-Κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες…
Η οργή των Αγανακτισμένων πολιτών συγκλονίζει τη πλατεία Συντάγματος, συγκλονίζει την Ελλάδα.
Οι πολίτες οργισμένοι από την ατιμωρησία δεκαετιών ξεσπούν κατά του «αυτονόητου» στόχου.
Μόνο που στην υπόθεση της ανομίας και της ατιμωρησίας εμπλέκονται και με πρωταγωνιστικό τρόπο μάλιστα οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.
Είναι η Δικαιοσύνη εκείνη που αφήνει τους κλέφτες ατιμώρητους να χλευάζουν την αξιοπρέπειά μας.
Η ανάγκη ενός Αντόνιο Ντι Πιέτρο αλά Ελληνικά, γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επιτακτική καθώς οι πολίτες διαπιστώνουν πως κάτι σάπιο υπάρχει και στο Βασίλειο της ακριβοπληρωμένης Δικαιοσύνης.
Αν υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που εμποδίζουν την απονομή της Δικαιοσύνης οφείλουν οι λειτουργοί της τελευταίας να τις καταγγείλουν δημόσια.
Οφείλουν όμως και οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς της χώρας, υπερασπιζόμενοι το κύρος της Δικαιοσύνης, να επιτρέψουν να λάμψουν στους κόλπους της οι προβολείς της αλήθειας.
«Όλα στο φως» με την ουσιαστική σημασία της έννοιας.
Μια τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε να ξεκινήσει με την δημοσιοποίηση όλων των «πόθεν έσχες» των λειτουργών της Δικαιοσύνης- των συνταξιούχων συμπεριλαμβανομένων, από τότε ξεκίνησε το «πόθεν» και το «έσχες».
Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας οφείλουν οι λειτουργοί της ν αναρτούν στο διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες», για να προστατέψουν ως κόρη οφθαλμού το κύρος της, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.
Άλλωστε οι κακόβουλες-να δεχθούμε-διαδόσεις για πλουτισμό κάποιων επίορκων λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι φήμες για βίλες στα βόρεια και τα νότια προάστια και για αδικαιολόγητες καταθέσεις συναδέλφων τους, θα έπρεπε ήδη να είχαν σημάνει συναγερμό στους κόλπους της.
Οι άνθρωποι που καλούνται να απονείμουν Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν ν ακουσθεί αυτό που είναι σύνηθες για κάποιους πολιτικούς: Εισήλθαν πένητες στη πολιτική και την εγκατέλειψαν βαθύπλουτοι!
Τώρα, όσο είναι ακόμη καιρός και πριν οι Αγανακτισμένοι πολίτες αρχίσουν να διαδηλώνουν έξω από τον Άρειο Πάγο, θα πρέπει όλα τα «πόθεν έσχες» των λειτουργών της Δικαιοσύνης να αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
Θα πρέπει επίσης να δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των επίορκων δικαστών και εισαγγελέων.
Μόνο μ αυτό τον τρόπο η Δικαιοσύνη θα προασπίσει το κύρος της…
Αβραάμ Δ. Πιερίδης,
πολιτικός μηχανικός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου