Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

ΧΟΥΝΤΑ στη Γερμανία… Ο στρατός στις πόλεις!

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.

gestapo1

Συγκλονιστική είναι η είδηση, αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητη εκτός Γερµανίας: την Παρασκευή δημοσιεύτηκε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας αυτής, η οποία επιτρέπει σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» την ένοπλη επέµβαση των ένοπλων δυνάµεων της Γερµανίας «µε ειδικά στρατιωτικά µέσα πολέµου»!!! Με άλλα λόγια τανκς, πύραυλοι, πυροβόλα, ακόµη και πολεµικά αεροπλάνα µπορούν να χρησιµοποιηθούν στο εσωτερικό της χώρας εναντίον «εσωτερικών εχθρών» απροσδιόριστης φύσης! Βάσει της δικαστικής απόφασης ο κατά περίπτωση προσδιορισµός των «εχθρών» Γερµανών εναντίον των οποίων θα χρησιµοποιηθεί η γερµανική πολεµική µηχανή εναπόκειται στην κυβέρνηση που θα υπάρχει στο Βερολίνο εκείνη τη στιγµή.

Η κυβέρνηση και όχι το κοινοβούλιο θα παίρνει την απόφαση να αναπτύξει την Μπούντεσβερ (έτσι ονομάζεται σήμερα ο γερμανικός στρατός, που έχει αλλάξει το μισητό χιτλερικό όνομα της Βέρμαχτ) σε πόλεις και περιοχές της Γερμανίας εναντίον του «εσωτερικού εχθρού» που σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει αν θα είναι τρομοκράτες ή απεργοί οι οποίοι καταλαμβάνουν επιχειρήσεις ή δημόσια κτίρια.

Μόλις το 2006 το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αποφανθεί αρνητικά και είχε διατηρήσει την απαγόρευση επέμβασης στο εσωτερικό της χώρας των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με «ειδικά στρατιωτικά όπλα πολέμου».

Τώρα η ολομέλεια του Συνταγματικού Δικαστηρίου ανέτρεψε τη απόφαση εκείνη. Πρόκειται για απόφαση ιστορικής σημασίας, η οποία προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις και μέσα στην ίδια τη Γερμανία, δεδομένου του φρικτού παρελθόντος της χώρας αυτής.

Σφοδρότατη ήταν π.χ. η κριτική της εφημερίδας «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ», η οποία έγραψε μεταξύ άλλων: «Το Συνταγματικό Δικαστήριο όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με το γράμμα του Συντάγματος, όχι μόνο παίρνει θέση εναντίον του ιστορικού συντάκτη του Συντάγματος, αλλά και υπερβαίνει δραματικά τις αρμοδιότητές του. Η απόφασή του δεν είναι ερμηνεία του Θεμελιώδους Νόμου, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να κάνει το Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά μόνο η Ομοσπονδιακή Βουλή».

«Για μια ακόμη φορά οι δικαστές ανυψώνονται σε συγγραφείς του Συντάγματος. Αυτό οφείλουμε να το επικρίνουμε» έγραψε και η «Στούτγκαρτερ Τσάιτουνγκ».

περισσότερα http://www.ramnousia.com/2012/08/stratos-stis-poleis-sthn-germania.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου