Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

“ Ναι σε όλα” από Ε.Βενιζέλο σε Ο.Ρεν και Ζ.Κ.Γιουνκέρ

ris2 Το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Σχέδιο θα τηρηθεί και θα εφαρμοστεί ως έχει χωρίς καμία απόκλιση διαβεβαίωσε στον Olli Rehn και τον Jean-Claude Juncker στις συναντήσεις που είχαν σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ε. Βενιζέλος,” δήλωσε Ευρωπαίος αξωματούχους στο Dow Jones Newswires.

Στην ίδια ώρα που στην Ελλάδα ο Ε.Βενιζέλος δήλωνε ότι θα κάνει “ αναδιαπραγμάτευση” και θα αλλάξει το “ Μνημόνιο 2″ και μάλιστα τις δηλώσεις του τις έκαναν και πρωτοσέλιδα οι κυριακάτικες με τους ισχυρισμούς του περί “ δίκαιης λιτότητας” κλπ. Κάποιοι ίσως να νομίζουν ότι το DJN δεν μεταδίδεται στην Ελλάδα και φλομώνουν στη … ”μούφα” τους ιθαγενείς


Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires “ Διαβεβαίωσε και τους δύο πως η Αθήνα θα υιοθετήσει το δεύτερο πακέτο μέτρων και θα κάνει το ίδιο στις συνεδριάσεις του Eurogroup and Ecofin σήμερα και αύριο. Μετά τις συζητήσεις η Αθήνα αναμένει την έγκριση της δόσης από την Ε.Ε.,” συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως η πέμπτη δόση ανέρχεται συνολικά σε 12 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 8,7 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στην Ε.Ε. και τα υπόλοιπα στο ΔΝΤ. Το ΔΝΤ αναμένεται να εγκρίνει τη δόση μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Καλά, δεν ξεκινάει αντάρτικο; Δεν θα ”αναδιαπραγματευθεί”; Έτσι απλά, όπως θα έκανε και ο Παπακωνσταντίνου που ον έστειλαν να ρυθμίσεις τους … ακάλυπτους χώρους, υποχώρησε ο Ε.Βενιζέλος;

Πέρα από αυτό υπάρχει και μια μικρή ακόμα λετπομέρεια “ Η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μπορούσαν να αποδεσμεύσουν έως τις αρχές Ιουλίου μέρος μόνο της επόμενης δόσης των δανείων των 12 δισ. ευρώ που έχουν υποσχεθεί κατ’ αρχήν προς την Ελλάδα, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της”, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς φθάνοντας στη Σύνοδο.

Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι “ πρέπει προπάντων να εξευρεθεί χρηματοδότηση για το βραχυπρόθεσμο διάστημα” υπέρ της Ελλάδας, εκτίμησε ο υπουργός. Υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να βρεθούν τα λίγο λιγότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι αναγκαία έως τις αρχές του Ιουλίου”, πρόσθεσε

Πηγή

Στην Αθήνα η Τρόικα

Κλιμάκιο του ΔΝΤ και της ΕΕ αναμένεται εκτάκτως στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα για να συναντηθεί με τον νέο υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη», δήλωσε στο Reuters στέλεχος της κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Άλλος αξιωματούχος είπε ότι μεταξύ άλλων θα συζητηθούν φορολογικά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου