Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Focus: “Αντικατάσταση της Ελλάδας από την Τουρκία στην Ευρωζώνη!”

  • b-german-idiot-focusFocus: “Όμηροι των Ελλήνων ή συνεργάτες των Τούρκων;”

Με σημερινό του δημοσίευμα, το γερμανικό περιοδικό Focus προτείνει την αντικατάσταση της Ελλάδας από την Τουρκία στην Ευρωζώνη, με δεδομένο ότι η μία είναι μια προβληματική χώρα, ενώ η άλλη είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία, προτείνει ο διευθυντής του Focus, Uli Dönch

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους ώστε να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να καταστεί δυνατή η ύπαρξη μιας Ευρώπης δύο, ακόμα και τριών, ταχυτήτων, με ισχυρό και σταθερό πυρήνα, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η Τουρκία.

«Μια προβληματική κατάσταση αφήνει τη ζώνη του ευρώ και αντικαθίσταται από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα», σημειώνει ο διευθυντής του περιοδικού, ο οποίος αντιπαραβάλει την αφερεγγυότητα της Ελλάδας με την εικόνα της Τουρκίας.

Ο Dönch αναγνωρίζει πως «για τους περισσότερους η ιδέα μπορεί να είναι ένα σοκ. Ένα μουσουλμανικό κράτος στην χριστιανική Ευρωπαϊκή Ένωση. Με καθαρά οικονομικούς όρους όμως –συνεχίζει- η ένταξη της Τουρκίας θα ήταν η απάντηση στην ερώτηση: “Αν όχι η Τουρκία, ποιος άλλος;”», πρόσθεσε.

Λόγω των οικονομικών προκλήσεων, σημειώνει, οι Ευρωπαίοι πρέπει να σκεφτούν πιο «φρέσκα» και να μη δώσουν σημασία στο έλλειμμα δημοκρατίας και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα περιμένει για πάντα την ΕΕ, η Ευρώπη θα χάσει η ευκαιρία να αποκτήσει ένα δυνατό συνεργάτη και η τύχη της θα συνεχίσει να προσδιορίζεται από τα προβληματικά κράτη, γνωστά ως «PIGS» (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία).

«Διώξτε τα κράτη-παρίες και φωνάξτε την Τουρκία. Θα χάσουμε την ευκαιρία και θα καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης τα PIGS, όπως η Ελλάδα.», καταλήγει.

Πηγές: iefimerida.gr, voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου