Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στα τάρταρα το χρηματιστήριο της Γερμανίας

cross

«PEKBIEM» για τον τραπεζικό κλάδο αποτέλεσαν οι συναλλαγές χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και οι φόβοι νέας ύφεσης εξαιτίας της καθίζησης της οικονομικής δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών προκάλεσαν κύμα απωλειών στις αγορές με επίκεντρο το άλλοτε κραταιό χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ο δείκτης DAX30 του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης κατρακύλησε, εχθές, σε ποσοστό 5,28%, επανερχόμενος στο χαμηλότερο επίπεδο σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο της διετίας και κλείνοντας κοντά στις 5.245 μονάδες.

Χαρακτηριστικά, η μετοχή της Deutsche bank υπέστη πολύ μεγάλη απώλεια --σχεδόν 9% (8,86%)--.

Τους επενδυτές του γερμανικού χρηματιστηρίου ανησυχούν η οικονομική υγεία τόσο της ευρωζώνης, όσο και της διεθνούς οικονομίας στο σύνολό της.

Μετά την πρώτη Αυγούστου ο δείκτης DAX30 έχει απολέσει το 27% της αξίας του. --Εξάλλου, αισθητές ήταν, χθές, οι μειώσεις βασικών δεικτών και σε άλλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ενδεικτικά, στο Λονδίνο ο βασικός δείκτης απώλεσε εχθές 3,58% της αξίας του, στη Μαδρίτη ο βασικός δείκτης απώλεσε από την πλευρά του το 4,69% της αξίας του, παλινδρομώντας στο επίπεδο των 8.060 μονάδων, την ώρα που και στο Μιλάνο ο βασικός δείκτης είχε τελική ημερήσια απώλεια 4,83% .

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου