Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μεγάλες μπίζνες Ερντογάν - Νετανιάχου

ΕΒΡΑΙΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;
ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ;

Οι εξαγωγές του Ισραήλ προς την Τουρκία αυξήθηκαν με Τουρκοϊσραηλινή «κρίση»

Οι εξαγωγές του Ισραήλ προς την Τουρκία ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, παρά τη διπλωματική ένταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, αναφέρει μια έκθεση.

Οι εξαγωγές του Ισραήλ σύμφωνα και με το Διεθνές Ινστιτούτο Συνεργασίας, ανακοινώθηκε ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις αποδίδονται στις εξαγωγές από το Ισραήλ, των χημικών ουσιών και προϊόντων διύλισης πετρελαίου προς στην Τουρκία.

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2011, η Τουρκία εξήγαγε προϊόντα αξίας 579,3 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ και τα εισαγόμενα προϊόντα αξίας 397,3 εκατομμυρίων δολαρίων, έγραψε από την άλλη πλευρά η καθημερινή Hurriyet τη Δευτέρα.

Η Τουρκία πραγματοποίησε εξαγωγές ύψους 2,083 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και εισαγωγές 1,359 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, για αξίες των αγαθών από το Ισραήλ το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκε από το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Σίδηρος, χάλυβασ, προϊόντα αυτοκινητοβιομηχανίας, πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, ηλεκτρικά μηχανήματα, χημικά προϊόντα, δομικά υλικά, έτοιμα ενδύματα προϊόντων και τα προϊόντα μετάλλου, είναι τα κύρια προϊόντα που εξάγονται από την Τουρκία στο Ισραήλ.

Επιπλέον, έχει υπάρξει μια αύξηση των εξαγωγών από την Τουρκία, πλαστικών υλών, υφασμάτων, ημιπολύτιμων λίθων και εξοπλισμού μεταφορών, δήλωσε το Ισραηλινό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας επιδεινωθηκαν μετά την επίθεση του Τελ Αβίβ κατά του κομβόϊ σκαφών, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, στην οποία δολοφόνησε εννέα Τούρκους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το περασμένο έτος.

Περισσότεροι από 30.000 Τούρκοι, πραγματοποίησαν διαδήλωση εναντίον του Ισραήλ, στον κεντρικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Δευτέρας, για την επέτειο της Ισραηλινής δολοφονικής επιδρομής στον στολίσκο που κατευθυνόταν με τη βοήθεια για τους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Πηγή: TV Press
ΠΗΓΗ: http://www.rebelnews.org/business/middle-east/875156-israels-exports-to-turkey-increased

Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου