Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Νέα Δημοκρατία: Δεν θέλουμε τον έλεγχο λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία!

Ταπείνωση για την ΝΔ ο έλεγχος των λογαριασμών των βουλευτών!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα δηλαδή που θέλει να μας κυβερνήσει και να φέρει διαφάνεια στον τόπο, θεωρεί ότι ο περαιτέρω έλεγχος των λογαριασμών των βουλευτών στην Ελβετία, από την αρμόδια προς τούτο επιτροπή της Βουλής, αποτελεί ταπείνωση για τους βουλευτές. Τόμπολα!!!

Σε επιστολή που απέστειλε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Τασούλας, προς....

τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των πόθεν έσχες των βουλευτών και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Αργύρη, αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι η ΝΔ απορρίπτει την αποστολή εξουσιοδοτήσεων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τις τράπεζες της Ελβετίας για το άνοιγμα τυχόν λογαριασμών τους στα πιστωτικά αυτά ιδρύματα. Ως έναν από τους λόγους που επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Τασούλας είναι ότι «Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα αποτελούσε νέα παγκόσμια είδηση. Θα καταρράκωνε το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου διεθνώς και θα καθιστούσε την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά -μετά τις γνωστές δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου περί ''χώρας διεφθαρμένων''- περίγελο του κόσμου. Χωρίς, ταυτόχρονα, να φωτίζει την αλήθεια για όσους, πράγματι, διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα».

Ο ΓΓ της Κ.Ο. της Ν.Δ. σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε μια«τέτοια ταπεινωτική για τη Βουλή παραπλανητική διαδικασία, που ουσιαστικά», όπως διευκρινίζει, «αποσκοπεί στη ματαίωση της συζήτησης της δικής της πρότασης νόμου για το ''πόθεν έσχες'', όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί των κομμάτων, από το 1974 μέχρι σήμερα».

Αν λοιπόν τα βάλουμε κάτω θα δούμε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, η ΝΔ δεν θέλει έλεγχο των λογαριασμών των βουλευτών και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει έλεγχο γενικότερα της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

ΥΓ. Προφανώς για τους απλούς πολίτες δεν είναι ταπεινωτικός αυτός ο έλεγχος, αλλά μόνο για τα μέλη της πολιτικής ολιγαρχίας. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου