Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η υποκρισία του Σαμαρά

Με το περίφημο Ζάππειο 2 δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα, καθώς η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος, και όχι της λύσης.

Νομίζω πως όσοι περιμένουν συνταρακτικά νέα από το Ζάππειο 2, όπως το λένε, θα απογοητευθούν. Στα ίδια, πάνω-κάτω, θα είμαστε. Δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Να θολώσει, ναι. Να ξεκαθαρίσει, όχι.

Και πάντως η ηγεσία της ΝΔ, δεν πρόκειται να αλλάξει θέσεις. Ούτε ισχυρισμούς. Κι ας θέλει η βάση της άλλα…

Θα συνεχίσει να ισχυρίζεται λοιπόν η ηγεσία της ΝΔ, πως οι προτάσεις της είναι ρηξικέλευθες, και θα θέλει να μας κάνει και να το πιστέψουμε κιόλας. Και θα φταίμε μάλιστα που δεν θα το πιστεύουμε.

Είπαμε: δεν μπορεί το παλιό να χτίσει το καινούριο. Πόσο μάλλον που το παλιό είναι πέρα για πέρα σάπιο και από χέρι καμμένο.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές και οι προτάσεις της ηγεσίας της ΝΔ στο Ζάππειο 2, όταν ούτε να κυβερνήσουν τώρα δεν θέλουν. Τώρα που έπρεπε να έχουν βραχνιάσει ζητώντας εκλογές. Ζητώντας κάθαρση, τιμωρία, νομιμότητα. Τώρα που θα ‘πρεπε να μη σταματάνε να μιλάνε για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, για την άκυρη δανειακή, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ.

Ακούσατε τίποτε; Μήπως ακούσατε να μαζεύουν κόσμο στις άδειες οργανώσεις βάσης τους; Ούτε αυτό.

Τι ακούσατε; Οτι συμφωνεί και η ΝΔ, “επι της αρχής” με τις ιδιωτικοποιήσεις. Και άρα τι το χρειαζόμαστε το Ζάππειο 2 για να βγάλουμε συμπέρασμα;

Κατά του Μνημονίου, αλλά το Μνημόνιο είναι συνταγματικό.
Κατά των μέτρων, αλλά ψηφίζουν τα περισσότερα.
Κατά του ξεπουλήματος, αλλά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων “επί της αρχής”.

Ενα κατά χωρίς αλλά έχουν; Εμ, δεν έχουν.

Κι ο λαός; που είναι ο λαός; Πότε τον φώναξε η ηγεσία της ΝΔ τον λαό; Πότε τον εμπιστεύθηκε; Α, τότε με την εκλογή προέδρου. Και μετά; Δεν ξανα-χρειάστηκε η ηγεσία της ΝΔ τον λαό μετά;

Εμείς, οι “άρρωστοι” με τα πολιτικά, μπορεί να κάτσουμε και να διαβάσουμε και να μελετήσουμε το τι θα πουν στο Ζάππειο 2. Αλλά δεν έχει σημασία.

Κι ο πολύς λαός, που δεν θα δώσει καμμία απολύτως σημασία, λόγω ενστίκτου, ίσως κάνει καλύτερα από μας. Δεν θα χάσει τουλάχιστον τον χρόνο του.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Διαβάστε τι λέει ο tsilivithras στα σχόλια αυτής της ανάρτησης για την στάση που πρέπει να έχουμε απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Αν μη τι άλλο, έχει ζωντάνια. Και όπως πάντα χείμαρος. Δείτε και τα άλλα σχόλια που έχει κάνει στη συζήτηση που ανοίξανε με τον χρηχα πάνω στο ίδιο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου