσμου με τεχνητή "αναπνοή" ...Το πρώτο κράτος, το οποίο φόρτωσε στη διεθνή οικονομία την "αναπνοή" του ...και από εκεί ξεκίνησαν όλα ...Από εκεί ξεκίνησε η σημερινή αθλιότητα. Οι τοκογλύφοι, οι οποίοι σήμερα είναι διεθνείς και "κρύβονται" πίσω από τον ασαφή όρο "Αγορές", είναι στην πραγματικότητα οι παλαιοί τοκογλύφοι της αμερικανικής αγοράς. Αυτοί, ελέγχοντας το νομισματικό σύστημα των ΗΠΑ, "τρόμπαραν" συνεχώς, προκειμένου να βγάλουν κέρδη από την "αναπνοή" των ΗΠΑ.

Τι σημαίνει "τρόμπαραν"; Ότι, ελέγχοντας τη FED, τύπωναν διαρκώς νέο χρήμα και το έριχναν στην οικονομία. Με ποιον στόχο; Με τον στόχο της διαρκούς αύξησης των αξιών της αμερικανικής οικονομίας. Σπίτια, μαγαζιά, οικόπεδα, υπηρεσίες, αλλά και μισθοί, διαρκώς αύξαναν τα οικονομικά τους μεγέθη ...τεχνητά ...εξαιτίας της "τρόμπας". Το κέρδος τους από αυτήν την πρακτική ήταν ότι διαρκώς εμφάνιζαν αυξημένα κέρδη, έστω και εις βάρος της λογικής της οικονομίας. Από το 1945 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80 έκαναν το ίδιο. Έβαζαν τους Αμερικανούς να αλλάζουν διαρκώς σπίτια με βάση τους αυξανόμενους μισθούς τους, ώστε να αυξάνουν συνέχεια τις αξίες των σπιτιών. Έβαζαν τους Αμερικανούς να ψάχνουν τα "καλύτερα" Πανεπιστήμια, ώστε να τα κάνουν όλα ακριβότερα. Έβαζαν τους Αμερικανούς να αλλάζουν συνεχώς αυτοκίνητα, ώστε να εμφανίζουν υπερκέρδη οι εμπορικές εταιρείες. Έβαζαν τόνους "φτηνού" χρήματος στην αγορά, για να εισπράττουν διαρκώς μεγαλύτερους "όγκους" από αυτό.

Αυτό το διαρκές "τρέξιμο" μια φυσιολογική οικονομία δεν το κάνει ποτέ, γιατί δεν το αντέχει. Δεν το αντέχει, γιατί θα καταστρέψει το νόμισμά της ...Θα το κάνει πληθωριστικό ...Θα χάσει την αξία του ...Θα παρασύρει στην πτώση του και τις αξίες της οικονομίας. Όμως, η αμερικανική οικονομία δεν ήταν μια φυσιολογική οικονομία ...Ήταν η οικονομία της Πλανητάρχισσας ...Η οικονομία εκείνη, που η εξουσία της και οι τοκογλύφοι της ήθελαν να "παράγει" εσωτερικά τόνους δολαρίων, για να τους "εξάγει" στον περίγυρο σαν "βοήθεια" ή "επενδύσεις" κλπ.. Μπορούσε να αυξάνει την "πίεσή" της, γιατί μπορούσε να την "αποβάλει" έξω από τον "οργανισμό" της.

Αυτό το κατάλαβαν πολύ γρήγορα οι τοκογλύφοι και γι' αυτόν τον λόγο ανέλαβαν τη FED. Το κατάλαβαν πιο γρήγορα από την εξουσία και την έπεισαν για την ιμπεριαλιστική της χρήση. Απλά δεν της είπαν ότι στο τέλος και η ίδια θα έπεφτε θύμα τους. Οι τοκογλύφοι λοιπόν γνώριζαν ότι, αν έπαιρναν τον έλεγχο των μηχανημάτων που τυπώνουν δολάρια, θα μπορούσαν με αυτά να πνίξουν τον κόσμο ...Να πνίξουν αρχικά τις ΗΠΑ και αφού τις "φάνε" από τους Αμερικανούς να πνίξουν ολόκληρο τον κόσμο, για να "φάνε" τα κράτη από τους λαούς τους. Είχαν τον μηχανισμό εκείνον, ο οποίος παρήγαγε "καθρεφτάκια" και γνώριζαν να χειρίζονται Ινδιάνους ...Άλλωστε οι ΗΠΑ ήταν η χώρα εκείνη, η οποία απέκτησε το Μανχάταν από τους Ινδιάνους για 24 δολάρια ...Για δολάρια, που λίγες ημέρες πριν κανένας Ινδιάνος δεν γνώριζε τον λόγο που θα μπορούσαν να του ήταν χρήσιμα.

Αυτό αποφάσισαν να κάνουν οι τοκογλύφοι εις βάρος όχι μόνον των ΗΠΑ, αλλά ολόκληρου του Πλανήτη ...Ένας Πλανήτης, ο οποίος έμοιαζε με το "Μανχάταν" και κατοικούνταν από "Ινδιάνους" ..."Ινδιάνους", οι οποίοι είχαν ηγέτες επιρρεπείς στη "μέθη" του "αλκοόλ" και οι τοκογλύφοι είχαν άφθονο "ουίσκι". Αυτοί λοιπόν οι Αμερικανοί τοκογλύφοι της FED "φούσκωναν" την αμερικανική οικονομία μέχρι που η "πίεσή" της έφτασε σε ένα οριακό σημείο ...Στο σημείο εκείνο, που θα τους επέτρεπαν να την εκβιάζουν ...Να την εκβιάζουν είτε με "έκρηξη" -και άρα με καταστροφή- είτε με "εκτόνωση" σε άλλο χώρο ...Όπως συμβαίνει, όταν φουσκώνει κάποιος διαδοχικά "στοιχεία", τα οποία συνδέονται με βαλβίδες ασφαλείας. Φουσκώνει το πρώτο "στοιχείο", μέχρι η πίεση ν' ανοίξει τη δεύτερη "βαλβίδα", ώστε ν' αρχίσει να φουσκώνει το δεύτερο "στοιχείο", την τρίτη "βαλβίδα", ώστε να φουσκώσει το τρίτο "στοιχείο" και ούτω καθ’ εξής.

Αυτήν την πρακτική τη γνώριζαν οι τοκογλύφοι των ΗΠΑ. Τη γνώριζαν, γιατί στην πραγματικότητα την είχαν ξαναεφαρμόσει. Δεν τους ήταν άγνωστη. Είχαν κατορθώσει και την είχαν εκμεταλλευτεί και στο παρελθόν. Είχαν καταφέρει να μετατρέψουν μια ιδιαιτερότητά της "γρήγορης" αμερικανικής οικονομίας σε συντριπτικό πλεονέκτημά της. Πώς έγινε αυτό; Μετά το μεγάλο κραχ του 1929, αποφάσισαν να πάρουν "αντίμετρα", προκειμένου να μην ξαναβιώσουν την ίδια αθλιότητα. Το κραχ όμως εκείνο ήταν τοκογλυφικό και αυτοί, οι οποίοι θα έπαιρναν τα "αντίμετρα" -για να μην επαναληφθεί αυτό ποτέ ξανά- ήταν τοκογλύφοι. Τι θα έκαναν; Θα αυτοκαταργούνταν, για να μην ξαναπάθουν τα ίδια; ...Είναι μερικά πράγματα τα οποία δεν τα κόβουν οι πόρνες και βέβαια και οι τοκογλύφοι. Τι αποφάσισαν; Θα συνέχιζαν να ασκούν τοκογλυφία, αλλά τις συνέπειές της θα τις "εκτόνωναν" στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο θα είχαν καί την πίτα ολόκληρη καί τον σκύλο χορτάτο. Θα μπορούσαν να αισχροκερδούν εις βάρος των Αμερικανών πολιτών όπως έκαναν πάντα, αλλά με τα υπερκέρδη τους θα "εξυπηρετούσαν" τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Ρίσκο δεν έβλεπαν στον ορίζοντα. Το μεγάλο πείραμα είχε γίνει προπολεμικά και ήταν απόλυτα πετυχημένο. Τα υπερκέρδη της τοκογλυφίας τους στη δεκαετία μετά το κραχ δεν εγκλωβίστηκαν μέσα στην αμερικανική οικονομία ...Δεν έγιναν "απόστημα", για να τους κάνουν ζημιά. "Εξήχθησαν" από τις ΗΠΑ σαν "επένδυση". Πού "επενδύθηκαν" τόσα πολλά χρήματα; Στον Χίτλερ. Γιατί; Για να ισοπεδώσει την Ευρώπη και με τα νέα υπερκέρδη τους να την ξαναχτίσουν σαν "επένδυση". Ο Χίτλερ, δηλαδή, και τα αμερικανικά χρήματα που "έχασε", ήταν το φυσιολογικό κόστος μιας δαπανηρής "μπουλντόζας", η οποία όμως θα άνοιγε οικόπεδο για "κτίσιμο". Αυτό και έγινε. Η Ευρώπη ξαναχτίστηκε με αμερικανικά δολάρια ...Ξαναχτίστηκε με νέες εκτυπώσεις δολαρίων ...Ξαναχτίστηκε με τα υπερκέρδη των Αμερικανών τοκογλύφων, τα οποία, αν έμεναν στις ΗΠΑ, θα τις οδηγούσαν σε νέο κραχ.

Οι ΗΠΑ είχαν κάνει την "πατέντα" του αιώνα. Θα παρήγαγαν άπειρα "σκουπίδια", όμως αυτά όχι μόνον δεν θα τους απειλούσαν, αλλά θα τους επέτρεπαν να κατακτήσουν τον κόσμο. Θα τύπωναν δολάρια, θα μοίραζαν δολάρια και αφού θα τα ξαναμάζευαν, θα τα "εξήγαγαν". Στην αμερικανική αγορά θα έβαζαν τις φωτοτυπίες τους, για να πάρουν το "βάπτισμα" της νομιμότητας και από εκεί θα σκορπίζονταν στον κόσμο. Η αύξηση του μισθού του Αμερικανού εργαζόμενου ή η αύξηση της αξίας του αμερικανικού ακινήτου νομιμοποιούσε τη "φωτοτυπία" της FED πριν ξεκινήσει το ταξίδι της στον κόσμο. Με τα δικά τους "σκουπίδια" θα "κατακτούσαν" τον Κόσμο ...Τον Δυτικό Κόσμο έστω. Ήταν οι κυρίαρχες αυτού του κόσμου. Είχαν ενώσει τον "οργανισμό" τους με ένα "σωλήνα" χρηματοδότησης του Δυτικού Κόσμου στο σύνολό του.

Οι ΗΠΑ ευγνωμονούσαν τους τοκογλύφους τους. Τους ευγνωμονούσαν για τις "ιδέες" τους. Τους ευγνωμονούσαν για τις "επενδύσεις" τους σε "τρακτέρ" ...όπως ο Χίτλερ. Από την επομένη κιόλας της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχαν ανοίξει έναν μόνιμο "αγωγό" βοήθειας προς τον Δυτικό Κόσμο, για να λειτουργεί ως "αποχέτευση" της εσωτερικής αμερικανικής τοκογλυφίας ...Έναν "αγωγό", τον οποίο γνώριζαν οι πονηροί κερδοσκόποι ότι πρέπει να διατηρούν μονίμως ανοικτό, ώστε να μπορεί διαρκώς να λειτουργεί ως βαλβίδα "ανακούφισης" για το "τρομπάρισμα" το οποίο θα έκαναν στο εσωτερικό της οικονομίας των ΗΠΑ.

Από το 1945 και μετά δεν έχουν πάψει να "τρομπάρουν". Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνεται επ’ άπειρον. Ο Δυτικός Κόσμος είναι ένας περιορισμένος κόσμος και ήταν θέμα χρόνου να συγκεντρώνει τα "τοξικά" της αμερικανικής "αναπνοής". Το 1989 οι ΗΠΑ ήρθαν αντιμέτωπες με τις συνέπειες της πολιτικής των τοκογλύφων τους. Τα υπερκέρδη τους παράγονταν στις ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη πλέον δεν μπορούσε να τα απορροφήσει ως επενδύσεις. Είτε θα οδηγούνταν σε ένα εκκωφαντικό κραχ είτε θα "εκτόνωναν" την εσωτερική τους "πίεση" στο εξωτερικό. Το κραχ του 1989 θα ήταν όμοιο με αυτό του 1927. Γιατί; Γιατί θα το προκαλούσαν και πάλι τα εικονικά "υπερκέρδη" των χρηματιστηριακών συναλλαγών και η τεράστια "φούσκα" των αμερικανικών ακινήτων. Αυτά, σε συνδυασμό με την όλη "φούσκα" των καθημερινών λειτουργιών ενός ρατσιστικού κράτους, το οποίο ήθελε "ειδικές" υπηρεσίες για ειδικές μερίδες της κοινωνίας, ήταν θέμα χρόνου να μετατρέψουν την αμερικανική κρίση σε παγκόσμιο "βεγγάλικο".

Τότε αποφάσισαν το μεγάλο "κόλπο". Ποιο ήταν αυτό; Να διαλύσουν το Ανατολικό Μπλοκ και να "Ενώσουν" τη Γερμανία. Τι θα κέρδιζαν με αυτό το "κόλπο"; Θα "εξήγαγαν" τα δολάρια της Δύσης συνολικά εκτός Δύσης. Θα έβρισκαν νέο επενδυτικό χώρο να "ξεφορτωθούν" τα χρήματά τους πριν αυτά τους "ανατινάξουν" τους ίδιους. Θα έκαναν εκεί ό,τι έκαναν την επομένη του πολέμου στην ισοπεδωμένη Ευρώπη. Αυτό, επειδή απαιτούσε τόνους χρημάτων, θα τους έδινε την ευκαιρία να "φουσκώσουν" ακόμα πιο πολύ την αμερικανική "φούσκα" των ακινήτων, καθώς χρειάζονταν απίστευτες ποσότητες χρημάτων, για να προχωρήσουν στο εγχείρημά τους.

Με τα αμερικανικά χρήματα θα "αγοραζόταν" το τεράστιο κεφάλαιο της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας από τους "ενδιάμεσους" κερδοσκόπους, οι οποίοι ήταν οι ίδιοι που ήταν τοκογλύφοι στις ΗΠΑ. Τότε δηλαδή οι "τοκογλύφοι" των ΗΠΑ έγιναν διεθνείς "Αγορές". Με χρήματα, τα οποία, αν παρέμεναν στις ΗΠΑ, θα γίνονταν πληθωριστικά "κομφετί" και διακοσμητικά τοίχου, κατόρθωσαν και λεηλάτησαν μια μεγάλη περιοχή του Πλανήτη.

Άρπαξαν τεράστιες ποσότητες γης από την Ανατολική Ευρώπη. Δάση, κολχόζ σε μέγεθος φέουδων, κάστρα, δρόμους, γέφυρες και γενικά ό,τι είχαν και δεν είχαν οι ανατολικοί λαοί. Άρπαξαν μέχρι και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πιο πλούσιου κράτους στη Γη ...Της Ρωσίας. Δεν άφησαν τίποτε. Αποσπούσαν το κεφάλαιο των κρατών από τους κομματικούς εγκάθετους των διεφθαρμένων κομμουνιστικών κομμάτων ...Τζάμπα πράμα. Τα υπερκέρδη όλων των "φουσκών" των ΗΠΑ έβρισκαν "επενδυτικό" χώρο στο πάλαι ποτέ Ανατολικό Μπλοκ ..."Επενδυτικό χώρο" τρόπος του λέγειν. Απλά μοίραζαν πράσινα "χαρτάκια" στα λαμόγια των πρώην κομμουνιστικών κομμάτων, για ν' αγοράζουν Mercedes, Ferrari και Audi και να πληρώνουν βίζιτες, νομίζοντας ότι ανακαλύπτουν τον "καπιταλισμό". Αυτή όμως η πράξη τους έδινε υψηλές "αποδώσεις" και άρα εκτόνωνε την "πίεση" του πληθωριστικού χρήματος, το οποίο παραγόταν διαρκώς στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα θα επένδυαν και στην "Ένωση" της Γερμανίας; Γιατί; Γιατί στον νέο μεικτό κόσμο Ανατολής και Δύσης, που ήταν μεγαλύτερος, έπρεπε κι αυτοί να γίνουν "μεγαλύτεροι". Η "τρόμπα" της οικονομίας των ΗΠΑ ήταν πολύ μικρή γι' αυτόν τον κόσμο. Η Γερμανία γι' αυτόν τον λόγο τούς ήταν χρήσιμη. Μέσω Γερμανίας αποκτούσαν οι ίδιοι μεγαλύτερο μέγεθος, αλλά θα "φούσκωναν" τον νέο αυτόν κόσμο. Η Ευρώπη θα γινόταν "ένα" με τις ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος θα έπαιζε τον ρόλο της διψασμένης για επενδύσεις μεταπολεμικής Ευρώπης. Άρα; Άρα έπρεπε με τα χρήματά τους να αγοράσουν στην κυριολεξία την ίδια την Ευρώπη. Να την κάνουν πραγματικά "ένα" με τις ΗΠΑ. Αυτό μπορούσε να ξεκινήσει μόνον από τη Γερμανία. Γιατί; Γιατί η Γερμανία ήδη τους ανήκε ...Την είχαν κατακτήσει πολιτικά και οικονομικά από την εποχή του πολέμου.

Από την κατακτημένη Γερμανία θα ξεκινούσαν την κατάκτηση της Ευρώπης. Οι νέες αμερικανοευρωπαϊκές "ΗΠΑ" θα ξεκινούσαν τη "γέννηση" από τη Γερμανία. Για να συνεχίσουν λοιπόν τη δραστηριότητά τους με τα υπερκέρδη τους, θα έπρεπε όχι απλά να "επενδύσουν" στην Ευρώπη, αλλά στην ουσία να την εξαγοράσουν. Να τους ανήκει απόλυτα, όπως τους ανήκουν και οι ΗΠΑ. Να την ελέγχουν όχι μόνον πολιτικά, αλλά και οικονομικά ...και βέβαια νομισματικά. Δεν γινόταν διαφορετικά. Τα πάντα ξεκινάνε από τον έλεγχο του νομίσματος ...όπως είπε κάποτε και ο "πατριάρχης" των τοκογλύφων Ρότσιλντ. Δεν μπορούσαν να παίζουν τα παιχνίδια τους, χωρίς να έχουν το "εκτυπωτήριο" χρήματος. Έπρεπε να δημιουργήσουν τη νέα "FED" της νέας αμερικανοευρωπαϊκής οικονομίας. Η Γερμανία σε αυτόν τον στόχο τούς ήταν απαραίτητη. Την χρειάζονταν όπως χρειάζεται σε κάποιον με "τρόμπα" μια "βαλβίδα" ...Την χρειάζονταν, για να δημιουργήσουν μια μόνιμη δεξαμενή "υποπίεσης" στην Ευρώπη ...Δεξαμενή "υποπίεσης", η οποία θα τραβούσε διαρκώς χρήμα από τις ΗΠΑ, για να τα μεταφέρει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Απέναντι, δηλαδή, στο θετικό πρόσημο του χρηματοοικονομικού δεδομένου των ΗΠΑ έβαλαν ένα αρνητικό πρόσημο του ίδιου δεδομένου στη Γερμανία. Με αυτόν τον τρόπο "ώθησαν" γρήγορα εκτός ΗΠΑ το πλεόνασμα των κερδών που τους απειλούσε στις ΗΠΑ. Υπό μορφή δανείου πέρασαν στην Ευρώπη -μέσω Γερμανίας- έναν τεράστιο όγκο δολαρίων. Αυτό έκανε τον "αγωγό" μόνιμο και τον συνέδεε απευθείας με τα υπόγεια της FED. Από εκεί και πέρα θα δημιουργούσαν μια νέα "δεξαμενή" αέρα, από την οποία θα "φούσκωναν" οι πονηροί τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι' αυτόν τον λόγο χρηματοδότησαν με τεράστια ποσά τη γερμανική ενοποίηση.  Απλά πράγματα για κάποιον με γνώσεις "υδραυλικής". Δημιούργησαν τεράστιο χρέος στη Γερμανία, για να ξεφορτωθούν το δικό τους "πλεόνασμα" από τις ΗΠΑ. Με ποιον στόχο; Να αναγκάσουν τη Γερμανία, πάνω στην αγωνία της να επιβιώσει, να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, για να το "φορτώσει" στους υπόλοιπους εταίρους. Αυτό και έγινε. Η "πίεση" των κερδών των ΗΠΑ έγινε "υποπίεση" χρέους στη Γερμανία και από εκεί άρχισε να σκορπίζεται το αμερικανικό χρήμα ξανά στην Ευρώπη. Το πρόβλημα της Γερμανίας άρχισε να επεκτείνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τότε αποφασίστηκε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Γιατί; Για να μπορέσουν οι Αμερικανοί και οι τοκογλύφοι με τις "πλάτες" της Γερμανίας να "τρομπάρουν" σε ολόκληρη την Ευρώπη.

...Για να μπορέσουν μέσω της ΕΚΤ να κάνουν στην Ευρώπη ό,τι έκαναν στις ΗΠΑ μέσω της FED. Απλά, στη δεύτερη περίπτωση, λόγω συγκοινωνούντων δοχείων, δεν δημιουργούσαν χρέη εκ του μηδενός, τυπώνοντας νέα χρήματα, αλλά μετέτρεπαν τα αμερικανικά δάνεια της Γερμανίας σε γερμανικά δάνεια της υπόλοιπης Ευρώπης. Το βασικό "κεφάλαιο" της ΕΚΤ ήταν τα "χρέη" της Γερμανίας. ...Το Ευρώ δεν είναι καν αξιόγραφο ...Είναι χρεόγραφο. Έστησαν ένα "παιχνίδι" τύπου "Μονόπολη", βασισμένοι στα χρέη της Γερμανίας. Τα χρέη των υπολοίπων απλά θα τα δημιουργούσαν στη συνέχεια με το "παιχνίδι".

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Μέσω των ισοτιμιών δημιούργησαν μια νομισματική πραγματικότητα με αξιόγραφα. Ανάλογα με τον πλούτο και τις υποχρεώσεις τού κάθε κράτους έκαναν μια "μοιρασιά" σε Ευρώ. Το κάθε κράτος πήρε αυτό το οποίο "δικαιούνταν" και όλοι νόμιζαν ότι έγινε δίκαιη μοιρασιά. Όταν όμως η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και ταυτόχρονα χρωστάει άπειρα χρήματα σε δολάρια, ευνόητο είναι ότι το ποσοστό που της αντιστοιχεί στο ευρώ στην πραγματικότητα είναι δολάρια. Το μερίδιο, δηλαδή, των αξιόγραφων του ευρώ, στο ποσοστό που αφορά τη Γερμανία και την οικονομία της, είναι στην πραγματικότητα χρεόγραφα σε δολάρια.

Αυτό ήταν το ζητούμενο για τους τοκογλύφους. Εμφάνισαν ένα νέο νόμισμα, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν μια παραλλαγή του δολαρίου ...Ένα νόμισμα, το οποίο ξεκίνησε ως αξιόγραφο, για να παρασύρει τους λαούς, αλλά που από τη φύση του -λόγω του γερμανικού χρέους- ήταν σε ένα τεράστιο ποσοστό του χρεόγραφο. Από εκεί και πέρα τα πάντα ήταν εύκολα για τους τοκογλύφους. Από τη στιγμή που είχαν ένα σημαντικό ποσοστό του νέου νομίσματος στη μορφή που τους συμφέρει, ήταν θέμα χρόνου να το μετατρέψουν στο σύνολο του σε χρεόγραφο. Γιατί; Γιατί τα αξιόγραφα δεν συνέφεραν τους τοκογλύφους. Ήταν πολύτιμα και δεν δημιουργούσαν χρέη ...Δεν δημιουργούσαν τα χρέη, τα οποία ήθελαν οι τοκογλύφοι. Άρα; Άρα έπρεπε να βρουν μια φάμπρικα", ώστε να τα εξουδετερώσουν σταδιακά ...Να τα μετατρέψουν από αξιόγραφα σε χρεόγραφα. Πώς το έκαναν αυτό. Με τα "δώρα" της ΕΚΤ, η οποία άρχισε τα κόλπα της FED και τύπωνε συνέχεια "πέτσινα" ευρώ.

Τα κράτη μπήκαν στην παγίδα των επιδοτήσεων, των μεγάλων επενδύσεων, των συγχρηματοδοτήσεων κλπ.. Όλα αυτά ήταν κόλπα, για να πλημμυρίσουν τη ζώνη του Ευρώ με ψεύτικο χρήμα ...Να βάζουν τα κράτη να δανείζονται με τον τόνο "φτηνό" χρήμα, το οποίο σταδιακά θα "κατάπινε" το πραγματικό χρήμα. Γι' αυτόν τον λόγο συνέχισαν τα "πακέτα" βοηθειών ή οι βοήθειες της δήθεν Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Με τη μέθοδο της συγχρηματοδότησης στο 50% έβαζαν τα κράτη πραγματικά χρήματα και η Τράπεζα Επενδύσεων το "πέτσινο". Έβαζαν συνέχεια "πέτσινα" χρήματα μέχρι να "καταπιούν" τα πραγματικά ...Τζάμπα ήταν για την Τράπεζα Επενδύσεων. Φωτοτυπίες της ΕΚΤ έπαιρνε και έδινε στα κράτη, για να χρηματοδοτήσουν τα υπερτιμημένα δημόσια έργα.

...Μιλάμε για απατεώνες ολκής ...Μιλάμε για τοκογλύφους, οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους ολόκληρους λαούς και κράτη ...Μιλάμε για τοκογλύφους, οι οποίοι "έστηναν" τους διαγωνισμούς, για να υπερκοστολογούνται τα έργα και να ρίξουν τα κράτη στα χρέη ...Μιλάμε για τους ίδιους τοκογλύφους, οι οποίοι έμπαιναν στις εθνικές οικονομίες και τις "τρόμπαραν" στην "αναπνοή", όπως είδαμε στο παράδειγμα της Ελλάδας. Με υπερκοστολογημένα έργα, διεφθαρμένα κράτη και λαούς παγιδευμένους, οι οποίοι αναγκάζονταν να πληρώνουν τις "αναπνοές" τους, δεν ήταν δύσκολο να φτάσουμε μέσα σε δύο δεκαετίες στη σημερινή αθλιότητα.

...Απλά πράγματα, τα οποία έγιναν σε όλη την Ευρώπη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η ίδια τοκογλυφική Goldman Sachs, η οποία χρηματοδοτούσε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ήταν εκείνη που με τον Σημίτη "μαγείρευε" τα δημοσιονομικά στοιχεία, για να δικαιολογεί την ΕΚΤ ν' αγοράζει ελληνικά ομόλογα με χρήματα της Goldman Sachs, για να κατασκευάζει ο Μπόμπολας τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα ...Ο Μπόμπολας, ο οποίος ήταν συνέταιρος της Goldman Sachs ...Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει ...και ο λογαριασμός στο κορόιδο. Το τείχος του Βερολίνου έπεσε και "πνίγηκε" η Ευρώπη από τα "σκουπίδια" των τοκογλύφων.

Αυτό ήταν το όλο κόλπο. Απλό, γρήγορο και με ελάχιστο ρίσκο. Διέφθειραν τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και "σάρωσαν" τα πάντα. Όλα τα κτήνη -από τον Πρόντι ή τον Μπαρόζο- με τις "ευχές" των τοκογλύφων ανελίχθηκαν στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Με το φτηνό χρήμα των δανεικών δολαρίων της Γερμανίας "τύπωναν" τα φτηνά Ευρώ της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Με αυτά τα φτηνά Ευρώ άρπαξαν τα ακριβά Ευρώ των κρατών και τα μετέτρεψαν σε χρέη. Εξαφάνισαν τα Ευρώ ως αξιόγραφα και στην αγορά έμειναν ως χρεόγραφα. Η αξία των Ευρώ αποθηκεύτηκε στα υπόγεια της ΕΚΤ και στα κράτη απέμειναν τα χρέη. Αυτό ήταν το "παιχνίδι".

Οι Αμερικανοί τοκογλύφοι ήταν πλέον οι διεθνείς "Αγορές". Απλά τους χρειαζόταν ο "ομφάλιος λώρος" των ΗΠΑ, για να μπορούν να τακτοποιούν λογιστικά τις "εκτυπώσεις" τους. Η ΕΚΤ δάνειζε τεράστια ποσά στα ευρωπαϊκά κράτη, γιατί θεωρητικά δανειζόταν κι αυτή ανάλογα ποσά από τις ΗΠΑ. Δάνειζε ως πραγματικά χρήματα τις "φωτοτυπίες" που της δάνειζε η FED. Η αμερικανική "τρόμπα" είχε αρχίσει πλέον με "βαλβίδα" στη Φρανκφούρτη να "φουσκώνει" και την Ευρώπη. Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ είχε ενιαίο νόμισμα, δεν λειτουργούσε ως πραγματικά ενιαίο "υπερκράτος", παρά ως "συνεταιρισμός" ανεξάρτητων εθνικών κρατών;

Αυτό γινόταν, γιατί αυτό βόλευε τους τοκογλύφους. Οι τοκογλύφοι την ήθελαν "ενωμένη", για να τη βάλουν σε ένα κοινό "κρεβάτι", αλλά ταυτόχρονα και χωρισμένη, ώστε το κάθε κράτος να "διασωληνωθεί" ξεχωριστά. Δεν την ήθελαν πραγματικά ενωμένη, γιατί τα κράτη θα ήταν υποχρεωμένα να λειτουργούν με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και αυτό δεν συνέφερε τους τοκογλύφους και βέβαια την Γερμανία, η οποία είχε τη μεγάλη "τρύπα" του χρέους. Γι' αυτόν τον λόγο δεν ήταν ποτέ ούτε "Ομοσπονδία" ανεξάρτητων εθνικών κρατών -και άρα "Ένωση" πολλών ξεχωριστών ζωντανών "οργανισμών"- αλλά ούτε και επιχειρήθηκε να γίνει απευθείας ένας ενιαίος ζωντανός "οργανισμός" η ίδια.

Τα εθνικά κράτη δεν αφέθηκαν ελεύθερα να λειτουργούν, όπως λειτουργούσαν επί αιώνες με τα δικά τους νομίσματα. Παρέμειναν εθνικά κράτη, αλλά μυστηριωδώς μπήκαν σε μια κοινή νομισματική κατάσταση, η οποία επέτρεπε στους πονηρούς να τα φορτώνουν χρέη ...Χρέη, τα οποία θα τους επέτρεπαν σε κάποια στιγμή να τα "σφάξουν" χωρίς αντίδραση. Παρέμειναν εθνικά μέσα σε μια δήθεν παγκοσμιοποιημένη οικονομία, γιατί αυτό συνέφερε εκείνους, οι οποίοι δρομολογούσαν την κατάσταση με τη διεθνή τοκογλυφία. Παρέμεναν εθνικά, προκειμένου να υπάρχουν σαν "θηράματα" των πονηρών ...Εθνικά μόνον εκεί όπου τους βόλευε.

Επί δεκαετίες παραμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια υβριδική κατάσταση μόνο και μόνο γιατί αυτό συμφέρει τους φονείς των λαών ...Μόνο και μόνο γιατί σε αυτό το διάστημα εκείνοι, οι οποίοι την "οραματίστηκαν", είχαν ως σκοπό να "δολοφονήσουν" τα κράτη και να χτίσουν τη Νέα Τάξη πάνω σε εθνικά "πτώματα" ...Εθνικά "πτώματα", τα οποία θα είχαν προλάβει να λεηλατήσουν και στην πραγματικότητα να "σκυλεύσουν" ...Εθνικά "οικόπεδα", που πάνω τους θα χτίσουν τη νέα Γερμανική "Ευρώπη" των τοκογλύφων ...Την "Ευρώπη" της ασχήμιας, που εκφράζει η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Ρεν, ο Μπαρόζο και τα άλλα τα "παιδιά" ...Την "Ευρώπη" της "ειρήνης", εκφρασμένη από μια Γερμανία, που δεν υπάρχει δικτάτορας στον κόσμο που να μην τον έχουν "φορτώσει" με τα ειρηνικά τους "όπλα" ...Την "Ευρώπη" του πολιτισμού, που ο Σόρος είναι ο βασικός της φιλόσοφος.

Τώρα καταλαβαίνει ο αναγνώστης και την "αγάπη" των τοκογλύφων προς τη Γερμανία ...Την "αγάπη" τους, που τοποθετεί την πάλαι ποτέ υπερχρεωμένη Γερμανία ως "βάση" του δανεισμού των υπολοίπων ...Την "αγάπη", που φτάνει σε σημείο να της χρηματοδοτούν απροκάλυπτα και βεβαίως αθέμιτα την ανταγωνιστικότητα. Έχουν ανάγκη τη Γερμανία γιατί στις δικές της ανάγκες "φορτώνουν" τις δικές τους "αμαρτίες". Χωρίς τη Γερμανία δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτά τα εγκλήματα με μόνο "όπλο" τη συνεργασία των προδοτικών ηγεσιών των ευρωπαϊκών κρατών ...Τα κράτη εκείνα, τα οποία μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δανεικά, για να "ξοδέψουν", προκειμένου να σωθεί η Γερμανία, πουλώντας.

Με τη Γερμανία να είναι η μόνη, η οποία είχε πραγματικό τεράστιο χρέος, μπήκαν στο Ευρώ όλα τα κράτη, χρεωμένα στην ΕΚΤ. Στη συνέχεια η Γερμανία προσπαθούσε να πουλήσει πάση θυσία προϊόντα σε όλους, για να μετατρέψει το δικό της τεράστιο χρέος σε ένα άθροισμα του χρέους των υπολοίπων. Προσπαθούσε να "επιπλεύσει", "βυθίζοντας" όλους τους άλλους. Η ευρωπαϊκή καταστροφή έγινε η "σωτηρία" της Γερμανίας. Η οικονομική καταστροφή των Ευρωπαίων ήταν η μόνη ελπίδα της Γερμανίας να επιβιώσει οικονομικά.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν υπάρχει διαφορετικό Δολάριο από Ευρώ ...Το ίδιο νόμισμα είναι, εφόσον "παράγεται" από τα ίδια φωτοτυπικά "μηχανήματα" και καλύπτει τις ανάγκες της ίδιας "οικονομίας" στον ίδιο χώρο...Το ίδιο νόμισμα είναι, εφόσον ανήκει στους ίδιους ανθρώπους. Απλά, το όνομα που παίρνει, έχει σχέση με την πλευρά του ωκεανού στην οποία εμφανίζεται ...Οφθαλμαπάτη είναι. Η δήθεν ισοτιμία μεταξύ Ευρώ και Δολαρίου είναι "κλειδωμένη" εξ αρχής από τη γερμανική ενοποίηση. Είναι "κλειδωμένη", εφόσον ένα σημαντικό ποσοστό του ευρώ, λόγω της Γερμανίας, αποτελεί απευθείας έκφραση του δολαρίου. Είναι "κλειδωμένη", όπως είναι "κλειδωμένη" η Δραχμή σε σχέση με το Ευρώ. Σήμερα αυτήν την "κλειδωμένη" ισοτιμία την εμφανίζουν σαν "μεταβλητή", για να "δουλεύουν" τους ευρωπαϊκούς λαούς και να τους ζητάνε "θυσίες" σε ένα παιχνίδι, όπου οι πονηροί κερδίζουν -καί στα μονά καί στα ζυγά- και οι λαοί μόνον χάνουν.

Αυτά τα "πέτσινα" χρήματα τώρα έχουν δημιουργήσει τα τεράστια εθνικά χρέη και τώρα οι τοκογλύφοι ετοιμάζονται για το μεγάλο κόλπο. Ετοιμάζονται να λεηλατήσουν όχι πλέον τους ιδιώτες πελάτες τους, τους οποίους τους έχουν προ πολλού εξουθενώσει ...ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τους λαούς, οι οποίοι αναγκαστικά έγιναν πελάτες τους ...Τους λαούς, τους οποίους πρόδωσαν οι ηγεσίες τους ...Τους λαούς, οι οποίοι μετέτρεψαν τα χρέη των ιδιωτικών αφελειών, αδυναμιών και ηλιθιοτήτων σε κρατικά χρέη ...Τους Έλληνες, οι οποίοι μετέτρεψαν τραπεζικά χρέη 120 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κρατικά χρέη ...Τους Ιρλανδούς, οι οποίοι μετέτρεψαν τραπεζικά χρέη 70 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κρατικά χρέη.

Όλα αυτά γίνονται, για ν' αποκτήσουν οι τοκογλύφοι την ιδιοκτησία των πατρίδων των λαών. Τώρα αυτές οι "Αγορές" χτυπάνε ένα-ένα τα κράτη, για να μπορέσουν οι τοκογλύφοι ν' αρπάξουν τις πατρίδες των λαών. Χτυπάνε την "περιφέρεια" του ευρώ, την οποία διεκδικούν με τη βοήθεια και τις "πλάτες" του γερμανικού "κέντρου", το οποίο ήδη τους ανήκει. Αυτός είναι ο στόχος τους. Οι άνθρωποι προσπαθούν να κατακτήσουν την Ευρώπη ...και αυτό κάνουν. Ξεκινάνε από τους πιο αδύναμους της Ευρώπης με τη συνεργασία του πιο ισχυρού της Ευρώπης. Τοκογλύφοι και Γερμανία δημιουργούν μια "μέγγενη", που καταστρέφει τους λαούς ...Τους πιέζει και τους λεηλατεί. Αυτά, τα οποία κάποιοι χαρακτηρίζουν "λάθη" της Μέρκελ και της Γερμανίας εις βάρος του Ευρώ και της Ενωμένης Ευρώπης, δεν είναι "λάθη", αλλά προμελετημένα πολεμικά χτυπήματα εις βάρος των ευρωπαϊκών λαών.

...Για να καταλάβει κάποιος πόσο βλάκες είναι αυτοί, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι "Αγορές" χτυπάνε την Ελλάδα, για να "χτυπήσουν" το Ευρώ. Το Ευρώ τούς ανήκει και μπορούν να παίζουν "παιχνίδια" μ' αυτό. Οι "Αγορές" χτυπάνε την Ελλάδα, γιατί αυτή είναι ο στόχος τους. Χτυπάνε, για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες και να λεηλατήσουν την Ελλάδα. Τους τρομοκρατούν, όπως οι εγκληματίες των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίοι απειλούν με φυλακίσεις και κυρώσεις όλων των τύπων. Μετά την Ελλάδα θα πάρουν και τους υπόλοιπους με τη σειρά. Η Γερμανία, μέσω της Μέρκελ, προδίδει την Ευρώπη και τους λαούς της στους τοκογλύφους ...Στους τοκογλύφους, οι οποίοι τοποθέτησαν την ανέραστη και άσχημη σταλινικιά στην Καγκελαρία της Γερμανίας.

Ακόμα και ο ψευδοϊμπεριαλισμός της Γερμανίας για να μπερδεύει τον κόσμο γίνεται ...Για να μην εκτίθενται σε κοινή θέα οι τοκογλύφοι, εμφανίζονται οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές. Αυτό, το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα, συμβαίνει παντού. Η γερμανική Siemens εμφανίζεται να πρωτοστατεί στη λεηλασία της Ελλάδας. Υπάρχει γερμανική Siemens ή μήπως είναι το μακρύ "χέρι" της Goldman Sachs; H Deutsche Telekom άρπαξε "κοψοχρονιά" τον ΟΤΕ. Υπάρχει γερμανική Deutsche Telekom, όταν αυτή ανήκει στους τοκογλύφους της Deutsche Bank; Υπάρχει γερμανική Deutsche Bahn, που διεκδικεί τον ΟΣΕ; Σε ποιον ανήκει η Deutsche Bahn; Στους Γερμανούς; ...Αστεία πράγματα είναι αυτά. Στους Γερμανούς δεν ανήκει ούτε η ίδια η Γερμανία.

Οι Γερμανοί από το 1945, που ηττήθηκαν στον πόλεμο, είναι "φιλοξενούμενοι" στην πατρίδα τους. Κατοικούν μια Γερμανία, η οποία στην κυριολεξία ανήκει στις τράπεζες των τοκογλύφων. Οι Γερμανοί απλά "νερό" κουβαλάνε στη σημερινή αθλιότητα και απλά είναι ο "σάκος" του μποξ, που προστατεύει τους τοκογλύφους. Οι τοκογλύφοι κλέβουν την Ευρώπη και οι Γερμανοί συγκεντρώνουν για άλλη μία φορά πάνω τους το πανευρωπαϊκό μίσος. Οι τράπεζες των τοκογλύφων είναι αυτές, οι οποίες μονοπωλούν τη λεηλασία των κρατών στο όνομα της Γερμανίας. Αυτές λεηλατούν τον χρυσό της Χαλκιδικής, το εθνικό οδικό δίκτυο, τη γέφυρα του Ρίου ή τη ΔΕΗ.

Ποια είναι η λύση σ' αυτόν τον εφιάλτη, ο οποίος θα αφαιρέσει από τους λαούς ό,τι πολυτιμότερο έχουν και είναι οι πατρίδες τους; Να ξυπνήσουν επιτέλους οι λαοί και να βγάλουν από το "στόμα" τους τον "σωλήνα" του θανάτου ...Να αρχίσουν να "ανασαίνουν" κανονικά ...χωρίς "βοηθήματα" ...Να "ανασαίνουν" τζάμπα και να αρχίσουν ν' αναζητούν την "τροφή" τους μέσα από την παραγωγική διαδικασία και όχι από τον παρασιτισμό ...Να αρχίσουν να κλείνουν τα σύνορα της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, που επιτρέπουν τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές εις βάρος της απασχόλησης των πληθυσμών τους ...Να δημιουργήσουν μέσα σε λίγες ημέρες δεκάδες εκατομμύρια θέσεων εργασίας σε μια Δύση, η οποία "διψάει" για εργασία και "μαραζώνει" έξω από τα ταμεία ανεργίας.

...Να ξυπνήσουν και να "αποσωληνωθούν" επιτέλους από τον "βόθρο" της τοκογλυφίας. Να γίνει "κούρεμα" των χρεών της "αναπνοής" ...Να μην πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων στο ύψος που προβλέπει η τοκογλυφία ...Να πληρώνουν τις δόσεις στο επίπεδο εκείνο, που να προστατεύονται οι ιδιωτικές καταθέσεις ...Να πληρώνουν τις δόσεις στο επίπεδο εκείνο, που προστατεύεται η "αναπνοή" του λαού και βέβαια αποδίδεται κοινωνική δικαιοσύνη ...Ένα βάρος ήπιο, αν σκεφτεί κάποιος τι αντιπροσωπεύουν οι καταθέσεις σε σχέση με τους συνολικούς τζίρους των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να "κουρευτούν" τα ιδιωτικά χρέη παγκοσμίως ...Να "κουρευτούν" εις βάρος των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Δεν είναι δυνατόν μόνον στις ΗΠΑ και μόνον για το τελευταίο έτος να έχουν γίνει πάνω από ένα εκατομμύριο κατασχέσεις κατοικιών. Δεν είναι δυνατόν να έχει επιστρέψει ο Νέος Κόσμος στις σκηνές και στις τέντες ...Να έχει επιστρέψει στην εποχή που τον ανακάλυψε ο Κολόμβος. Δεν είναι δυνατόν να αφεθούν κάποιοι λίγοι τοκογλύφοι να λεηλατούν τους κόπους και τις περιουσίες ολόκληρων λαών. Δεν είναι δυνατόν οι τοκογλύφοι να τολμούν να αδικούν τόσο απροκάλυπτα τόσους μεγάλους ανθρώπινους πληθυσμούς. Ο εφιάλτης πρέπει να τελειώσει ...Ο εφιάλτης, ο οποίος ξεκίνησε από τα υπόγεια της FED και έφτασε μέσω των στεγαστικών δανείων και των ομολογιακών επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων στο κάθε ανθρώπινο σπίτι.

Φτάσαμε στα απόλυτα όρια της αθλιότητας ...Στο "μη παρέκει". Το τραπεζικό σύστημα και τα νομίσματα πρέπει να επιστρέψουν στον έλεγχο των λαών. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός της φύσης του νομίσματος στις δύο άκρες του ωκεανού ...Να διαχωριστεί το "αξιόγραφο" μέρος του από το "χρεόγραφο". Να διαχωριστεί αυτό, το οποίο περιγράφει την πραγματική αξία αυτού που το κατέχει, από την "αξία" εκείνη, η οποία προκύπτει από τόκους και "αποδώσεις". Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Να τακτοποιηθούν υπέρ των λαών τα ασφαλιστικά ταμεία και οι καταθέσεις των ιδιωτών, ώστε το νόμισμα να γίνει και πάλι αξιόγραφο. Όλα τα "υπόλοιπα" ας τα πάρουν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι. Ό,τι, δηλαδή, περιγράφει χρέος και τόκους, ας το πάρουν υπό τη μορφή των γνωστών "αμελέτητων".

...Να πάνε φυλακή τόσο οι "Αγορές", που παριστάνουν τις δεξαμενές-Fund, όσο και οι κατά τόπους "τρόμπες" τους, που παριστάνουν τις ιδιωτικές τράπεζες ...Να αφεθούν οι τράπεζες να χρεοκοπήσουν, ώστε να περιέλθουν τζάμπα υπό εθνικό έλεγχο. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και όχι τα χρέη τους, όπως συμβαίνει σήμερα. Να πάνε φυλακή για εσχάτη προδοσία και να κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών τους. Να επιστραφούν όλα τα μπόνους, τα οποία έλαβαν τα στελέχη τους, εξαιτίας των τοκογλυφικών τους "επιτυχιών". Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη απέναντι σ' αυτήν την αιμοβόρα συμμορία των κτηνών, που μάτωσαν τον κόσμο ...Να μαγκώσουν τα Διεθνή Δικαστήρια τις "Αγορές" και να τις δικάσουν με τις κατηγορίες των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

...Να τους χρεωθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκτονίες των όπου Γης θυμάτων της τραπεζικής παρανομίας ...Να τους χρεωθούν τα εκατομμύρια των νοσούντων στα νοσοκομεία, εξαιτίας της τοκογλυφικής τους απληστίας ...Να τους χρεωθεί η φτώχεια των δισεκατομμυρίων ανέργων νεόφτωχων της Δύσης, που σήμερα δεν μπορούν να επιβιώσουν, γιατί απλούστατα οι ίδιοι διέλυσαν την παραγωγική διαδικασία ...Να τους χρεωθούν απώλειες πολέμου, γιατί τέτοιον πόλεμο κήρυξαν απέναντι στην ανυποψίαστη ανθρωπότητα. Οι άθλιοι τοκογλύφοι, οι οποίοι αποφάσισαν μόνοι τους να επιβάλουν την παγκόσμια δικτατορία της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Πρέπει οι λαοί να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μεγάλες δίκες ...Για Διεθνή Δικαστήρια, στα οποία θα λογοδοτήσουν οι σημερινοί τοκογλύφοι. Στους ίδιους πάγκους, στους οποίους κάποτε κάθισαν οι εγκληματίες του Ναζισμού, θα πρέπει να καθίσουν και οι εγκληματίες του Μονεταρισμού. Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Γκρίνσπαν, Μπενράνκε, Τρισέ, Σόρος, Μπάφετ -και τα άλλα τα "παιδιά" της τοκογλυφίας- από τώρα και στο εξής δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Μαζί τους και όλοι οι "Κουίσλινγκ" συνεργάτες τους ...Όλοι οι προδότες που κατέλαβαν την εξουσία με τις "πλάτες" των Μονεταριστών και την άσκησαν εις βάρος των λαών τους ...Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Θαπατέρο, Παπανδρέου και λοιποί.

"Ξυπνάει" ο κόσμος από τη "νάρκωση" και αλίμονο σ' αυτόν που θα βρεθεί να έχει κάνει τα λάθος πράγματα στον λάθος χρόνο ...Αλίμονο σ' αυτόν που τον "νάρκωσε", για να τον "βιάσει" ...Αλίμονο σ' αυτόν, ο οποίος θα βρεθεί με τον εγκληματικό "σωλήνα" στα χέρια του ...Αλίμονο σ' αυτόν, ο οποίος απείλησε το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

ΥΓ.

Όποιος Έλληνας πολιτικός υπογράψει πώληση δημόσιας γης, είναι εγκληματίας, που δικαιούται τον θάνατο. Η δημόσια γη δεν πωλείται ...Δεν μπορούμε να την πουλήσουμε ...Δεν μας ανήκει, για να φερθούμε σαν ιδιοκτήτες της. Την απέκτησαν οι πατεράδες μας με το αίμα τους, για να την κάνουν δώρο στα παιδιά μας ...Την απέκτησαν οι προηγούμενες γενιές Ελλήνων, για να την κάνουν δώρο στους Έλληνες του μέλλοντος ...Την απέκτησαν οι νεκροί, για να την κάνουν δώρο στους αγέννητους. Εμείς οι ζωντανοί απλά την εκμεταλλευόμαστε ...Τη δανειζόμαστε από τους ιδιοκτήτες με την υποχρέωση να τους την παραδώσουμε ατόφια ...Ποιος μπορεί να πουλήσει κάτι, το οποίο δεν του ανήκει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου