Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

FT: "Βλέπουν" υπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου

Τον απατεώνα Παπαδήμο, τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας, που "μαγείρευε" τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, που "ανταμείφθηκε" με την θέση του αντιπροέδρου στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Εβραίου Τρισέ και των άλλων Εβραίων τοκογλύφων, “βλέπουν” οι Financial Times ως ενός από τους πιθανούς “έμπειρους” τεχνοκράτες, που θα συμμετάσχουν  σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, η οποία θα έχει τη διετή εντολή να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κοινώς το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πείσει τους υπουργούς για την αναγκαιότητα του μνημονίου θα διορίσει έμπειρους τεχνοκράτες σε τουλάχιστον έξι σημαντικά υπουργεία ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει δέχθει κρούσεις για "υπουργοποίηση" από το Μέγαρο Μαξίμου και στο παρελθόν.

«Το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας και τέως αντιπροέδρου της ΕΚΤ, αναφέρεται για πιθανή συμμετοχή σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον κ Παπανδρέου, που θα έχει την διετή εντολή να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου προσπαθεί εν μέσω της απειλής μαζικών αποχωρήσεων σοσιαλιστών βουλευτών και των πρωτοφανών διαδηλώσεων που κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας, να εξασφαλίσει την υποστήριξη της «κερματισμένης» κυβέρνησής του για το νέο πακέτο λιτότητας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

με πληροφορίες από “imerisia.gr”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου