Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Alpha Bank & Eurobank …Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο

Κοίτα μια ωραία συγχώνευση…

Πάμε στο deal μεταξύ KwstoLatsi και Χάρη που γίνεται στην χώρα neverland…

paboukis_katar-425x288

Καταρχήν ΠΡΟΒΑΤΑ πουθενά στον κόσμο την τελευταία πενταετία που σοβεί η Τραπεζική Κρίση- διότι άλλη κρίση δεν υπάρχει και μην ακούτε τις μπούρδες που σας γράφουν από δημοσιοκάφροι μέχρι morfonioi της φάπας- δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των Τραπεζών με συγχωνεύσεις μεταξύ ημιθανών παρά μόνο με πλήρη εξαγορά και εκκαθάριση. Το deal γίνεται για να κονομήσουν οι Τραπεζίτες και οι μεσίτες – μ’αυτούς θ’ασχοληθώ παρακάτω.

Θα μου πείτε μα καλά ο ΚΕΛΕΜΠΙΑΣ που έχει λεφτά με τη σέσουλα δεν το βλέπει; Δεν μ’ενδιαφέρει τι βλέπει κι αν το βλέπει το κάθε πιθήκι. Τα ίδια με ρωτούσατε τότε με την CITI bank που μπαίνανε οι πρίγκηπες από την πιθήκοland και αγoράζαν ποσοστά στα 30$ στα 14$ και στα 5$. Τι κέρδισαν; ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ!  ΕΓΩ τότε τους αφιέρωνα το τραγούδι: Δύσκολος καιρός για πρίγκηπες. Εσείς βέβαια γελούσατε και δώστoυ να κάνετε αγορές με λεφτά monopoly και να κλαίει ο καημένος ο marinis που τα παίρνατε όλα και τον αφήνατε στην άκρη.

Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο. Θα σας θέσω ερωτήματα χωρίς να σας δώσω απαντήσεις. Προσπαθήστε να δείτε πόσα από αυτά θ’απαντηθούν τις επόμενες μέρες. Όσο πιο πολύ στο σκοτάδι μείνετε και όσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν τα ΜΜΕ για το deal τόσο χειρότερα θα είναι αυτά που σας περιμένουν.  Πάμε λοιπόν:

  • Ο Χάρης παρουσίαστηκε ως το δεξί χέρι του Γιώργου. Ο Χάρης ήταν αυτός που έφερε τον ΚΕΛΕΜΠΙΑ στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια και το διαφημίσανε σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Πως γίνετε να έχει παραιτηθεί τρεις μέρες πριν την ανακoίνωση του deal; Λέτε να μην το ήξερε ο Χάρης όταν ο Beny το γνώριζε από την Τρίτη – όπως διαδόθηκε εκ των υστέρων από δημοσιογράφους που όλα τα ξέρουν νωρίτερα αλλά τα γράφουν αργότερα στον κόσμο;

  • Ο λόγος της παραίτησης του Χάρη λόγω της μη ύπαρξης υπουργείου Surfing ήταν προσχεδιασμένος. Γι’αυτό και όταν παραιτήθηκε το δεξί χέρι του Γιώργου δεν κουνήθηκε φύλο. Το θέμα είναι ποιος ή ποια οικογένεια ή ποιος αδερφός μπορούσε να το προσχεδιάσει και να το εκτελέσει;

  • Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι ήταν οι σύμβουλοι από κάθε πλευρά στις διαπραγματεύσεις. Διότι δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες διαπραγματεύσεις και να μην έχει το κάθε εμπλεκόμενο μέρος από δύο συμβούλους μίνιμουμ. Είχε κάποια σχέση και ο Χάρης; Γενικά σε τέτοιες συμφωνίες οι σύμβουλοι ένα 5% το μοιράζονται ΑΝΕΤΑ.

  • Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες ο νέος επενδυτής θα βάλει 500 εκ άμεσα και άλλα 1000 εκ ευρώ αργότερα. Σήμερα και οι δύο τράπεζες στο market αξίζουν 2 δις ευρώ. Με 1,5 δις θα μπορούσε να βρεθεί να ελέγχει πάνω από 50% όμως αυτός περιορίζεται στο ταπεινό 20%. Γιατί;

  • Γιατί ο ΚΕΛΕΜΠΙΑΣ θέλει να βάλει 500 ζεστά εκατομμύρια για να πάρει το 15-20% ενός ομίλου με τα εξής χαρακτηριστικά:

    1. Η κάθε μια τράπεζα χρωστά στο κράτος της NeverLand από 1 δις ευρώ άρα μετά τη συγχώνευση θα χρωστούν 2δις ευρώ – για την ακρίβεια 1915 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά αν δεν πληρωθούν τότε το κράτος θα μπορεί να τα μετατρέψει σε κοινές μετοχές με τιμή εξάσκησης την ονομαστική τιμή λογικά του νέου ομίλου.

    2. Ο νέος όμιλος θα κατέχει 12 δις ευρώ ομόλογα thw NeverLand τα οποία στο πρώτο κούρεμα που γίνεται για την ψαλίδα είναι της τάξης του 21%. Αυτό σημαίνει 2,52 δις ευρώ διαγραφή. Ωραία προίκα και που να πάει το ψαλίδι πιο βαθιά που θα πάει!

    3. Ο νέος όμιλος θα έχει 98 δις ευρώ δάνεια. Στο 15% να σταμητήσουν οι επισφάλειες -που αποκλείεται με τέτοια ύφεση να φτάσουν στο 40%- θα πρέπει να διαγράψουν 14,7 δις ευρώ.

    4. Ο νέος όμιλος θα έχει ίδια κεφάλαια περί τα 8 δις ευρώ άντε και 1,5 δις ευρώ που ακούγεται ότι θα είναι η αύξηση 9,5 δις ευρώ. Με βάση τις παραπάνω ΠΟΛΥ συντηρητικές προβλέψεις που σας έγραψα θα χρειαστεί να διαγράψει 16,615 δις ευρώ. Δηλαδή αν δεν κάνει άλλη ΑΜΚ θα γυρίζει σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ της τάξης των 7,115 δις ευρώ.  Θα μου πείτε σιγά μωρέ οι ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ έχουν λεφτά θα κάνουν νέα ΑΜΚ 9 δις ευρώ ώστε να έχουν και μερικά ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ θετικά. Λεφτά έχουν αν έχουν και μυαλό γιατί δεν κτίζουν μια τράπεζα από την αρχή με τόσα λεφτά;

    5. Ο νέος όμιλος θα έχει και καταθέσεις 77 δις ευρώ. Οπότε ο λόγος δανείων / καταθέσεις θα φτάσει στο 1,3. Υπενθυμίζω ότι στα 48 ευρώ η ΕΤΕ είχε τον ίδιο λόγο!!!!!!

Κατάλαβες frapeziti πως παίζουν τα μεγάλα παιδιά;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου