Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η οικογένεια, οι Εβραίοι και η μεγάλη μοιρασιά

Πριν δύο εβδομάδες περίπου στην Αθήνα έλαβε χώρα μια top απόρρητη αποστολή, την οποία γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι και σχεδόν κανείς από το Υπουργικό Συμβούλιο. Μια αποστολή που αποσκοπούσε στην… τελική λύση του ελληνικού δράματος εν όψει της συνάντησης Παπανδρέου-Μέρκελ και του Μαρτίου, που θα κρίνει το μέλλον της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.    
Σε αυτή την αποστολή συμμετείχε σχεδόν σύσσωμο το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο. Φυσικά δεν ήλθε μόνο του. Η παρέα του ήταν τραπεζική και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την ηγεσία της Goldman Sachs (η τράπεζα τους, η τραπεζική παρέμβαση τους σε όλο τον κόσμο και η τράπεζα που «έφαγε» την Lehman Brothers).

Ανήσυχες… αποφάσεις 

Η αποστολή έγινε για να συμφωνήσουν με την οικογένεια Παπανδρέου στο μεγάλο πακέτο. Στην μεγάλη μοιρασιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Οι δουλειές τεράστιες και τα συμφέροντα πολλά και αλληλοσυγκρουόμενα. 
Εξυπακούεται ότι το κλίμα της συνάντησης δεν ήταν το καλύτερο. Οι Ισραηλινοί αιφνιδιάστηκαν από τον «Ιό της Ελευθερίας» που «κτύπησε» την Βόρεια Αφρική και σχεδόν το σύνολο του Αραβικού κόσμου. Ανησυχούν πάρα πολύ διότι, όπως και τους Αμερικάνους, το νέο περιβάλλον στην Βόρεια Αφρική τους βρίσκει απροετοίμαστους. Από την άλλη και η οικογένεια τελεί σε καθεστώς… αυξημένης ταχυπαλμίας. Η δημοσιονομική κρίση της χώρας μετεξελίσσεται σε βαθειά συστημική κρίση και το Μνημόνιο απλώς, ήδη, έχει σχεδόν αποτύχει. Κι όλα αυτά, με τα συμφέροντα των γερμανικών πολυεθνικών να θέλουν να τιμωρήσουν μέχρι τέλους την ελληνική οικονομία, αφού αυτή βρίσκεται -ελέω οικογένειας- ανοικτά στην σφαίρα επιρροής των Αμερικανών.

Από την δική τους πλευρά οι Ισραηλινοί δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν τον κρίσιμο άνθρωπο τους, τον… Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην περιοχή και στην ευρωπαϊκή «οικογένεια». Για αυτό ανέλαβε ξανά την ελληνική υπόθεση η Goldman Sachs. Αυτά τα πράγματα πότε δεν ανακοινώνονται σε εμάς τους κοινούς θνητούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Goldman Sachs επιστρέφει στον ρόλο του μυστικοκαθοδηγητή στην μάχη με τις αγορές (και όχι μόνο.)  

Βεβαίως, το Εβραϊκό Συμβούλιο δεν έφυγε χωρίς ανταλλάγματα. Τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στις περίφημες ΑΟΖ, στα πετρέλαια, στην ενέργεια, στον τουρισμό, στα όπλα κ.λ.π.   

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου