Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ζούμε ένα όνειρο, πράσινο και σοσιαλιστικό


Ζούμε ένα όνειρο. Αυτή η χώρα σε λίγα χρόνια δεν θα είναι η Ελλάδα, ούτε η Δανία του Νότου. Θα είναι ένας παράδεισος επί γης. Και όλοι εμείς… η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

Αν είχε κάποιος το κουράγιο να παρακολουθήσει τις προγ(ρ)αμματικές δηλώσεις στη Βουλή θα καταλάβαινε τι εννούμε. Επειδή εμείς με τη δημοσιογραφίκη διαστροφή που μας διακρίνει ακούσαμε και διαβάσαμε τα πάντα μπορούμε να σας βάλουμε χωρίς… εισιτήριο στη χώρα των θαυμάτων όπου όλα θα είναι όμορφα, πράσινα και σοσιαλιστικά. Τι είπαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί:

1. Για τα οικονομικά, ας μην τα ξαναλέμε. Ο Γιούρι Γκέλερ θα έλθει και θα τα φτιάξει όλα χωρίς να χρεωθούμε όλοι εμείς. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε ρόλο Χάρι Πότερ.

2. Δημόσια έργα: Ο Δ. Ρέππας υποσχέθηκε αξιοκρατικό σύστημα ανάθεσης των δημόσιων έργων και μοίρασμα της πίτας με διαφανείς όρους. Και ύστερα όλοι οι νταβατζήδες μαζεύτηκαν και γελούσαν λέγοντας: «Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει ο Ρέππας;». Είπε ο υπουργός επίσης ότι θα μειωθούν τα διόδια όχι με τα ποσά που παίρνουν οι εργολάβοι αλλά με τα χρήματα που παίρνει το κράτος. Δηλαδή η κυβέρνηση με τα άδεια ταμεία θα χάσει σίγουρους πόρους από τα διόδια.

3. Η Τίνα Μπιρμπίλη υποσχέθηκε πράσινο ταμείο, πράσινα ομόλογα, πράσινα… άλογα. Θα γκρεμίσει παλιά σπίτια για να φτιάξει πράσινο, θα επανεξετάσει τα χωροταξικά σχέδια, θα φέρει νόμο για τα καμένα, θα πετύχει να ενισχύσει τις αναενώσιμες πηγές ενέργειας, θα μειώσει τους ρύπους και άλλα πολλά. Δεν μας είπε με ποιον μηχανισμό θα το κάνει αυτό αλλά τέλος πάντων. Υστερα από όλα αυτά το νέφος εξαφανίστηκε, η Αθήνα γέμισε πράσινο, μέχρι και οι βοσκοί από την επαρχία έρχονται στην πρωτεύουσα με τα κοπάδια τους.

4. Η Αννα Διαμαντοπούλου είπε ότι θα δοθεί με τον πρώτο προϋπολογισμό ένα δις για την Παιδεία, και κάποτε οι δαπάνες θα φτάσουν το 5% του ΑΕΠ. Υποσχέθηκε αξιοκρατία παντού, αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ, διαφάνεια παντού, σχολεία ολοήμερα που θα κρατούν τα παιδιά πολλές ώρες και δεν θα χρειάζονται αυτά να πάνε στα φροντιστήρια, πανεπιστήμια… Κολοφώνες της μάθησης. Ξαφνικά το Χάρβαρντ έβαλε λουκέτο μη μπορώντας να ανταγωνιστεί τα ελληνικά ΑΕΙ.

5. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υποσχέθηκε άμεσα 3.000 προσλήψεις, επιπλέον 1% του ΑΕΠ για την υγεία, ένα ΕΣΥ δυνατό όπου οι γιατροί δεν θα παίρνουν φακελάκια, οι ασθενείς θα μπαίνουν σε νοσοκομεία – ξενοδοχεία που θα τους υποδέχονται σαν βασιλιάδες και δεν θα πληρώνουν τίποτε. Για το «Αλεξάνδρα» που πέθαναν 4 νεογνά που στοιβάζονται στην κλινική τι να πει… Υποσχέθηκε διαφάνεια στις προμήθειες, νέα λίστα φαρμάκων και άλλα μέτρα μείωσης των τεράστιων δαπανών στην Υγεία. Με λίγα λόγια ο… Αβραμόπουλος με φουστάνια.

6. Η Κ. Μπατζελή άνοιξε ήδη το πουγκί και θα κάνει 550 ευρώ τις αγροτικές συντάξεις, θα επιστρέφεται το 11% του ΦΠΑ στους αγρότες, θα πάρουν ενισχύσεις και οι κτηνοτρόφοι, θα δημιουργηθεί αγροτικό κτηματολόγια και άλλα πολλά όμορφα κι ωραία. Οι αγρότες ήδη έχουν αρχίσει να αγοράζουν χρυσά κουτάλια…

7. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε μια χώρα όπου το έγκλημα θα μειωθεί δραστικά γιατί θα βγουν στις γειτονιές οι αστυνομικοί. Είπε ότι δεν θα ανεχθεί επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο λες και κάτι να περιμένει τις επόμενες εβδομάδες. Υποσχέθηκε ότι οι αστυνομικοί δεν θα λειτουργούν αυθαίρετα, δεν θα βασανίζουν κακόμοιρα πρεζόνια και εξαθλιωμένους μετανάστες, όπως συμβαίνει κάθε ημέρα δηλαδή. Θα φτιάξει λέει γραφείο για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας επειδή δεν ανέχεται η αστυνομία να λειτουργεί αντιδημοκρατικά. Υποσχέθηκε έλεγχο των θαλασσών, αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλα υπέροχα. Μέχρι που νομίζουμε ότι είδαμε μετανάστες μαζί με αστυνομικούς να χορεύουν μαζί στην Ομόνοια. Θαύμα, θαύμα.

8. Ο υπουργός επί της ουσίας Εξωτερικών κ. Δρούτσας υποσχέθηκε εθνική υπερηφάνεια, κόκκινες γραμμές και άλλες όμορφες διπλωματικές νίκες. Μετά από αυτά Τουρκία και Σκόπια έσπευσαν να δηλώσουν υποταγή.

9. Ο Χ. Καστανίδης μίλησε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αδιάφθορους δικαστές, δικαστική αστυνομία σε όλη Ελλάδα, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, φυλακές από τις οποίες δε θα θέλουν να βγουν οι φυλακισμένοι. Και ξαφνικά ο… καταζητούμενος Β. Παλαιοκώστας εμφανίστηκε με ελικόπτερο στην Ευελπίδων για να δικαστεί.

10, Ο Γιάννης Ραγκούσης υποσχέθηκε εκλογικό νόμο με τον οποίο οι βουλευτές δεν θα παίρνουν μαύρο πολιτικό χρήμα και οι εκλογές του 2013 θα είναι τόσο καλές που θα έλθουν κι από άλλες χώρες να δουν την ελληνική πραγματικότητα. Υποσχέθηκε Καποδίστρια 2 για μια αυτοδιοίκηση που θα μοιάζει με τα… Ελβετικά καντόνια. Δεσμεύτηκε για αξιοκρατία στις προσλήψεις με ενισχυμένο ΑΣΕΠ, για ΚΕΠ που θα τα κάνουν όλα (και καφέ αν θέλει ο πελάτης), για πάταξη της γραφειοκρατίας, για μετανάστες που θα είναι καλύτερα κι από Ελληνες, για ένα κράτος σύγχρονο. Μετά από αυτά αυτά ο Γιάννης Πάριος αποφάσισε να γράψει και να τραγουδήσει ένα νέο τραγούδι για τον συμπατριώτη του υπουργό Εσωτερικών με τίτλο: «Αι Γιάννη λυτρωτή…».

Ολα αυτά κι άλλα πολλά ειπώθηκαν στον θαυμαστό κόσμο της Βουλής.

Για να μη μας πείτε κακεντρεχείς, σίγουρα πιστεύουμε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει αυτή τη στιγμή ελπίδα για κάτι καλύτερο. Ομως άλλο η ωμή πραγματικότητα κι άλλο να πετάμε στα σύννεφα.

Κάθε παραμύθι έχει και ένα κακό μέσα. Προσέξτε μήπως ο δράκος σα

απο antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου