Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Το «Σχέδιο Καλλικράτης» εν δράσει... η υπέρτατη προδοσία

  • Υπεγράφη στην Τρίπολη: Μνημόνιο συνεργασίας Πελοποννήσου-Κίνας
Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προχώρησαν χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος του Κογκρέσου της... 
Επαρχίας Σαανσί κ. Zhao Leji στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη μετά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες να προωθήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και της προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας. 

Ο κ. Τατούλης πρότεινε ακόμα στον πρόεδρο του Σαανσί τη δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου με σύμπραξη επιχειρηματιών των δύο περιφερειών και αντικείμενο την προώθηση της καινοτομία, αλλά και την λειτουργία του Πάρκου αυτού ως πύλης των κινεζικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές, πρόταση που συνάντησε τη θερμή υποδοχή του Κινέζου ομολόγου του. 

«Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας και της φιλικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο Περιφερειών» ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας το κοινό ενδιαφέρον να συμβάλουν εκατέρωθεν στην προώθηση της επιχειρηματικότητας χωρίς κρατικούς παρεμβατισμούς.

«Στόχος μας», σημείωσε, «είναι να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, να δημιουργήσουμε τους κανόνες της επιχειρηματικότητας μέσα από τους οποίους η ελεύθερη αγορά θα μπορέσει να αυτορυθμιστεί, και με τους κανόνες αυτούς να προωθήσουμε την αναδιανομή του πλούτου που θα παραχθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, χωρίς γραφειοκρατικά αναχώματα και κρατικούς παρεμβατισμούς». «Η πρόσκληση αυτή για ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία των δύο περιφερειών, εντάσσεται στην πολιτική μας στρατηγική για εξωστρέφεια και αναζήτηση ευκαιριών, και υπερβαίνει κατά πολύ την πεπατημένη πανηγυρικών εκδηλώσεων χωρίς καμία συνέχεια που έπεφταν στο κενό της μνήμης αυτών που συμμετείχαν, χωρίς αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στην πρακτική του παρελθόντος. 

Απευθυνόμενος στον κινέζο αξιωματούχο, τόνισε πως η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη χώρα του, με την αρωγή της περιφερειακής αρχής σε κάθε προοπτική που θα ανοιχθεί. 

Ο κ. Leji εξέφρασε, με τη σειρά του, το έντονο ενδιαφέρον της αποστολής για άμεση συνεργασία στην εισαγωγή ελαιολάδου και όρισε διπλωμάτη από την πρεσβεία της Κίνας στην χώρα μας ως σύνδεσμο για την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής. Υπεύθυνος από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιλτιαδης Κονοπισόπουλος, επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τις εξαγωγές, μέλη της οποίας θα είναι επίσης οι επικεφαλής των Επιμελητηρίων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. 

Ο πρόεδρος του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί προσκάλεσε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να είναι επικεφαλής αποστολής που θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Σαανσί τον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να παραστούν στο 15ο Συνέδριο Επενδύσεων και Εμπορίου Ανατολικής και Δυτικής Κίνας και στη Διεθνή Φυτοκομική Έκθεση της Σιάν το 2011. Αποδεχόμενος την πρόσκληση, ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και όχι απλώς υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, προκειμένου αυτή η διαπεριφερειακή συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο να εκφραστεί άμεσα και σε επίπεδο διακρατικής επιχειρηματικής συνέργειας. 

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, στο γραφείο του Περιφερειάρχη στην Τρίπολη, οι δύο άντρες είχαν μακρά συζήτηση με περιεχόμενο τη συνεργασία των δύο πλευρών. Στη συνάντηση που κράτησε περισσότερο των δύο ωρών ο κ. Τατούλης δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για την ελληνική κρίση αλλά και για την πολιτική του άποψη για την κινέζικη οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις και την αλματώδη ανάπτυξη που παρουσιάζει η ανατολική χώρα. Αφού ανέφερε ότι στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε βαθιά γνώση για την πορεία της κινεζικής Επανάστασης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ελέγχου της όποιας ανάπτυξης με γνώμονα την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την αποφυγή υπερθέρμανσης της οικονομίας, τον έλεγχο των ελλειμμάτων και την μείωση του όποιου κρατικού παρεμβατισμού προς όφελος της ελεύθερης επιχειρηματικότητας. «Αφήστε κάθε επιχείρηση να ανθίσει» σημείωσε ο περιφερειάρχης, παραφράζοντας φράση του Μάο. 

Ο κινέζος αξιωματούχος δήλωσε θαυμαστής του αρχαίου ελληνικού Πολιτισμού και εξήρε τον ιστορικό ρόλο της Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «η αρχαία ελληνική ιστορία αποτελεί κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού».


Το Σχέδιο Καλλικράτης θα είναι η απόλυτη καταστροφή της χώρας. Ακόμα και από ένστικτο να λειτουργεί κάποιος, μπορεί να το καταλάβει. Δεν χρειάζεται καν γνώσεις. Αρκεί να δει ποιοι είναι οι "ένθερμοι" υποστηρικτές του και αυτόματα θα καταλάβει. Όταν ο πιο "θερμός" υποστηρικτής τής "έμπνευσης" του Γιωργάκη είναι η Ντόρα, αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει και αυτό το κάτι είναι πάντα εθνικά επικίνδυνο, όταν πρωταγωνιστούν αυτοί οι δύο. Κοντά σ' αυτούς και όλη η γνωστή νεοταξική "συμμορία" των υπεράνω και "ευαίσθητων". Όλοι όσοι ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Όλοι όσοι "αγωνιούν" για τα δικαιώματα των "Τούρκων" της Θράκης. Όλοι όσοι "ευαισθητοποιούνται" για την καταπίεση των "Μακεδόνων". Όλοι όσοι "βιάζονται" να δώσουν ψήφο στους λαθρομετανάστες.

Γιατί το Σχέδιο Καλλικράτης είναι άκρως επικίνδυνο για την εθνική μας επιβίωση; Γιατί θα δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις μέσα στον εθνικό κορμό. Θα ενεργοποιήσει "φυγόκεντρες" τάσεις, οι οποίες στα όριά τους θα απειλούν με διάλυση το ίδιο το κράτος. Θα δημιουργήσει συνθήκες "κληρονομιάς" και δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα να βάλει κάποιους τους "κληρονόμους" να σκοτωθούν μεταξύ τους. Αυτό ακριβώς είναι το Σχέδιο Καλλικράτης. Γι' αυτόν τον λόγο συνδυάζεται απόλυτα με την αποτίμηση της αξίας του δημοσίου κεφαλαίου και την παροχή δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες. Αποτιμά για πρώτη φορά τη δημόσια περιουσία, για να τη μοιράσει στους "κληρονόμους" και ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνει αυθαίρετα και νέους δικαιούχους. Ο "κληροδότης" φαίνεται ότι εκτός από τα "παιδιά" του αποκαθιστά επί ίσοις όροις και τους έγχρωμους "κηπουρούς" τού οίκου του.

Τρία είναι τα στοιχεία του, που καθιστούν αυτό το σχέδιο επικίνδυνο. Το πρώτο είναι η δημιουργία των θέσεων αιρετών "περιφερειαρχών". Το δεύτερο είναι η κατανομή πόρων σ' αυτές τις περιφέρειες με βάση κάποια δήθεν αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία όμως θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να αξιολογεί κάθε φορά. "Αντικειμενικότητα" όμως και "ελληνικές κυβερνήσεις" δεν "συναντώνται" ούτε στα λεξικά. Πόσο μάλλον όταν πίσω από τις επιλογές τους θα κρύβονται ξένα συμφέροντα και "άνωθεν" εντολές. Το τρίτο είναι η σύνδεση των "περιφερειακών" οικονομιών με εθνικού τύπου φόρους όπως είναι ο ΦΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι Έλληνες αποκτούν το δικαίωμα να "μαλώνουν" κάποιους άλλους Έλληνες, κατηγορώντας τους για "παρασιτική" διαβίωση. Όπως συμβαίνει σήμερα στην ενιαία υποτίθεται Ευρώπη, που κάποιοι Ευρωπαίοι Γερμανοί "μαλώνουν" τους Ευρωπαίους Έλληνες…..

Σχετικό θέμα για τον ρόλο του “Καλλικράτη”, με ημερομηνία δημοσίευσης 7 Φεβρουαρίου 2010 "Σχέδιο Καλλικράτης"... η υπέρτατη προδοσία
 
Παρεπτιτοντως είναι το πρώτο κείμενο που γράφτηκε για τον ύπουλο ρόλο του “Καλλικράτη”, το οποίο επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας, αν ρωτήσετε τους μετά “Χριστόν  προφήτες” θα συμφωνήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου