Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

“Είναι βέβαιο ότι η μαφία των ακινήτων έχει χρηματοδοτήσει Ντόρα και Νικήτα”

Διασυνδέσεις της επονομαζόμενης «μαφίας των ακινήτων» με πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει με συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Πρόκειται για τον δικηγόρο Αθηνών κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ο οποίος στη συνέντευξή του δηλώνει ότι πολιτικά πρόσωπα και αυτοδιοικητικοί παράγοντες συνδέονται με στενούς δεσμούς με το υπό εξάρθρωση κύκλωμα και ότι έχει καταθέσει στις ανακριτικές αρχές τις σχετικές καταγγελίες.
Ο κ. Παρασκευόπουλος ισχυρίζεται ότι «η σπείρα έχει υποστηρίξει την αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου», καθώς και ότι «έχει χρηματοδοτήσει τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη». Οπως εξηγεί, έχει καταθέσει σχετικά και για τις δύο υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ στη συνέντευξή του κάνει λόγο και για «δεκάδες ονόματα δικαστών, η πλειονότητα των οποίων δικάζει στο Εφετείο, οι οποίοι διευκόλυναν την οργάνωση». Μάλιστα τα ονόματα αυτά, όπως λέει, του τα είχαν αποκαλύψει ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.

Υποστηρίζει επίσης ότι στο παράνομο κύκλωμα, το οποίο με πλαστογραφίες και διάφορες απάτες υπεξαιρούσε ακίνητα μεγάλης αξίας σε πλειστηριασμούς, εμπλέκεται και ανώτατος δικαστικός τον οποίο η σπείρα αποκαλούσε «Τασούλη».
Ο 65χρονος δικηγόρος αναφέρει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Χαρακτηριστικά λέει ότι βρήκε στο γραμματοκιβώτιο μια σφαίρα από καλάσνικοφ μέσα σε φάκελο, αλλά δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει επειδή γι’ αυτόν «είναι θέμα αρχής η αποκάλυψη της αλήθειας».

-Πώς μπλεχτήκατε στην υπόθεση του κυκλώματος των πλειστηριασμών;
Στις 23 Ιουλίου 2009 προσελήφθηκα ως δικηγόρος στην εταιρεία του πολιτικού μηχανικού, κ. Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, με μηνιαία πάγια αντιμισθία 3.000 ευρώ. Με ενημέρωσαν ότι ο τομέας δραστηριοποίησης της εταιρείας «Ευαγόρας» ήταν η διαχείριση ακινήτων. Την επομένη κιόλας μου ανέθεσαν να δικάσω τρεις υποθέσεις αιτήσεων αναστολών στο διοικητικό πρωτοδικείο. Μόνο γι' αυτές μου τις υπηρεσίες ο κ. Γεωργιτσογιαννάκος μου έδωσε 3.000 ευρώ. Μία ημέρα μετά είδα στα γραφεία της εταιρείας και τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

-Πώς αντιληφθήκατε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά;

Με έστελναν με μία Μερσεντές με οδηγό σε εφορίες για να πηγαίνω ισολογισμούς εταιρειών παλαιότερων ετών, οι οποίες όπως αποδείχτηκε ήταν εικονικές. Μου είχαν πει ότι αν βρω κάποιες δυσκολίες στις εφορίες να μην επιμείνω και να φύγω. Επιπλέον, μου έκανε εντύπωση ότι κάναμε πολλά μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτων για μεγάλη χρονική διάρκεια, 25-30 χρόνια. Υστερα από έναν μήνα από την πρόσληψή μου ο αρχηγός της οργάνωσης κ. Γεωργιτσογιαννάκος μου είπε ότι όποιος έρχεται στην εταιρεία έρχεται με τα δύο, αλλά όταν φύγει χωρίς την άδειά μας τον πάνε τέσσερις.

-Εχετε ιδία άποψη για τέλεση παράνομων πράξεων;
Βεβαίως.
Για παράδειγμα, όταν άρχισε το δικαστηριακό έτος τον Σεπτέμβριο του 2009, με έστειλαν στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού για να διαπιστώσω αν ένα φοβερό οικόπεδο 1.500 τ.μ. ήταν του Γηροκομείου. Εν συνεχεία πήγαν και έκαναν κατάληψη στο συγκεκριμένο οικόπεδο και με θρασύτητα όχι μόνο έστειλαν εξώδικο, αλλά έκαναν και αγωγή στο Γηροκομείο με το σκεπτικό ότι καταπατά το οικόπεδο που τους ανήκει! Τον Οκτώβριο του 2009 είχα βεβαιωθεί ότι είχα μπλεχτεί στα δίχτυα πολυπρόσωπης και πολυσχιδούς εγκληματικής οργάνωσης και γι’ αυτό τον λόγο κατέφυγα στην Ελληνική Αστυνομία.
Αξίζει να σημειώσω ότι στις 5 Δεκεμβρίου ο αρχηγός του κυκλώματος μου πρότεινε να κάνω, όπως χαρακτηριστικά είπε, πλαστογραφίες και απάτες αντί 8.000 ευρώ τον μήνα, παραχωρώντας μου και ένα οικόπεδο στο Ψυχικό, αλλά αρνήθηκα. Νωρίτερα, ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης και ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος μου είχαν αποκαλύψει πολλά ονόματα δικαστών με τους οποίους μου είπαν πως συνεργάζεται η σπείρα.

-Μιλάτε ευθέως για ύπαρξη νέου παραδικαστικού κυκλώματος…

Ακριβώς. Ο δικηγόρος κ. Πέτρος Λεωτσάκος μου έδωσε, κατ’ εντολή του Γιοσάκη, όπως μου είπε, δεκάδες ονόματα δικαστών, η πλειονότητα των οποίων δικάζει στο Εφετείο, οι οποίοι μου είπε πως διευκόλυναν την οργάνωση. Μεταξύ των δικαστών που συνεργάζονται με την οργάνωση είναι και ανώτατος δικαστικός. Ο αρχηγός του κυκλώματος μάλιστα τον προσφωνούσε «Τασούλη μας», απαριθμώντας μου τα «ευεργετήματα» που έλαβε από τις υπηρεσίες που παρείχε στο κύκλωμα. Ολα τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ομως η οργάνωση, εκτός από τους ανωτέρω δικαστικούς, είχε και σχέσεις με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. 

-Τι εννοείτε;
Εχω κάνει εκτενή ενημερωτικά σημειώματα τόσο στην Ασφάλεια όσο και στην Εισαγγελία Εφετών αναφορικά με τις σχέσεις της οργάνωσης με τον κ. Πέτρο Μαντούβαλο. Στην εταιρεία ήμασταν σίγουροι για την απόφαση σχετικά με την υπόθεση του Μαντούβαλου δέκα ημέρες πριν από την εκδίκασή της. Μας το είπε εν ολομελεία ο αρχηγός της σπείρας: «Και ξέρετε ποια θα είναι η απόφαση: Ο Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθώοι, Μπολέτσης και Καλούσης ένοχοι». «Πού το ξέρετε;» ρώτησα. «Περιμένετε και θα δείτε», απάντησε ο κ. Γεωργιτσογιαννάκος για να επαληθευτεί πανηγυρικά λίγες ημέρες αργότερα. Μετά ταύτα έγιναν πολλές συζητήσεις και έμαθα ότι οι συναντήσεις των κυρίων Μαντούβαλου και Μπολέτση με την οργάνωση έγιναν σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο του Πειραιά.

-Πώς συνάγετε αυτό το συμπέρασμα;
Οπως έχω καταθέσει και στην Ασφάλεια και στην Εισαγγελία Εφετών, τόσο ο αρχηγός της οργάνωσης όσο και ο Γιοσάκης, όπως επίσης και ο Λεωτσάκος, μου είπαν ότι ο Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθωώθηκαν αντί ανταλλάγματος. Μέρος αυτού ισχυρίζονταν πως δόθηκε από την ίδια την οργάνωση, καθώς, όπως μου έλεγαν τα παραπάνω πρόσωπα, ο κ. Μαντούβαλος δεν είχε τόσα χρήματα. Οπως ανέφεραν, τον «χρηματοδότησαν» για την αθώωσή του. Ομως ο κ. Μαντούβαλος δεν είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που είχε σχέσεις με την οργάνωση.

-Σε ποιους άλλους αναφέρεστε;
Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τα μέλη της οργάνωσης έχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη είναι αδελφική φίλη της αδελφής του αρχηγού του κυκλώματος. Οταν ρώτησα, σε συνεργασία με την Αστυνομία, τον κ. Γεωργιτσογιαννάκο, αν μπορούμε να βάλουμε την κόρη μου σε κάποια θέση, μού είπε: «Γνωρίζω πολύ καλά την Ντόρα και θα το κανονίσει η αδελφή μου». Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι το κύκλωμα έχει χρηματοδοτήσει και τον κ. Κακλαμάνη και την κυρία Μπακογιάννη.

-Πώς προκύπτει αυτό;
Οπως έχω καταθέσει σχετικά τόσο στην Ασφάλεια όσο και στη Δικαιοσύνη, η οργάνωση έδωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2006 το ποσό των 150.000 ευρώ για την εκστρατεία του κ. Κακλαμάνη. «Είναι ο άνθρωπος μας», έλεγαν συνεχώς τα μέλη της σπείρας. «Οι πόρτες του δημαρχείου είναι ανοιχτές για μας», τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, η οργάνωση ήθελε, όπως μου είπαν τα μέλη του κυκλώματος, να πετύχει την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του καφέ της πλατείας Συντάγματος σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου έδωσε οικονομική ενίσχυση επί δημαρχίας της κυρίας Μπακογιάννη. Σημειώνω ότι, όπως με πληροφόρησαν τα μέλη της σπείρας, το ποσό της χρηματοδότησης καταβλήθηκε εξ ημισείας από την οργάνωση και τους επιχειρηματίες.

-Πώς περιήλθαν σε γνώση σας αυτές οι πληροφορίες;
Αυτά έχουν ειπωθεί από τον «ταμία» της οργάνωσης σε απαρτία των μελών του κυκλώματος εν είδει απολογισμού των πεπραγμένων των παράνομων δραστηριοτήτων τον περασμένο Φεβρουάριο. Επιπλέον, έχουν επιβεβαιωθεί ενώπιόν μου και από τα μέλη του κυκλώματος αλλά και τον αρχηγό του κατ’ επανάληψη.

-Με ποιον τρόπο σάς αντιμετώπισαν τα μέλη της εταιρείας στην οποία εργαζόσασταν όταν έμαθαν ότι συνεργαστήκατε με τις διωκτικές αρχές;
Οι απειλές τις τελευταίες 20 ημέρες είναι του τύπου ότι θα αποκεφαλιστεί το ένα μου παιδί. Ελαβα ανώνυμο τηλεφώνημα όπου με σαρκαστικό τρόπο μιλούσαν με κάθε λεπτομέρεια για την καθημερινότητα των παιδιών μου. Μάλιστα, μια φωνή με επιθετικό τόνο μού είπε: «Κοντοπίθαρε, θα σε ξεκοιλιάσουμε και με τα έντερά σου θα κάνουμε κολιέ». Πριν από λίγες μέρες γυρνώντας από την εκκλησία βρήκα στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μου έναν φάκελο. Μέσα του υπήρχε μία σφαίρα καλάσνικοφ, όπως μου είπαν από το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, και ένα σημείωμα γραμμένο με μαρκαδόρο που έγραφε: «Μετά την πρώτη και δευτέρα νουθεσία παραίτου, ήγγικεν ο καιρός της απωλείας!…».

-Είστε μάρτυρας υπό προστασία, πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;
Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Θεώρησα καθήκον μου, επειδή έχω μικρά παιδιά, να πράξω όπως έπραξα. Περιμένω αυτά τα οποία κατήγγειλα και βεβαιώθηκαν από τις διωκτικές αρχές επιτέλους να βγουν στο φως. Η Αστυνομία μού έδωσε τη δυνατότητα να κάνω χρήση του καινούριου νόμου προστασίας μαρτύρων. Να καταθέσω από το σπίτι μου με καλυμμένο το πρόσωπό μου, να αλλάξω το επίθετό μου και να εγκαταλείψω και τη χώρα, όμως δεν δέχτηκα. Είναι θέμα αρχής για μένα, γιατί η αλήθεια κινείται στο φως και όχι στο σκοτάδι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου