Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Βουλιάζει στα χρέη η ΝΔ

Σε διακανονισμό με ΔΕΗ και ΟΤΕ!

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της χώρας παρουσιάζει σήμερα στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς, όμως την ίδια ώρα η οικονομική κρίση του κόμματός του γίνεται όλο και βαθύτερη.    Το χθεσινό ρεπορτάζ του iefimerida.gr με το οποίο αποκαλύψαμε ότι περίπου 380 υπάλληλοι της Ρηγίλλης παραμένουν απλήρωτοι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, είναι ένα μόνο μέρος της ζοφερής πραγματικότητας για τα κομματικά ταμεία της ΝΔ.

Τα χρέη του κόμματος σε τράπεζες ξεπερνούν τα 127 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν δοθεί δάνεια με εγγύηση τα χρήματα που θα πάρει η Νέα Δημοκρατία από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι το 2016. Στο λογιστήριο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ένας ατέλειωτος κατάλογος με επαγγελματίες που δούλεψαν για να εγκατασταθεί το κόμμα στα νέα του γραφεία στη Συγγρού αλλά παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Τα κονδύλια είναι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρών και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αν δεν εξοφληθούν άμεσα κινδυνεύουν με επαγγελματική καταστροφή.  

Είναι τόσο μεγάλο το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία που, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Θανάσης Σκορδάς έδωσε εντολή να γίνουν διακανονισμοί για την αποπληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ για να έχουν ρεύμα και τηλέφωνο τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όσον αφορά τους μισθούς των 380 εργαζομένων, χθες το πρωί κυκλοφόρησε μια πληροφορία ότι επρόκειτο να μπει το μισό δεκαπενθήμερο του Απριλίου στους λογαριασμούς τους στην Αγροτική Τράπεζα αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη.

Μια δεύτερη φήμη που κυκλοφόρησε ήταν ότι η καταβολή του συγκεκριμένου ποσού θα γίνει μέχρι την επόμενη Δευτέρα 16 Μαΐου. Ακόμα κι αυτό αν γίνει όμως θα υπάρχει σε εκκρεμότητα το άλλο μισό δεκαπενθήμερο αλλά και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου που θα έχει κλείσει ήδη.

Μ' αυτά και μ' εκείνα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Προσωπικού Θανάσης Σδράλλης, ο οποίος είναι εκ των προερχόμενων από την Πολιτική Άνοιξη και στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζει πλέον τεράστιο πρόβλημα με τους υπαλλήλους οι οποίοι βλέπουν τις μέρες να περνούν και να μην βλέπουν το χρώμα του χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία χρωστά 105.000.000 στην Αγροτική Τράπεζα, με λήξη σύμβασης το 2013 και 15.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, με λήξη σύμβασης το 2015.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου