Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΠΑΠ: … «χρονική σύμπτωση» η εκμίσθωση της αποθήκης

Κάτι άρρωστο υπάρχει στο βασίλειο της Λεωφόρου Κηφισού. Εκεί όπου η έδρα του ΟΠΑΠ τείνει να μεταβληθεί σε εργαστήρι – αν μη τι άλλο- παραγωγής … «Μωρών Παρθένων» με την συγκατάθεση ( απ` ότι διακρίνεται ) της διοίκησης του οργανισμού.

Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση με την εκμίσθωση εκ μέρους του ΟΠΑΠ αποθήκης  από εταιρία που εργάζονταν σύμβουλος του ΟΠΑΠ (και εργάζεται η γυναίκα του) για 16.000 ευρώ !!!

Σύμφωνα με ερώτηση που κατετέθη στην Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο ( στου οποίου την αρμοδιότητα υπάγετο προ του ανασχηματισμού ο ΟΠΑΠ) ,τον Ιούλιο του 2010 προσελήφθη στη θυγατρική του οργανισμού , την «ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε» ένας ακόμη σύμβουλος,  ο Γιώργος Αγγελόπουλος με αμοιβή 5.500 ευρώ τον μήνα (+ δωρεάν αυτοκίνητο, σοφέρ και χρήση κινητού τηλεφώνου).

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή τροφοδοσίας δικτύου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να εκμισθώσει αποθήκη για την αποθήκευση παλιών δελτίων και υλικών πρακτόρων.

Έτσι εκμισθώθηκε αποθήκη στην οδό Ανδρέα Μεταξά 12-14 στην Νέα Κηφισιά.

Πρόκειται για σιδηροκατασκευή ( ΤΟΛ) στην οποία εκτός από την αποθήκευση των δελτίων θα εργάζονται- σε άθλιες συνθήκες- και περίπου εκατό (100) υπάλληλοι.

Παρόλα αυτά το ενοίκιο της αποθήκης ορίστηκε σε 16.000 ευρώ τον μήνα.

Η αποθήκη αυτή ανήκει στην εταιρία YALCO η οποία εμπορεύεται υαλικά αλλά και είδη κουζίνας , όπως πιάτα, μαχαιροπήρουνα και… κουτάλες.

Το περίεργο είναι ότι πριν προσληφθεί στον ΟΠΑΠ ο Γιώργος Αγγελόπουλος εργαζόταν στην YALCO στην οποία , μάλιστα, σήμερα εργάζεται η σύζυγός του!

Δηλαδή ο εν λόγω κύριος έφυγε από την YALCO, πήγε κατευθείαν στον ΟΠΑΠ και αμέσως μετά νοίκιασε –για τον ΟΠΑΠ- αποθήκη της YALCO.

Αντί, λοιπόν για τον υπουργό,  απάντησε με ανακοίνωση της η ….διοίκηση του ΟΠΑΠ. ( Ένα δείγμα μέσω ποιου πρίσματος αντιμετώπιζε τους δημοκρατικούς θεσμούς ο κ. Γερουλάνος).

Στην ανακοίνωση της λοιπόν η διοίκηση του οργανισμού αφού ξεκινά την απάντηση της παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία από το 2006 και επικεντρώνεται σε θέματα   όπως π.χ εάν το κτήριο πρέπει να χαρακτηρίζεται ως ΤΟΛ ή ως «κατασκευασμένο με την πλέον συνήθη και σύγχρονη μορφή» και διάφορα άλλα , στο τέλος της 200 περίπου λέξεων ανακοίνωσης της,  αφιερώνει 17 λέξεις για την ουσία της υπόθεσης χαρακτηρίζοντας την απλώς  …. «χρονική σύμπτωση».

Ελπίζουμε ο κ. Λοβέρδος στου οποίου την αρμοδιότητα «πέρασε» ο ΟΠΑΠ να μην ακολουθήσει τα βήματα του κ. Γερουλάνου και να επιβάλει κανόνες απολύτου διαφάνειας στον πολύπαθο οργανισμό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου