Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ποιο τραγούδι κάνει πάταγο στην Ελλάδα; TO "Στρος Καν Πάρε τα ΤΡΙΑ" ντεεεεε

Κουρασμένος, αξύριστος και με τα χέρια δεμένα πίσω με χειροπέδες εμφανίστηκε το πρωί ο επικεφαλής  του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν καθώς μεταφερόταν από τη μονάδα ειδικών θυμάτων στο Χάρλεμ σε  αστυνομικό τμήμα του νότιου Μανχάταν.

Ο Στρος-Καν θα προσαχθεί στις 10:30 το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης, (5.30 το απόγευμα) σε δικαστήριο στο νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Είναι κουρασμένος αλλά είναι καλά», δήλωσε στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών συνεργείων που απαθανάτιζαν τη μεταφορά του συλληφθέντος Στρος Καν, ο δικηγόρος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, Ουίλιαμ Τέιλορ.

«Δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν», ανακοίνωνε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Γκρίμπελ.

«Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις», τόνισε ο Γκρίμπελ.

«Έχει άλλοθι»

Δικηγόροι του επισημαίνουν ότι έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του, την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην καμαριέρα. Όπως μετέδωσε ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός RMC, οι δικηγόροι του εντόπισαν όλες τις κινήσεις του και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους δικηγόρους του Στρος-Καν, είχε δήλωσει νωρίτερα πως ο πελάτης του θα αρνηθεί κάθε κατηγορία και πως ο επικεφαλής του ΔΝΤ δέχτηκε να υποβληθεί και σε άλλες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.

Εν αναμονή της προσαγωγής του, μερίδα των ΜΜΕ εμφανίζεται κάπως επιφυλακτική απέναντι στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του 62χρονου Ντομινίκ Στρος-Καν, για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρίας 32χρονης καμαριέρας σε πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στην Τάιμς Σκουέαρ του Μανχάταν, τονίζοντας ότι μέχρι να εκδοθεί δικαστική απόφαση υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας.

Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει αυστηρή νομοθεσία και ο κατηγορούμενος, αν βρεθεί ένοχος, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και 45 χρόνια. Σημείωση:(έως και 20 ετών αντιμετωπίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρουν άλλες πηγές)

Νέες κατηγορίες

Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος που υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί το 2002 σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, «εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση», ανακοίνωσε σε διεθνή πρακτορεία ο δικηγόρος της.

Η Τριστάν Μπανόν, μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος ηλικίας 31 ετών, είχε αφηγηθεί το Φεβρουάριο του 2007 σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν. Το όνομα του σημερινού επικεφαλής του ΔΝΤ είχε πάντως καλυφθεί με ένα «μπιπ» κατά τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής.

Την εποχή εκείνη «η Τριστάν είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση», σύμφωνα με το δικηγόρο Νταβίντ Κουμπί. Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία, διευκρίνισε ο Κουμπί.

Πηγές: tanea.gr, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στρος Καν, Πάρε τα ΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου