Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Για την ανάγκη συναινέσεων μίλησε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση του Λεωνίδα Κύρκου

Για την ανάγκη «να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις πάντα πάνω σε αρχές» μίλησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο δείπνο που παρέθεσε ο Λεωνίδας Κύρκος σε 45 προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο και τον χώρο της τέχνης. Στην εκδήλωση δεν είχε προσκληθεί η ηγεσία του Συνασπισμού.

«Βεβαίως, έχουμε βρεθεί πολλές φορές, αλλά ίσως είναι η ώρα να κάνουμε περισσότερα βήματα, να σπάσουμε τα τείχη των αντιπαραθέσεων για να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις πάντα πάνω σε αρχές, για να πάει ο τόπος μπροστά» είπε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι τα συγκλονιστικά που είπες, με τους εθνικούς στόχους, πριν από 30 χρόνια, Λεωνίδα μου, είναι σήμερα και πάλι επίκαιρα. Είναι επίκαιρα για να βρούμε εκείνους τους διαύλους και να ξεφύγουμε από τις μικροσκοπιμότητες, για να δούμε τους εθνικούς στόχους της Ελλάδας, τους εθνικούς στόχους που μπορούμε όλοι μαζί να υπηρετήσουμε» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Λεωνίδα Κύρκου και αφορμή και τον τρίτο τόμο του βιβλίου του με τις αναμνήσεις του. Επιδίωξη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς ειναι η αναζήτηση κοινών τόπων από τις πολιτικές δυνάμεις για μια εθνική συνεννόηση.

Μεταξύ άλλων, προσκλήσεις έλαβαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρώην Πρόεδρος Κώστης Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Φώτης Κουβέλης από την ανανεωτική πτέρυγα της Κουμουνδούρου, πολλοί υπουργοί της κυβερνησης, όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Ραγκουσης, Ανδρέας Λοβέρδος, και ακόμα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Πρόσκληση έλαβε και ο επίσης ανανεωτικός Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ωστόσο ενημέρωσε πως δεν θα παραστεί λόγω ανειλημμένων -όπως ανέφερε- υποχρεώσεων. Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Σέβομαι και εκτιμώ τον Λεωνίδα Κύρκο, αλλά δεν θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να προσκαλούνται οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όχι ο πρόεδρος του Συνασπισμού».
απο in.gr
Τι έγινε giorgo μήπως θέλεις και συγκυβέρνηση τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου