Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

The Sydney Morning Herald: “Πετάξτε έξω την Ελλάδα που κλέβει πριν η σαπίλα παραλύσει όλο τον κόσμο”

αρχείο λήψηςΣκέτο «δηλητήριο» για την Ελλάδα και τους Έλληνες ήταν το κύριο άρθρο γνώμης που δημοσίευσε μια από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες εφημερίδες της Αυστραλίας και που ήταν το αποκορύφωμα μιας εβδομάδας με ιδιαίτερα αρνητικά δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου για την ελληνική οικονομία.

Το άρθρο του Paul Sheehan στην εφημερίδα «The Sydney Morning Herald» δεν αναφερόταν όμως μόνο στην οικονομία. Με αφορμή ην οικονομική κρίση, παρουσίαζε την Ελλάδα ως «έθνος απατεώνων», γεγονός που προκάλεσε οργή και έντονες αντιδράσεις.

Στο συγκεκριμένο άρθρο υποστηρίζεται ότι «το εθνικό σπορ της Ελλάδας είναι η κοροϊδία και η εξαπάτηση σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής».

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Ελληνικού Προξενείου του Σίδνεϊ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία, απέστειλε άμεσα απαντητική επιστολή στην εφημερίδα, απαιτώντας τη δημοσίευσή της και ανατρέποντας με επιχειρήματα και στοιχεία έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του σχολιαστή.

Η εφημερίδα «The Sydney Morning Herald» θεωρείται από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο έγκυρες εφημερίδες της Αυστραλίας με κυκλοφορία κοντά 300.000 φύλλα ημερησίως.

Το άρθρο του Paul Sheehan έχει τίτλο «Πετάξτε έξω την Ελλάδα που κλέβει πριν η σαπίλα παραλύσει όλο τον κόσμο» («Throw out cheating Greece before the rot cripples rest of the world») και ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα, αν και μακρινή χώρα με οικονομία μικρού μεγέθους, αντιμετωπίζει προβλήματα χρέους τα οποία επηρεάζουν γενικότερα την παγκόσμια οικονομία και ειδικότερα την απόδοση των καταθέσεων των Αυστραλών» εν είδει εισφορών για εφάπαξ καταβολή τους μετά τη σύνταξη (superannuation). Ο αρθρογράφος, μάλιστα, διατυπώνει την άποψη ότι «το εθνικό σπορ της Ελλάδας είναι η κοροϊδία και η εξαπάτηση σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής».

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι είναι απαραίτητο «να πετάξουν έξω τη χώρα από τους κόλπους της ευρωζώνης» και να συνειδητοποιήσουν τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στο σύνολό της ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε στην ευρωζώνη, αλλά ούτε και στην Ε.Ε., παρά τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται και έχουν βυθίσει τη χώρα στην ύφεση». Ωστόσο, σημειώνει ότι οι Έλληνες «δεν αξίζουν τη συμπάθεια ούτε την κατανόηση της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις παρουσιάζουν ψευδή οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να ενταχθούν στην ΟΝΕ, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σήμερα σε καρκίνωμα για την ευρωζώνη».

Εν συνέχεια, ο αρθρογράφος αναφέρεται στο «εθνικό άθλημα» της Ελλάδας, το ποδόσφαιρο, το οποίο επίσης «χαρακτηρίζεται από κοροϊδία και εξαπάτηση» και προβάλλει ως αιτιολόγηση «την υπόθεση παράνομων στοιχημάτων και στημένων αγώνων, η οποία στοιχειοθετήθηκε από την ΟΥΕΦΑ πριν από δύο χρόνια, ενώ η ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική άρνησης και πλάνης, ουδέποτε έδωσε επίσημη απάντηση στις κατηγορίες ούτε έλαβε ποτέ επίσημη θέση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί η υπόθεση στο ελληνικό δικαστήριο και να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα».

Πηγή

Για όποιον ενδιαφέρεται το άρθρο του Paul Sheehan με τίτλο “Throw out cheating Greece before the rot cripples rest of the world” βρίσκεται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου