Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαπλώνονται σε όλη τη Γερμανία οι εμπρησμοί αυτοκινήτων

berolino-emprismoi_425x

Η έξαρση των εμπρησμών σταθμευμένων αυτοκινήτων εξαπλώθηκε από την πρωτεύουσα της Γερμανίας στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, όπου έντεκα οχήματα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως το πρωί σήμερα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι εμπρησμοί στο Βερολίνο αποδίδονται από τις αρχές σε ακροαριστερούς που στοχοποιούν τις αρχές και ευκατάστατους πολίτες, ωστόσο ορισμένα περιστατικά είναι, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, απλές εκδηλώσεις εφηβικής παραβατικότητας χωρίς πολιτικά κίνητρα.

Τρία οχήματα πυρπολήθηκαν σε χώρο στάθμευσης στην πόλη Φράιμπουργκ ιμ Μπράιγκσαου, σύμφωνα με τις αρχές. Ένα σκούτερ που ανήκε σε δημόσιο λειτουργό και βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινή οδό επίσης πυρπολήθηκε. Η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε πως υποπτεύεται αριστεριστές για τους εμπρησμούς μετά την έξωσή τους από ένα άδειο οικόπεδο όπου ζούσαν σε τροχόσπιτα την περασμένη εβδομάδα.

Στην κοντινή περιοχή Έσλινγκεν, τρία οχήματα και τρία τροχόσπιτα πυρπολήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας. Στην Βάιλ αμ Ράιν, ένα μικρό φορτηγό σταθμευμένο κοντά σε συνοριακό πέρασμα προς την Ελβετία απανθρακώθηκε.

Οι δράστες συνήθως ανάβουν φυτίλια αργής καύσης κάτω από τις μηχανές των αυτοκινήτων. Αστυνομικοί λένε ότι είναι δύσκολο να συλληφθούν, καθώς έχουν φύγει πολύ πριν από την εκδήλωση των πυρκαγιών. Επικριτές της κυβέρνησης έχουν κατηγορήσει την αστυνομία του Βερολίνου ότι έχει απολέσει τον έλεγχο και αδυνατεί να επιβάλει το νόμο και την τάξη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου