Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δύσκολοι καιροί για Εβραίους

Είναι όμως καιρός να καταλάβουν ορισμένοι ότι η ιστορία όχι μόνο έχει συνέχεια, όχι μόνο δεν «τελείωσε» αλλά ίσως να βρίσκεται απλώς στην αρχή της.

 

(Στην φωτό βλέπετε της ‘μόδας’ μπλουζάκια που εμφανίστηκαν στην εβραίικη αγορά. Αυτό γράφει σε εβραϊκά και αγγλικά: «μία σφαίρα δύο νεκροί» έχοντας ένα στόχαστρο στραμμένο σε μια έγκυο Αράβισσα)

Τις ημέρες αυτές επικρατεί ιδιαίτερα μεγάλη κατήφεια μεταξύ των σιωνιστών ανά τον κόσμο. Το Ισραηλινό ψευδοκρατίδιο που σφετερίζεται παράνομα Παλαιστινιακά εδάφη επί δεκαετίες, αισθάνεται το έδαφος ασταθές κάτω από τα πόδια του. Η απέλπιδα προσπάθεια των Ισραηλινών για συκοφάντηση του αγώνα των Αιγυπτίων, των προθέσεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αλλά και της αμαύρωσης του ονόματος του El Baradei δείχνει ότι κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους μη δυνάμενοι να περισώσουν ούτε τα προσχήματα.

Το ξύπνημα των ανθρώπων της βόρειας Αφρικής προξενεί τριγμούς στην απάνθρωπη πολιτική του φασιστικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στο ψευτοκράτος των Εβραίων.

Ίσως, εκεί που δεν το περίμενε κανείς, οι σιωνιστές φασίστες να βρεθούν απομονωμένοι από όλον τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης όχι μόνο της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ευρώπης όπου το αντι-ισραηλινό αίσθημα είναι πλέον γιγαντωμένο σχεδόν σε όλες τις χώρες.

Τα γεγονότα στην Τυνησία, την Υεμένη, την Ιορδανία, τον Λίβανο και – το κυριότερο – στην Αίγυπτο, κάνουν τους αδίστακτους Εβραίους στρατοκράτες να χάνουν τον ύπνο τους.

Το εβραίικο «υπουργείο εξωτερικών» προσέλαβε ή σύναψε συμφωνίες με εταιρείες συμβούλων, διαφημιστές και δημοσκόπους σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την απίστευτα αρνητική εικόνα που μοιράζονται για το Ισραήλ σχεδόν το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών. Οι τελευταίες σχετικές έρευνες φαίνεται να είναι το λιγότερο αποκαρδιωτικές.

Για το πρόβλημα βέβαια αυτό δεν ευθύνονται μόνον τα εγκληματικά μυαλά που διατηρούν την εξουσία εντός του Ισραηλινού ψευδοκράτους αλλά και οι απανταχού της Γης άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από την πολιτικο-θρησκευτική ιδιότητα του Εβραίου και οι οποίοι ανέχονται και σιωπούν μπροστά στις απίθανες ωμότητες του «κράτους» που θεωρητικά τουλάχιστον, τους εκπροσωπεί. Η ανοχή τους αυτή είναι που αμαυρώνει κάθε τι θετικό που έχει να επιδείξει ο πληθυσμός τους πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Από την ενδιαφέρουσα ιστορία τους μέχρι την επιστημονική και τεχνική τους προσφορά. Όλα άκυρα !

Το ψευδοκράτος των φονιάδων του Παλαιστινιακού λαού βρίσκεται ηθικά και πολιτικά απομονωμένο από την Ευρώπη και περικυκλωμένο από την ισχυροποιούμενη συνεχώς Τουρκία, το ταχύτατα αναπτυσσόμενο Ιράν, τον Λίβανο και την Συρία. Χώρες καθόλου φιλικές ούτε προς την κουλτούρα ούτε προς την πολιτική των Ισραηλινών. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Παλαιστινιακός πληθυσμός αυξάνεται πολύ γρηγορότερα από ότι ο εβραϊκός εντός και εκτός του εβραίικου ψευτοκράτους, αλλά και μια μεγάλη ομάδα χωρών με τελευταία την Κύπρο αναγνώρισαν επίσημα το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Ίσως σε λίγες μέρες στην παρέα αυτή των χωρών να προστεθεί και ο πραγματικός γίγαντας του Αραβικού κόσμου: η Αίγυπτος. Ο γίγαντας αυτός που κρατήθηκε συνειδητά και με την βία στην διεθνή αφάνεια και την βαθιά ανέχεια από το στυγνό απολυταρχικό καθεστώς του Μουμπάρακ και των υπερατλαντικών πατρώνων του, φαίνεται να ξυπνά από έναν βαθύ και παρατεταμένο πολιτικό και κοινωνικό λήθαργο.

Είναι πράγματι ευκταία η καλύτερη δυνατή εξέλιξη που να ενισχύσει τα συμφέροντα και να καλυτερέψει την ζωή των εκατομμυρίων Αιγυπτίων πολιτών.

Στην σκοτεινή περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα με φράχτες, πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης και απίθανη υπερ-συντηρητικοποίηση, πραγματικά χρειάζεται μια αχτίδα φωτός, ένα καλό νέο από μια χώρα με την οποία διατηρούμε συνάφεια που χάνεται στο βάθος της ιστορίας.

Δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες και πανηγύρια. Τα ζητήματα είναι περίπλοκα και οι συσχετισμοί ιδιαίτερα ρευστοί. Είναι όμως καιρός να καταλάβουν ορισμένοι ότι η ιστορία όχι μόνο έχει συνέχεια, όχι μόνο δεν «τελείωσε» αλλά ίσως να βρίσκεται απλώς στην αρχή της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου