Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Πανικός και στα φάρμακα!‏

Νέα Υόρκη
Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του κόσμου Pfizer ανακοίνωσε ότι απολύει 800 επιστήμονες-ερευνητές, περιοριζόμενη μόνο σε έξι ερευνητικούς τομείς. Αιτία η μεγάλη πτώση των εσόδων της.Το δυναμικό της ανέρχεται σε 10.000 ερευνητές, σε σύνολο εργαζομένων γι΄αυτήν σε όλο τον κόσμο στους 83.000!
Η Pfizer θα εστιαστεί σε έξι μόνο θεραπευτικούς τομείς: Καρκίνο, σχιζοφρένεια, νόσο του Αλτσχάιμερ, πόνο, φλεγμονή και διαβήτη.
Δεν προξενεί έκπληξη ότι η εταιρεία εγκαταλείπει την έρευνα και στο χώρο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, στον οποίο είναι βασικός ερευνητής. Το σκεύασμα Lipitor που παράγει για τη μείωση της χοληστερόλης είναι σήμερα το πιό επιτυχημένο φάρμακο του κόσμου, με ετήσιες πωλήσεις 13 δισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του ετήσιου τζίρου της Pfizer. Η πατέντα του λήγει το 2011 οπότε θ΄αρχίσει ο ανταγωνισμός των παρασκευασμάτων "φασόν".
Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο το 2007, η εταιρεία έχει απολύσει 14.000 εργαζόμενους και έχει κλείσει οκτώ εργοστάσια και εγκαταστάσεις.
απο press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου