Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η επίθεση του γερμανικού τύπου στην Ελλάδα …Ποιοι κρύβονται από πίσω!

ff  "Θα στηρίξουμε την Ελλάδα αν φύγει από το ευρώ"

Πλήθος και σήμερα τα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο για την Ελλάδα και το σενάριο εξόδου από το ευρώ. Ανάμεσά τους ένας απολογισμός για τα δύο χρόνια του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Σε σχόλιο με τίτλο «Ειδική οικονομική ζώνη για την Ελλάδα» η Frankfurter Allgemeine Zeitungπαρατηρεί στο πρωτοσέλιδο: «Ο απολογισμός μετά από δύο χρόνια πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου και τρεισήμισι δεκαετίες οικονομική κακοδιαχείριση: Η ελληνική οικονομία κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική είναι. Στην Ελλάδα κυριαρχεί μια νοοτροπία, που είναι εμπόδιο για την ύπαρξη συγκροτημένου κράτους. Μια τάξη πολιτικών που έχει αποτύχει. Ένα εκλογικό σώμα που βοήθησε επανειλημμένα την τάξη των πολιτικών να αναρριχηθεί στην εξουσία. Και έναν πρωθυπουργό που δεν δίνει την εντύπωση ότι πιστεύει ακόμα στην αλλαγή...»

«Στη Γερμανία το υπουργείο Οικονομίας κατέθεσε προτάσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να διοργανώσει σύνοδο επενδυτών για την Ελλάδα. Επιπλέον το Βερολίνο θεωρεί ως μια καλή ιδέα τη δημιουργία ενός “ελληνο-ευρωπαϊκού μοντέλου περιφερειών με ειδικό οικονομικό καθεστώς“. Ίσως η Κίνα που επενδύει ούτως ή άλλως σε ελληνικά λιμάνια να ενδιαφέρεται για μια “ειδική οικονομική ζώνη“ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Η 6η δόση εξαρτάται από την τρόικα»

#b#Ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel απαντά στο ερώτημα για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ:

«Ελπίζω ότι o νέος δρόμος που ακολουθείται τώρα θα έχει επιτυχία γιατί συνδυάζει αρμονικά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης από ελληνικής πλευράς. Αν όμως κυβέρνηση και κοινοβούλιο δεν θελήσουν να συνεχίσουν στο δρόμο αυτό, τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις αγορές να μας υποδείξουν πoια είναι η πραγματικότητα. Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδα από την ευρωζώνη."

Στη συνέντευξη ο Χορστ Ζέεχοφερ τονίζει ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης στην Ελλάδα προϋποθέτει το πράσινο φως της τρόικας. Αναφερόμενος στο υποθετικό ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δηλώνει: «Σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη δεν θα αφήσουμε αβοήθητη τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα να θωρακίσει τις τράπεζές της και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη."

Απαραίτητοι για την εξυγίανση οι αυστηρότεροι κανόνες

#b#Το περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί συνέντευξη με τον επικεφαλής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν, ο οποίος αναφέρεται στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της:

«Στόχος είναι να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν. Δεν βοηθά να συζητάμε υποθετικά σενάρια για το τι θα γίνει αν η ελληνική κυβέρνηση λάβει διαφορετικές αποφάσεις. Πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι εν τέλει αυστηρότεροι κανόνες αν παραβιάζονται συνεχώς χωρίς καμία συνέπεια; Τότε κανείς δεν θα είχε κίνητρα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών», καταλήγει ο επικεφαλής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Αφροδίτη….πνίγεται

#b#Με τίτλο «Η ευρωκρίση στην Ελλάδα - Χάθηκαν τα χρήματά μας;» το περιοδικό Focusκυκλοφορεί με εξώφυλλο την Ακρόπολη και τηn Αφροδίτη της Μήλου με ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ στο κεφάλι να βουλιάζουν στη θάλασσα. Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Δισεκατομμύρια για το τίποτα. Η Μέρκελ σε πολύ δύσκολη θέση. Τι πρέπει να γνωρίζω για τις αποταμιεύσεις μου». Το κύριο άρθρο του περιοδικού αναφέρεται στις δυσκολίες που έχει η Ελλάδα να τιθασεύσει την κρίση, ενώ την ίδια στγμή χώρες με υπερβολικό χρέος όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία σημειώνουν σημαντικές προόδους. Το περιοδικό φιλοξενεί συνέντευξη του Χανς Βέρνερ Ζιν, επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει για ένα διάστημα από την ευρωζώνη. Διαφορετικά, πιστεύει ο ειδικός, απειλείται με πτώχευση ακόμα και η Γερμανία.

Πηγή

Αναλυτική περιγραφή για τα τεκταινόμενα της επίθεσης των Γερμανών, ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση και οι λόγοι που εξηγούν την ανθελληνική συμπεριφορά τους, αναλύονται διεξοδικά στο κείμενο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ με τίτλο “Γερμανία”... το χαϊβάνι της Ευρώπης

Καλή ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου